Skip to main content

Make-up declutter drugi deo: Podloge, proizvodi za usne i četkice

U prošlonedeljnom javljanju, koje možete pogledati OVDE, počela sam da vas upoznajem sa svojom make up kolekcijom, kao i sa proizvodima koji su istu nedavno napustili. Danas nastavljamo sa ovom temom, a ja ću vas izvestiti šta to koristim kada su u pitanju proizvodi za usne, podloge i četkice, kao i koliko sam zadovoljna onim što imam.

PodlogeU kategroiji proizvoda za lice imamo nekoliko onih koji se ubrzanim tempom kvalifikuju za 10 pan projekat. Što znači da svakako ne bi prošli Konmari spark joy pravilo, ali su vredni korišćenja do kraja.


Pa da krenemo redom. Balea CC krema koju sam dobila na poklon je izuzetno tamna za moj ten, što je čini odličnim materijalom za konturisanje. Veoma mi odgovara u ove svrhe i svakako ću je zadržati dok je ne potrošim. Ako bih sama birala proizvod za ovu namenu, verovatno bih ipak kupila paletu namenjenu upravo tome. Zbog toga se nameće zaključak da ovaj proizvod neću dokupiti.

Kada su u pitanju klasični tečni puderi, moja kolekcija ih ima čak dva. Hello Flawless tečni puder iz Benefitove kolekcije mi je previše redak i ne omogućava mi zadovoljavajuće pokrivanje. Tokom većeg dela godine je i presvetao za moj ten. Sa druge stane, MaxFactor-ov Face Finity koji imam je pretaman i pretežak za mene. To znači da su ova dva proizvoda idealna za međusobno kombinovanje. Ovo će trajati dok ih ne iskoristim do kraja, kada ću da potražim neki novi proizvod iz ove kategorije.

Korektor koji imam je takođe iz Avona i predstavlja još jedan 'ulov' iz Jovaninog decluttera (ostale proizvode koje sam dobila tom prilikom možete videti u prvom delu ove priče). Ne mogu reći da sam prezadovoljna njime i nisam sigurna da li ću pokušati da ga potrošim pre nego što nabavim drugi. U ovom trenutku ću ipak da ga zadržim, jer bolji nemam.

Benefitov Stay flawless face primer je jedini proizvod ovog tipa koji imam i ne mogu da kažem da mi se mnogo dopada. Iako sam jako želela da bude tako. Generalno nemam puno iskustva sa primer-ima, ali ovaj je vrlo čudan pod prstima i način na koji se miksuje sa puderom koji nanosim preko je nekako gumast (ako razumete šta želim da kažem, što verovatno nije slučaj :). Još jedan od proizvoda za koje nisam sigurna da želim da ih potrošim do kraja ali ga zadržavam dok ne pribavim zamenu.

U mom neseseru se nalazi i Avon BB krema (natura effectskojom sam potpuno zadovoljna i uvek je imam kod sebe. Nisam čula puno pohvala na račun njihovih BB krema, ali se ja za sada ne žalim.

Poslednji proizvod u kolekciji je očigledno potrošen MaxFactor-ov kameni puder, koji je još očiglednije našao svoje mesto u kanti. Dakle - još nešto što bi trebalo da dokupim.

Bilans izbačenih proizvoda u ovoj kategoriji je, prema tome, samo 1, dok je trenutni bilans svih proizvoda do sada jednak 6.


Proizvodi za usneOd proizvoda za usne, u mom posedu su se na početku našli: 3 sjaja, 4 olovke, 3 klasična i 2 tečna karmina. 

Sjajevi za usne

U poslenjih nekoliko godina, dajem primat karminima nad sjajevima. To je dovelo do toga da se moja kolekcija nije mnogo modernizovala u prethodnom periodu, U prevodu, sva tri proizvoda sa slike su poprilično stara.

Nakon kraćeg razmišljanja, odlučila sam se da odbacim dva L'oreal-ova sjaja, a da treći zadržim jer ga koristim nešto češće, u kombinaciji sa mat ruževima.

Olovke za usne

Od četiri olovke koje imam, tri su poprilično stare i neefikasne u svom poslu. Radi se o Gabrini-jevim proizvodima koje možete videti na desnoj strani ove grupacije. One su mi, nažalost, ipak potrebne zbog kombinacija sa postojećim karminima, tako da sam dve od tri zadržala. 

Olovka koja je ovom prilikom ispala je ova u braon boji, koja je i najmanje potrošena usled ređeg korišćenja. Slična sudbina će zadesiti i ostale kandidate u ovoj grupi nakon nabavke novihih proizvoda.

Jedina novija olovka, kojom sam i najzadovoljnija, jeste ova u ljubičasto-bordo nijansi, brenda Alverde. Nju sam zadržala bez razmišljanja.

Ruževi

Od tri klasična ruža koja posedujem, bordo-ljubičasti MaxFactor-ov primerak (krajnje desno), nije samo dobio zamenu u vidu Aurinog Matte primerka, već je i više nego star. Iz ovih razloga je bez razmišljanja napustio ovu skupinu.

