Skip to main content

Praznični serijal: Heklana jelkica

Za sve ljubitelje heklanja evo jednog prazničnog tutorijala. Za izradu ove jelkice, korišćena je heklica veličine 3.5mm i malo vunice preostale od ranijih projekata.
Krajnji proizvod je visok dvadesetak centimetara, a za izradu mi je trebalo oko dva sata rada.

Tutorjal


Početak: Napravite lančić od četiri petlje. Spojte ga tako da oformi krug.
1. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite 8 stubića sa jednim navijutkom u krug.
2. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledeća tri stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledeća 3. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.
3. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 6 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 6. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.


4. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 9 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 9. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.

5. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 12 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 12. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.

6. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 15 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 15. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.7. red: Uradite 11 mrtvih petlji u sledećih 11 stubića. U sledeći stubić, napravite 2 stubića. U sledećih 7 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 7. Uradite 2 stubića u sledeći stubić.

8. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 10 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 10. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.

9. red: Uradite 9 mrtvih petlji u sledećih 11 stubića. U sledeći stubić, napravite 2 stubića. U sledećih 4 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 4. Uradite 2 stubića u sledeći stubić.

10. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 7 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 7. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.


Zatim sve ovo ponovite, tako da dobijete dve jelkice, a onda ih zakačite jednu za drugu, radeći mrtvi bod oko obe jelkice isovremeno.
Zakačite jelkicu na ukrasnu tračicu i okačite je gde god želite.Konačan rezultat

Evo i konačnog izgleda moje jelkice, sa obe strane:


Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...