Skip to main content

Praznični serijal - Napravite jednostavne ukrase

Ukoliko želite da počastite svoj dom novim dekoracijama ove godine, ali ne želite da potrošite puno novca na takve stvari, možda je pravo vreme da istražite internet i napravite sami nešto zanimljivo. U poslednjih nekoliko godina, dobila sam nekoliko lepih ukrasa od drugarica koje bih želela da podelim sa vama.

Irvas sa lizalicom

Predstavljam vam prošlogodišnji poklon moje drugarice Maje (čiji ste orman imali prilike da upoznate u ovom postu). Maja je napravila ove zabavne ukrase koristeći stare papirne kese, staru knjigu i jednu lizalicu.

Mislim da bi bilo zabavno napraviti ovakav poklon sa mališanima, koji nakon praznika mogu i da pojedu lizalicu.Naše slike

Kako je Maja osoba sa mnogo talenata, nekoliko godina ranije nam je napravila ovaj zabavan ukras (predpostavljam u Photoshop-u). Na svakoj strani se nalazi slika jedne od devojaka iz našeg društva i svake praznične sezone, moje drugarice su uz mene - na mojoj jelci.


Ovčica od filca

Još jedna od drugarica čiji orman ste imali prilike da upoznate, Andjela, nam je prošle godine poklonila ove preslatke ovčice od filca. Kako je ovca na neki način naš zaštitni znak, bilo nam je preslatko što se opredelila baš za ovaj motiv. 


Heklane ovčice

Verovatno ste već upoznati sa činjenicom da je heklanje moj hobi, a jedne godine sam se i ja odvažila da napravim poklon svojim prijateljima, upravo ovom tehnikom. Nažalost, nisam bila jako vešta u heklanju u vreme nastajanja ovih ukrasa, tako da mi možda nećete poverovati da su u pitanju ovčice, ali čak i ako nisu savršene, možda vas inspirišu.


Kakve ukrase vi volite da pravite?

Podelite sa nama ukoliko i sami volite da se lepo zaigrate i napravite nešto sebi ili onima koje volite. Meni su posebno interesantni jestivi ukrasi koje još nisam pravila, ali ove godine se možda i usudim. Mislim da su super praktični jer ih možete pojesti ili baciti na kraju sezone, a svake godine možete imati nešto novo i lepo na svojoj jelci.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...