Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: VI podkategorija - Nakit

U okviru konmari procesa, sredila sam i svoju bižuteriju. Naravno, imam i par vrednijih komada, koje nosim u specijalnim prilikama, ali to neće biti predmet ovog posta. Ipak, jedan savet. Suprug i ja smo imali nešto zlatnog nakita koji smo dobili na poklon a koji nismo uopšte koristili. Kada je došlo vreme za venčanje, spojili smo lepo i korisno i pretopili te stvari u burme.
A sada, nazad na zadatak. Iako u poslednje četiri godine, nisam kupila verovatno ni jedan komad nakita, evo šta sam zatekla na početku procesa:

Sve i svašta od nakita


Bedževi, narukvice, ogrlice, prstenje...

Minđuše

Dakle, početak je sigurno bio manje obiman nego mnogima, ali ipak, daleko od minimalizma. Nažalost, mnogi komadi su bili zaista stari i propali, tako da su morali da budu bačeni, tako da sam ih samo ubacivala u kesu, jer tu nije bilo mnogo šta pametno da se kaže. Ipak, dosta finih stvarčica, od kojih su neke već podeljene, je ostalo i za poklon. Nadam se da su našle bolji dom gde će biti nošene sa radošću.

Organizacija nakita

Jedna od stvari koje sam uvek želela, je da mi sav nakit bude lociran u ormanu. Do sada je većina stvari bila tu i tamo, na raznim zavučenim mestima, i uglavnom nisam bila motivisana da ih ujutru stavim. Jednostavno nije bilo vredno truda. 
Sa druge strane, od kume sam dobila jedan prelep stalak za kolače, a kako ja ne mogu za sebe reći da sam taj tip domaćice koji uvek ima nešto mešeno kod kuće, odlučila sam da spojim lepo i korisno. Nemojte pogrešno da me shvatite. Iskreno se nadam da će se to jednom promeniti i da ću stalak koristiti za kolače. Za sada, evo kako on izgleda:

Na gornjem nivou su svakodnevne đinđuve

Okićeni stalak iz profila

Na donem nivou je nakit za izlazak

Dakle, na gornji nivo sam stavila ogrlice i male minđuše koje mi ne smetaju u svakodnevnom poslu, i zaista sam počela mnogo češće da ih koristim. Na donjem nivou su stvari koje ne koristim svaki dan, ali volim da ih imam za posebne prilike.
Sve u svemu, zadržala sam pet ogrlica i dva mala para minđuša na gornjem nivou, kao i dva para visećih minđuša, jednu narukvicu, dva broša i jedan prsten na donjem nivou. Za mene - više nego dovoljno, plus je sve divno stalo na stalak.

Work in progress

Za kraj, evo nekoliko sličica stanja u mom ormanu koji, naravno, nije još sređen u potpunosti.

Vešalice

Gornja polica

Dno ormana

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...