Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: IX podkategorija - Obuća

Konačno je došao i taj dan. Poslednji post u prvoj kategoriji konmari procesa. Obuća. Kada bih vam pričala svoju sagu o bacanju obuće, to bi verovatno potrajalo. Jer je u pitanju proces koji je trajao godinama. I godinama.

Sigurno bih vam rekla i da sam ja jedna od onih žena koja krene u šoping da kupi udobne cipele za svaki dan, a vrati se sa potpuno nefunkcionalnim i neuklopivim parom visokih potpetica. I onda na posao ide u patikama. Sigurno bih vam rekla da sam pri prvom sređivanju izbacila četiri para čizama. Ali da sam ipak uspela da zadržim jedne koje nikad nakon toga nisam obula. Njih sam poklonila četiri godine kasnije. To je bilo pre par meseci.

I ipak, nakon svega toga, naš ormarić za obuću izgleda kao na donjoj slici. Neuredno.Sva naša obuća

Iskrena da budem, osećala sam se vrlo nemoćno na početku ovog zadatka. Iznela sam sve stvari napolje, ali nisam znala šta dalje sa njima. Gledala sam ih i uporno mislila 'ne znam, ne znam, ne znam'. A onda sam rekla sebi: 'Sofija, saberi se. Da li te čini srećnom, ili ne?'. I počela sam da uzimam stvari redom. 'Da, ne, ne, da, ne, ne, ne...'


Sve cipele na podu

Očistila sam ormarić i počela da vraćam odabrane stvari unutra. Uzela sam nekoliko kesa i u njih ubacila stvari koje nisu bile u dovoljno dobrom stanju da se nekom poklone. Izdvojila sam i dva-tri para za poklon.

I vrlo brzo, zahvaljujući tom jednom jednostavnom pitanju, uspela sam da donesem odluku i da zadržim samo stvari koje nosim i koje volim. Ponekad se previše trudim da ista stvar zadovolji oba kriterijuma. Ovog puta sam dozvolila sebi da volim svoje visoke štikle i da ih obučem samo par puta godišnje, ako i toliko. Dozvolila sam sebi i da nekim stvarima kažem 'dosta je bilo'. Dosta odlazaka obućaru, dosta grčeva i žuljeva. To me ne čini srećnom. I tako sam završila sa punim kesama na slici ispod. U nekima od njih su neupotrebljive cipele, a u nekima prosto raznorazno đubre koje se tu nakupilo. Ali sada je otišo iz moje kuće.Dosta je bilo

A evo i jedne sličice posle sređivanja.


Sređen ormarić

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...