Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: VIII podkategorija - Haljine

Ja znam da nemam puno haljina u odnosu na neke druge devojke. Znam i da nemam tako puno haljina u odnosu na sebe samu od pre nekoliko godina. Ali, kada je odeća u pitanju, ako nečega imam puno, to su sigurno moje voljene, voljene haljine.

Gomilica haljina


Redjala sam ih na razne načine ali nikako nisam uspevala da dobijem inspiraciju za rad. Nekako mi je sve delovalo kao parče moje prošlosti i deo moje ličnosti od kojeg ne treba da se odvojim.

Poređane haljinice

Osnovni razlog iz kojeg sam uopšte želela da izbacim nekoliko haljina je bio taj što sam u poslednjh nekoliko godina od devojke koja voli izlaske, postala zaposlena žena koja voli da provodi vreme kod kuće. Zbog toga, mnoge moje kratke haljine jednostavno nisu imale svrhu u mom životu.
Ali, kako je ovo moja priča i moj orman, ja sam ipak odlučila da im svrhu pronadjem. I tako sam zaključila da je sasvim ok imati posebnu kategoriju samo za haljine koje se nose na letovanje. Pritom ne mislim na haljine za plažu, već na haljine za izlaske. Ali samo na letovanju. Gde me niko ne zna. I gde niko ne zna da sam ja sad jedna ozbiljna žena koja se više ne oblači tako :)

Haljine za letovanje

Ipak, i nakon ovoga, ostala sam sa ove tri haljinice za koje samostalno nisam mogla da odlučim da li su mi premale. Sačekala sam da moj suprug bude prisutan, pa smo zajedno doneli odluku. Kao i svaki muškarac koji zna šta je dobro za njega, on je zaključio da mi sve tri super stoje. Ja sam ipak donela sledeću odluku: bela haljinica na vrhu je postala haljina za more, teksas haljina ispod nje je poklonjena, a crna haljina na dnu je proglašena pristojnom za korišćenje.

Možda haljine

Pored teksas haljine, uspela sam da se odvojim od još jednog primerka, tako da sam poklonila ta dva komada. Ukupno četiri haljine su postale moje morske haljine (što će biti super kada dođe do pakovanja), a sve ostale su vraćene u orman i podeljene na poslovne i specijalne prilike.


Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...