Skip to main content

Sušilica za veš - One in one out

Odlučila sam da pored redovnih postova svakog ponedeljka, povremeno pišem i kraće postove četvrtkom. Ovo je prvi takav post, i to iz kategorije 'one in, one out'.

One in, one out


Ukoliko pratite ovaj blog, upoznati ste sa činjenicom da je moj trenutni cilj da obuzdam i smanjim količinu stvari koje posedujem. 'One in, one out' metoda je jedna od stvari koje će mi u tome pomoći.

Metoda funkcioniše tako što svaki put kada unesete nešto novo u kuću, morate da izbacite nešto drugo napolje. A kako me u vezi primene celokupnog konmari sistema, najviše brine da sav taj posao ne bude uzaludan, i da se stvari ponovo ne nagomilaju, svakako ću primenjivati ovaj princip kada su nove stvari u pitanju.
Sušlica

Mi živimo u malom stanu (31 kvadrat), i svaki kvadratni milimetar prostora nam je veoma bitan. To znači, da sam bila oduševljena kada sam saznala da postoji ovakva žica za sušenje veša:Mi smo, naravno, imali kod kuće ovakav model:


Na moju 'žalost', sa našom sušilicom je sve bilo u redu, i u mom praktičnom mozgu nije postojalo opravdanje za zamenu savršeno funkcionalne stvari novom. I tako sam mogla da nastavim da biram da li neću moći da otvorim orman ili da priđem prozoru, svaki put kada sušim veš. Ruku na srce, tada nisam bila upoznata sa konmari metodom i nisam bila obaveštena da smem da zamenim stvari koje me ne čine srećnom.

Bilo kako bilo, nakon 7 godina verne službe, moja stara sušilica se iskrivila do neupotrebljivosti. Pošto više ne može da stoji kako bi trebalo, konačno smo odlučili da je zamenimo. S tim u vezi, evo i jedne 'one in, one out' sličice:


Nova i stara sušilica 

Iskreno se nadam da će mi nova sušilica služiti koliko i stara, koja je zaista višestruko isplatila svoju vrednost. Uprkos svim zamerkama koje sam joj našla, ipak smo se dugo družile, i u skladu sa pravilima konmari metode, vreme je da joj se zahvalim i da je pustim da ide.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...