Skip to main content

Retro dekoracija venčanja: Stari čajnici!

Kada smo prvi put pomislili na izgovaranje sudbonosnog 'DA', nismo ni slutili koliko nas detalja i planiranja očekuje. Ja lično nisam bila upoznata sa poslednjim trendovima i stilovima i nisam znala šta je to što želim. Jedino što sam sa sigurnošću imala u vidu jeste da treba osmisliti nešto interesantno, prijatno gostima, a opet naše. I iako je dekoracija manje bitan segment ovog svečanog dana, ja sam lično imala najveću motivaciju da se izrazim upravo kroz nju. Mnoge zamisli su analizirane i odbačene, dok konačna slika nije počela da se obrazuje pred mojim očima. I tako je planiranje počelo...Saga o čajnicima

U potrazi za onim pravim detaljem, i zaintrigirana popularnim shabby chick stilom, počevši od silnih ideja sa teglicama, preko raznoraznih vrsta vaza, morala sam da posegnem za neiscrpnim Pinterestom. Detalje koji su mi zapali za oko možete da pogledate na mojoj tabli 'dekoracije za venčanja'. Ubrzo sam shvatila da će glavna zvezda dekora ipak biti starinski čajnici i drugi porcelan. I ne, nisam imala tu sreću da uletim na nečiji tavan i pokupim čitavu kolekciju istih. Mada ne poričem da je brljanje po bakinom tavanu i podrumu donelo izvesne rezultate, ipak sam morala da se upustim u avanturu zvanu 'kupiti 20 starih čajnka po minimalnoj ceni sa limunda/kupinda'. 

I mada mi je kupovina samo jednog komada često oduzimala po nekoliko sati vremena, verujte mi da bih to ponovo uradila. Razlog za to je moje potpuno oduševljenje konačnim rezultatom.

Sam rezultat, naravno, ne bi bio isti, da nije bilo divnog tima dekoratera iz restorana 'Đurđevdan', čiji trud je nadmašio moja najoptmističnija očekivanja i odabrao idealne cvetove koji su se fantastično uklopili u moju viziju. U nastavku možete videti fotografije nekih od stolova, a već u nekom od narednih postova ću vam predstaviti ostale momente u našem dekoru.

Većina fotografija je uslikana po završenom slavlju, dok su neke napravljene sledećeg dana. U svakom slučaju nadam se da vam se dopada opšti utisak i ova ideja, a sigurna sam de će nekima od vas doći u idealno vreme jer se sezona slavlja približava!

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...