Skip to main content

Prirodan način da u svakom trenutku imate svež toalet

U današnjem postu se još jednom bavimo temom pirodnog čišćenja i brige o svom domu. U masi recepata koje sam pronašla na internetu i imala prilike da isprobam, sa vama delim one koji su mi se učinili najkorisnijim, a jedan od njih je i ovaj.

Radi se o receptu za kuglice koje možete da napravite na vrlo jednostavan način i koje se šišteći tope u vodi, pritom čisteći i dezinfikujući sve oko sebe. Najkorisnije su u toaletu gde vam mogu pomoći da održavate optimalan nivo čistoće i svežine između dva regularna čišćenja.

Ja sam svoje smestila u ovu slatku teglicu i ubacila u kupatilo kako bi mi uvek bile pri ruci!
Recept za ove kuglice je jednostavan, a sve sastojke koji će vam biti potrebni, možete pronaći na sledećoj slici:Posebnu motivaciju za ovaj projekat sam dobila jer je u toku sezona pravljenja zimnice, pa nas na svakom ćosku dočkuje njegovo veličanstvo, limuntus. Verovatno ste već informisani da je ovaj proizvod vrlo koristan i u održavanju domaćinstva, i da se ne koristi isključivo u prehrambene svrhe.

Pouzdano znam da je vrlo učinkovit u borbi protiv kamenca i da se nalazi u mnogim domaćim sredstvima za čišćenje kupatila.

Ja sam za ovaj recept iskoristila tri kesice, uz jednu šolju sode bikarbone, nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande (dobra zamena je ruzmarinovo ili ulje čajnog drveta jer sva ova ulja imaju dezinfikaciona svojstva) i malo mog univerzalnog sredstva za čišćenje. Umesto njega možete koristiti i običnu prskalicu napunjenu čistom vodom.

Postupak

U čistoj i suvoj posudi pomešajte jednu šolju sode i tri kesice limuntusa. Imajte u vidu da ovo može postati malo neuredno, tako da vam savetujem da pokrijete usta i nos nekom maramom.

Ja sam umesto toga koristila posudu sa slike koja ima vrlo mali otvor na poklopcu:
Kada ste ova dva sastojka dobro sjedinili, nakapljite ulje po njima i dobro promešate. U sledećem koraku, dodajte malo vode. Ja sam koristila svoju prskalicu.

Pažljivo prskajte površinu ove smese i brzo mešajte navlažene delove, jer će u kontaktu sa vodom soda i limuntus početi da reaguju. Ono što nikako ne želimo je da se ta reakcija desi u ovom trenutku. To je ono što će nam pomoći u čišćenju WC-a i mnogo je bolje da se šišteća reakcija odloži do tada.

Kako bi to bilo moguće, pažljvo dozirajte vodu i brzo mešajte. A kada je masa dovoljno vlažna da je možete oblikovati, prebacite je u kalupe.

Ja sam koristila ove silikonske kalupe u kojima inače pravim mini projice.Pažljivo poravnajte površinu svake 'bombice' i ostavite da se dobro osuše. Nakon sušenja ćete moći da ih izvadite vrlo lako i da ih smestite u ambalažu po želji.

Želim vam srećno, lako, prirodno i jeftino čišćenje! Nadam se da ćete uz neke od mojih recepata upravo to i postići.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...