Skip to main content

Konmari na delu: Milicin orman

Došao je još jedan poslednji ponedeljak u mesecu, i vreme je za još jednu priču o ormanu na kojem smo radili. Ovog puta, žrtva ovog mekeover-a je bila moja drugarica Milica koja je vrlo hrabro uskočila u ovu avanturu. Iako se ovaj projekat na momente činio teškim i izazovnim, Jovana i ja smo bile uz nju i pokušale smo da je podržimo u njenim naporima da organizuje i declutter-uje svoj orman. A evo i kako je to izgledalo iz naše perspektive...

Raščišćavanje

Na početku, smo, kao i obično, slikale trenutno stanje, i počele sa vađenjem i sortiranjem stvari. Kao što ćete videti, zadatak je bio obiman ali lako ostvariv uz tri para vrednih ruku.Kao što sa slika možete da primetite, Mica ima dosta prostora, ali i dosta stvari i to je bio naš najveći izazov. Kako smo ih vadile iz ormana, neke su odmah odlazile na gomilu koja ne ostaje, a neke su ostale na opštoj gomili koju smo kasnije procesuirale. U jednom trenutku smo se našle u sledećoj situaciji:

Stvari koje ne ostaju

Stvari koje ostaju

Odlučile smo da se prvenstveno pozabavimo zimskim i stvarima koje su prikladne za sva godišnja doba, dok smo za sada zanemarile isključivo letnje stvari. Dok je Mica i dalje prolazila kroz neke kategorije, Joca i ja smo se bacile na pakovanje onoga što sigurno ostaje, po uobičajenom redosledu. To znači da su prve na red došle majice bez rukava, pa majice sa rukavima i tako dalje, pa tek onda suknje i pantalone. Mica je u ovom smislu imala specifične želje u pogledu raspoređivanja stvari koje nosi isključivo kada izlazi i onih koje nosi preko dana, pa smo imali i te kategorije.

Pakovanje

Kao i obično, stvari smo pakovale u obične kutije kuje smo imale ili mogle da nabavimo u datom trenutku. U toku samog procesa smo analizirale koje veličine odgovaraju kojoj kategoriji, menjale ove odluke kako je vreme prolazilo i slično. Kada je organizacija u pitanju, stvari ne funkcionišu uvek savršeno iz prvog pokušaja i sasvim je ok biti fleksibilan.Složene majice

Složeni džemperi

Slaganje pantalona i gomila koja se smanjuje

Slaganje pidžama

Obzirom na veličinu ovog poduhvata, uspele smo da ga završimo u rekordnom roku, što nam je ostavilo malo vremena za nekoliko nepraniranih aktivnosti. Jedna od njih je sređivanje kapa, šalova i rukavica.

Šalovi, kape, rukavice pre

Ja sam iskoristila priliku da se slikam sa ovim simpatičnim šeširićem za koji verujem da je bio vrlo moderan pre desetak godina.


A onda smo, nakon ozbiljnog declutter-a, sve vratile u fioku kojoj pripada.

Šalovi, kape i rukavice posle

Drugi bonus projekat koji smo završile je bio sređivanje Micinih stvari za teretanu, a evo i kako je to izgledalo:

Polica sa stvarima za teretanu pre sređivanja

Pakovanje stvari

Stvari za teretanu posle sređivanja

Konačni rezulati


Na slikama ispod možete da vidite kako smo organizovale Micine police na kraju dana. Ono što je verovatno bitno napomenuti je da su ove slike napravljene nakon skoro dva meseca od inicijalnog sređivanja. Mislim da je više nego jasno da su stvari ostale u divnom redu i da je ovaj sistem izdržao test vremena u Milicinom slučaju.

Nadam se da va ovakvi postovi motivišu da i sami uskočite u ovakvu avanturu i da ćete i vi imati ovako dobre rezultate u svom konmari procesu.

Sve ljubitelje jednostavnog života pozivam da posete moju FB stranicu, na kojoj ima puno poklona za sitnije devojke, upravo iz perioda sređivanja Micinog ormana. Veliki pozdrav i puno hvala na poseti ovom blogu!

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...