Skip to main content

Praznični serijal: Donesite prazničnu atmosferu bez kupovine novih stvari

Bogato ukrašena jelka, lepi aranžmani, vesele lampice i puno ukrasa, obeležavaju prazničnu sezonu. Ali ako je vaša želja da 2016. bude godina minimalizma u vašem domu, onda nema svrhe kupovati gomilu ukrasa koji će najveći deo godine provesti u kutiji. Ipak, to ne znači da ne možete doneti duh praznika u svoju kuću - naprotiv. Postoji mnogo toga što možete da uradite kako biste atmosferu doveli na željeni nivo. Tu su mirisi, svetla i toplina doma koji predstavljaju nezaobilazan deo ove sezone. Pa da počnemo sa idejama...

Mirisi

Praznici imaju miris snega, vatre, citrusa i kolača. Postoji mnogo načina da napravite jednostavne osveživače vazduha sa mirisom koji želite da dočrate, a neki od njih su veoma jednostavni, jeftini i dekorativni.

ovom zanimljivom postu sam pronašla puno ideja od kojih ću neke sigurno iskoristiti, a moj omiljeni način da kuća 'zamiriše' na dom u ovom periodu je jednostavan: u šerpi prokuvati koru 1 pomorandže. nekoliko karanfilića i malo cimeta. 

Praznični mirisi se krčkaju


Ako smatrate da je pomalo smešno kuvati nešto samo zbog mirisa, možete se okušati u pravljenju božićnih keksica sa cimetom, koji će divno mirisati dok se peku, a nakon toga ih možete izložiti u lepoj činiji i učiniti delom svoje dekoracije.


Čak i ako niste vešti u pravljenju kolača, sličan efekat možete postići i pripremanjem kuvanog vina kojem ćete počastiti sebe i voljenu osobu. Slojeviti mirisa kuvanog vina punog lepih začina sigurno će obogatiti i ulepšati praznike.

Svetla

Sveće su jedan od najvećih game changer-a kada želite da postignete efekat tople i ušuškane atmorfere. Moj omiljeni način izlaganja sveća je u heklanim teglicama o kojima sam vam već pričala ovde.

Ali to je samo početak. Jako su mi se svidele i ideje koje sam pronašla na ovoj stranici, a posebno ona sa svećama uronjenim u kafu. U suštini, potrebno je samo malo mašte i nekoliko svećica da se napravi lep aranžman od stvari koje već imate u kući.


Pšenica

U našoj kući, tokom mog odrastanja, svake godine za Božić smo imali dekorativnu pšenicu. Pamtim taj dašak svežine i zelenila u tmurnim zimskim danima kao nešto što me vezuje za dom i bez čega praznici ne mogu da prođu. 

Kao što već možda znate, treći član našeg domaćinstva već tri godine je maleni Mića zec, koji je ljuti neprijatelj svega što pokušava da poraste i bude zeleno u njegovom prisustvu. Tako je došlo do toga da sam u poslednje vreme zapostavila ovu tradiciju. Ipak mislim da ću joj se ove godine vratiti, čim smislim neko bezbedno mesto do kog male šape (tačnije zubići) ne mogu da dopru.
Kako se vi vervatno ne susrećete sa ovakvim preprekama, toplo vam preporučujem sađenje pšenice kao lakog, jeftinog i lepog ukrasa za vašu trpezu. Evo i tutorijala za one koji to ranije nisu radili.

Budite kreativni

Sigurno u kući već imate puno detalja koji nisu namenjeni isključivo praznicima, ali svojim bojama, sjajem, ili u kombinaciji mogu da predstavljaju lep aranžman. Potrebno je samo malo mašte i volje da sasvim obične, svakodnevne stvari, ove godine zasijaju u prazničnom ruhu. S tim u vezi, evo nekoliko jabuka za kraj. Kao što sam već napomenula, male šape svuda stižu i nekad nije lako naći bezbedno mesto za voće u našem stanu, Zato sam ja aranžirala jabuke ispod jelkice.Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...