Skip to main content

Praznični serijal: Tradicionalno pravljenje kolača sa najboljim ženama na svetu

Šta se dobije kada se pomeša sedam neiskusnih domaćica, malo mamurluka, par litara kuvanog vina, rasprava oko gustine i recepta za icing, uz puno prijateljstva i prstohvat prazničnog raspoloženja? Tačan odgovor je - jedna od najlepših prazničnih tradicija!


Naša divna Joca nam je ovom prilikom donela čak 4 flaše vina za kuvanje i raznovrsne čokolade kako bi ovaj praznik bio što prazničniji. Odmah ću da vas razočaram - nismo uspele da popijemo svo ovo vino u jednom danu. Ali ne brinite, kad-tad će se sigurno popiti. Takođe smo imale na meniju i ove interesantne čokolade od kojih se verovatno možete napiti brže nego od samog vina, ali to je već posebna priča.

Elem, okupile smo se tog pretprazničnog vikenda sa samo jednim ciljem, koji se uopšte nije ticao alkohola. Okupile smo se da napravimo svoje tredicionalne praznične keksiće.Kako to funkcioniše

Svake godine se načazimo u stanu jedne od nas, nabavimo sve namirnice i podelimo troškove, a onda sve zajedno učestvujemo u mešenju i pečenju. Na kraju svako ukrašava svoje kolačiće u meri i količini u kojoj voli.

Zašto je to super

Zato što uvek imamo priliku da provedemo neko vreme zajedno tokom praznika, pre nego što se svi razbeže na svoju stranu. 

Zato što nema šanse da bi meni samoj od sebe, palo na pamet da mesim kolače (Nikola i ja nismo neki sladokusci).

Zato što imamo priliku da budemo vesele i kreativne i da sarađujemo. Iako se rasprava oko gustine icinga baš i ne računa u saradnju :)

Zato što je jednostavno, lako, jeftino i kvalitetno.

Pa da počnemo...

Recept za naše keksiće možete pronaći na mojirecepti.tumblr.com, zahvaljujući mojoj divnoj drugarici Maji koja kao i svaka druga moderna domaćica, recepte čuva na tumblru :)))

A recept za super zabavno druženje tokom pripreme kolača, možete pronaći na slikama koje slede...

1. korak: umesite kolače i razvijte testo


2. korak: ispozrajte u kuhinji


3. korak: na blog stavite slike na kojima izgledate izuzetno vredno


4. korak: obezbedite svima prostor za rad


5. korak: pravite se da umete da koristite dekoraciju za kolače


6. korak: sve slikajte iz čudnih uglova kako bi izgledalo lepše


7. korak: divite se svom delu :))))P.S. Sva kritika na račun lepote kolača je usmerena samo ka meni, a sve pohvale ka mojim ženama veštih ruku :*

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...