Dva preostala klasična karmina (L'oreal nude-svetlo braon i Avon crveni), sam zadržala jer su mi potrebni i jer su zadovoljavajućeg kvaliteta. Bojim se da će L'oreal-ov kandidat ispasti u nekom od narednih decluttera, kako zbog starosti, tako i zbog toga što više nisam toliko zagrejana za ovu nijansu. Ali uvek je moguće da se moj ukus i trenutni stil promene.

U pogledu Aura Matte ruževa, verovatno ne treba trošiti reči. Sigurna sam da i sami posedujete bar jedan komad iz ove kolekcije koji uz još neke proizvode vraća domaći brend na velika vrata. Sve pohvale za tim Aura - samo tako nastavite.
Uz jednu grešku (zaboravila sam da uklonim braon olovku pre slikanja), ovo su rezultati ovog dela declutter-a. Sve u svemu, otarasila sam se 2 sjaja, 1 olovke i jednog karmina. Ukupno 4 proizvoda.

To je podiglo bilans izbačenih proizvoda na 10.


Četkice za šminku


Moja (ne tako raskošna kolekcija), sastoji se iz sledećih proizvoda:
Veliku većinu čine četkice iz seta Ecotools, koji verovatno svi već imaju. Ukoliko ga nemate, treba da znate da se radi o relativno poštenom odnosu cene i kvaliteta, koji može da zadovolji vaše svakodnevne potrebe.

Osim spomenutih, moja kolekcija sadrži i jednu Artdeco cetkicu, i to onu za tečni puder. U poslednje vreme sam se vratila klasičnom nanošenju prstima, a blendanje tokom konturisanja sam prepustila (na slici prisutnom) beauty blender-u, tako da je verovatno ne koristim dovoljno. Ipak smatram da se radi o odličnom primerku koji vredi imati u svojoj kozmetičkoj torbici.

Sephora-ina četkica za oči (u sivoj boji), je jedna od mojih omiljenih alatki kada je šminkanje u pitanju i traje mi već godinama. Uprkos njihovim bezobraznim cenama, veoma je volim.

Od Aurinih četkica, na slici su prisutne dve (imala sam još jednu koja je misteriozno nestala). Jedna od njih je klasična kosa četkica, kojom volim da nanosim tečni eyeliner i zadržala sam je iako trenutno ne posedujem ni jedan. Verujem da će mi kad-tad koristiti. Drugu četkicu koristim za obrve, kako tokom šminkanja, tako i tokom sređivanja istih, i solidno sam zadovoljna njenim učinkom.

Još jedna kosa četkica koju imam je proizvod brenda Cala i koristim je za nanošenje gela za obrve. Ukoliko se dobro zagledate, konstatovaćete da posedujem čak tri kose četkice (uz očigledan nedostatak nekih drugih, osnovnih četkica). Ali nemojte de me osuđujete. Osim što su mi one omiljene, svaka ima različitu namenu. 

Jednu koristim za blendanje olovke za oči, druga služi za nanošenje eyelinera, a treća za gel za obrve. Ne želite valjda da mi se to sve pomeša na jednoj četkici :)

Dakle, kao što ste sigurno i sami shvatili, u ovoj kategoriji imamo 0 izbačenih proizvoda. Što nas dovodi do konačnog broja od 10 izbačenih i/ili potrošenih proizvoda.

Ono što me sigurno očekuje jeste jedan 10 pan projekat i kupovina boljih i pažljivije odabranih proizvoda kojima ću da zamenim one na koje sam vam se požalila u ovom postu, i njegovom prethodnom delu.

Moja trenutna kolekcija, sada izgleda ovako:
Dok grupacija bačenih proizvoda izgleda ovako:Nakon malo reorganizacije, uspela sam i da uvedem određeni red u svoj neseser. Radi lakšeg pakovanja, ubacila sam jednu plastičnu kutijicu za manje palete, rumenila i bronzere. Karmine i slične proizvode sam spakovala u džep koji postoji sa strane i došla do sledećeg rezultata:Sve duguljaste proizvode sam grupisala u organizer četkica, koji sam zatim stavila na vrh nesesera.
Za moj ukus fino i funkcionalno. Nadajmo se da će da potraje :)


Svi proizvodi koji su izbačeni u ovoj turi bili su zaista stari i morali su da budu bačeni. Kao što znate, neki drugi proizvodi koji meni (ili nekom koga poznajem) prosto nisu odgovarali, mogu da se dobiju na poklon na FB stranici ovog bloga. Čak i ako vas ovo ne zanima, obavezno nam se pridružite tamo ako vas interesuje ono što inače objavljujem. 

Nadam se da ćete nas u komentarima izvestiti koje proizvode vi hoard-ujete, a kojih vam uvek fali. Da li ste impulsivni kupac šminke ili pažlivo birate svoje 'ratničke boje'? Do tada, veliki pozdrav, i srećan declutter!!!

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...