Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: II podkategorija - Donji delovi

Po konmari metodi, sa odećom treba početi od gornjih delova, a zatim preći na donje. To sam i učinila. Izvadila sam sve suknje i pantalone i započela sa radom. Izvinjavam se na lošoj slici, bila sam nestrpljiva da što pre sortiram stvari.

Svi donji delovi 


Na ovoj slici možete videti moje kategorije - levo su stvari za poklon, trenerka u sredini je namenjena za H&M, a stvari sa desne strane sam odlučila da zadržim.

Analiza

Iskrena da budem, ova kategorija je bila lagana. Stvari koje sam odlučila da izbacim su se već neko vreme vukle po ćoškovima za slučaj da smršm/ugojim se. Sa druge strane, ja sam postala prilično samopouzdana po pitanju toga šta volim, a šta ne, iz ove kategorije. U to spada činjenica da mi uske suknje nikako nisu udobne i da čine da se osećam nesigurno u njima. Isto tako, već neko vreme sam sasvim zadovoljna da posedujem dva para farmerki, sve dok vodim računa da ih perem različitim danima. Generelno, nisam neki ljubitelj ostalih vrsta pantalona, tako da me nije iznenadila činjenica da mi nisu ostale ni jedne pantalone osim farmerki. Osim toga, zadržala sam i nekoliko trenerki.

Suknje i pantalone posle sređivanja

Statistika

Bilans u ovoj podkategoriji je 6 stvari koje odlaze, i 11 koje za sada ostaju, što čini oko 35%.
Samo jedna, prilično stara trenerka, je za sada završila u H&M kesi, dok ću 3 suknje i 2 para pantalona pokušati da poklonim. Razlozi za njihov odlazak iz moga doma su sledeći: 1 suknja i 1 pantalone su mi male, 1 pantalone su mi velike, a 2 suknje me prosto čine nesigurnom kada ih nosim.
Ostala mi je 5 + 1 suknja (koju sam dobila od Jovane). Sve su lepršavog kroja i napravljene od pamuka ili viskoze. Za sada sam zadržala 2 para farmerki, ali jedne od njih želim da zamenim novima. Izgleda da sam konačno izašla iz svoje dugotrajne faze širokih nogavica. 
Srećom, već znam da želim slične ovima koje već imam, samo svetlije, Tako da planiram da uskoro posetim Legend, koji se po ovom pitanju pokazao kao foolproof rešenje za mene. Na kraju, zadržala sam i 3 donja dela trenerke, mada se taj broj možda uskoro smanji na 2. 
Ovo je sva odeća koja mi je ostala, ali sam jedne farmerke premestila u 'sentimentalnu' kategoriju. Sentimentalne stvari su poslednje na listi za declutter, pa ćemo tada saznati šta se sa njima desilo.

Zaključak

Konačna presuda je prilično kratka.
Neophodne su mi jedne malo kvalitetnije helanke, za koje mislim da će mi dramatično povećati kombinatoriku zimskih stvari. Već su mi se dopale jedne u H&M, pa ću možda moći i da iskoristim neki od svojih kupona. Neću ništa bacati kada ih kupim, jer ne posedujem ni jedne helanke trenutno.
Želim da zamenim već pomenute farmerke svetlijim, dubljim modelom iz Legenda.
Želela sam i jednu novu suknju, koju sam u međuvremenu dobila, i uračunala u gornju statistiku.

Jedva čekam da nabavim ove komade i da se za korak približim svom idealnom, 100% 'joy sparkling' garderoberu. Sigurno ću vas obavestiti kada se to desi.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...