Skip to main content

Sušilica za veš - One in one out

Odlučila sam da pored redovnih postova svakog ponedeljka, povremeno pišem i kraće postove četvrtkom. Ovo je prvi takav post, i to iz kategorije 'one in, one out'.

One in, one out


Ukoliko pratite ovaj blog, upoznati ste sa činjenicom da je moj trenutni cilj da obuzdam i smanjim količinu stvari koje posedujem. 'One in, one out' metoda je jedna od stvari koje će mi u tome pomoći.

Metoda funkcioniše tako što svaki put kada unesete nešto novo u kuću, morate da izbacite nešto drugo napolje. A kako me u vezi primene celokupnog konmari sistema, najviše brine da sav taj posao ne bude uzaludan, i da se stvari ponovo ne nagomilaju, svakako ću primenjivati ovaj princip kada su nove stvari u pitanju.
Sušlica

Mi živimo u malom stanu (31 kvadrat), i svaki kvadratni milimetar prostora nam je veoma bitan. To znači, da sam bila oduševljena kada sam saznala da postoji ovakva žica za sušenje veša:Mi smo, naravno, imali kod kuće ovakav model:


Na moju 'žalost', sa našom sušilicom je sve bilo u redu, i u mom praktičnom mozgu nije postojalo opravdanje za zamenu savršeno funkcionalne stvari novom. I tako sam mogla da nastavim da biram da li neću moći da otvorim orman ili da priđem prozoru, svaki put kada sušim veš. Ruku na srce, tada nisam bila upoznata sa konmari metodom i nisam bila obaveštena da smem da zamenim stvari koje me ne čine srećnom.

Bilo kako bilo, nakon 7 godina verne službe, moja stara sušilica se iskrivila do neupotrebljivosti. Pošto više ne može da stoji kako bi trebalo, konačno smo odlučili da je zamenimo. S tim u vezi, evo i jedne 'one in, one out' sličice:


Nova i stara sušilica 

Iskreno se nadam da će mi nova sušilica služiti koliko i stara, koja je zaista višestruko isplatila svoju vrednost. Uprkos svim zamerkama koje sam joj našla, ipak smo se dugo družile, i u skladu sa pravilima konmari metode, vreme je da joj se zahvalim i da je pustim da ide.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...