Skip to main content

Konmari na delu: Aleksandrin orman

Došlo je vreme za još jedan post iz kategorije konmari na delu. Kao i obično, u akciji sređivanja ormana smo učestvovale moja drugarica Jovana i ja, a naša domaćica je ovog puta bila Aleksandra. Naš cilj je bio da na najbolji način iskoristimo prostor kojim ona raspolaže i da smanjimo količinu stvari kako bi sve bilo lepo i funkcionalno.

Aleksandra nam je ovaj zadatak olakšala jer je deo declutteringa sama obavila pre našeg dolaska, tako da je već imala veliku gomilu stvari koje joj nisu odgovarale, a naše je bilo samo da prođemo kroz ostale stvari, izbacimo još po nešto i sve lepo organizujemo i spakujemo. Iako nas je u toku sređivanja zezala da podsećamo na Moniku iz 'Prijatelja' idući po kućama i sređujući tuđe ormane iz zabave, mi smo joj ipak pomogle.

Pa da počnemo...

Za početak, evo par reči o samom ormanu. Radi se o ugradnom plakaru sa kliznim vratima, koja se otvaraju ka sredini, tako da je postor vizuelno podeljen na levu i desnu stranu. Kao što vidite sa slika ispod, prostor je prilično komotan i može da primi solidnu količinu stvari.

Leva polovina pre


Desna polovina pre

Ono što je meni najviše bolo oči pri prvom pogledu na orman, bila je najviša polica. Njena lokacija je uzrokovala da se stvari okačene na vrhu gužvaju, a na nju ništa zapravo nije moglo da se stavi. Tako da je moj prvi predlog bio da izbacimo tu policu kako bi okačena odeća slobodno padala.

Ovo je jedna od onih situacija u kojima ljudi prosto žive sa sistemom neko vreme i ne obraćaju pažnju na moguća poboljšanja. Zato je često dobro pitati nekoga za savet prilikom pruređivanja, jer svež par očiju može da primeti nešto što nama promakne.

Pakovanje i sortiranje

Tokom sređivanja, pratile smo uobičajeni sistem (izvadi, razvrstaj, spakuj), kao i redosled (od gornjih ka donjim delovima). Prikupile smo raznorazne kutije, i bacile se na posao. Ukoliko ste redovan čitalac mog bloga, sigurna sam da već primećujete kako obično imamo samo slike majica, jer nam elan za fotogafisanje opada kako sređivanje odmiče :D.

Ali ipak, evo nekoliko fotografija našeg progresa:

Ja u majičici sa gomile za poklanjanje :)

Predpostavljam da svaki ljubitelj organizovanja može da uživa gledajući ovaj rastući broj složenih kutija u koje je stalo sve od majica, džempera, pantalona, pa preko letnje i sportske garderobe, sve do pidžama...

... i naravno, čarapa. Pažljivo pročitajte sledeću rečenicu. Ukoliko ne znate odakle da počnete sa sređivanjem, počnite od čarapa. Jednostavno, izgleda da ih svi imamo previše. I ne, nisu sve u odličnom stanju. Tako da, verujte mi i sredite svoju fioku za čarape. Ona će vam velikom brzinom vratiti veru u sređen dom.
Pored ormana koji ste videli na početku, nekoliko kutija je svoje mesto pronašlo i u ormariću u kupatilu, gde je, kao što znamo, neke stvari prosto praktičnije drzati.
A ostale kutije su se smestile nazad u orman, koji sada izgleda pregledno i lepo.


Leva polovina posle

Desna polovina posle

A ako se pitate koja količina stvari je morala da bude izbačena da bismo dobili ovaj rezultat, evo slikovitog prikaza.


Stvari koje ne ostaju

Spremno za prosleđivanje dalje


A za sam kraj, evo i poređenja:

Pre:

Posle:

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...