Skip to main content

Prirodan način da u svakom trenutku imate svež toalet

U današnjem postu se još jednom bavimo temom pirodnog čišćenja i brige o svom domu. U masi recepata koje sam pronašla na internetu i imala prilike da isprobam, sa vama delim one koji su mi se učinili najkorisnijim, a jedan od njih je i ovaj.

Radi se o receptu za kuglice koje možete da napravite na vrlo jednostavan način i koje se šišteći tope u vodi, pritom čisteći i dezinfikujući sve oko sebe. Najkorisnije su u toaletu gde vam mogu pomoći da održavate optimalan nivo čistoće i svežine između dva regularna čišćenja.

Ja sam svoje smestila u ovu slatku teglicu i ubacila u kupatilo kako bi mi uvek bile pri ruci!
Recept za ove kuglice je jednostavan, a sve sastojke koji će vam biti potrebni, možete pronaći na sledećoj slici:Posebnu motivaciju za ovaj projekat sam dobila jer je u toku sezona pravljenja zimnice, pa nas na svakom ćosku dočkuje njegovo veličanstvo, limuntus. Verovatno ste već informisani da je ovaj proizvod vrlo koristan i u održavanju domaćinstva, i da se ne koristi isključivo u prehrambene svrhe.

Pouzdano znam da je vrlo učinkovit u borbi protiv kamenca i da se nalazi u mnogim domaćim sredstvima za čišćenje kupatila.

Ja sam za ovaj recept iskoristila tri kesice, uz jednu šolju sode bikarbone, nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande (dobra zamena je ruzmarinovo ili ulje čajnog drveta jer sva ova ulja imaju dezinfikaciona svojstva) i malo mog univerzalnog sredstva za čišćenje. Umesto njega možete koristiti i običnu prskalicu napunjenu čistom vodom.

Postupak

U čistoj i suvoj posudi pomešajte jednu šolju sode i tri kesice limuntusa. Imajte u vidu da ovo može postati malo neuredno, tako da vam savetujem da pokrijete usta i nos nekom maramom.

Ja sam umesto toga koristila posudu sa slike koja ima vrlo mali otvor na poklopcu:
Kada ste ova dva sastojka dobro sjedinili, nakapljite ulje po njima i dobro promešate. U sledećem koraku, dodajte malo vode. Ja sam koristila svoju prskalicu.

Pažljivo prskajte površinu ove smese i brzo mešajte navlažene delove, jer će u kontaktu sa vodom soda i limuntus početi da reaguju. Ono što nikako ne želimo je da se ta reakcija desi u ovom trenutku. To je ono što će nam pomoći u čišćenju WC-a i mnogo je bolje da se šišteća reakcija odloži do tada.

Kako bi to bilo moguće, pažljvo dozirajte vodu i brzo mešajte. A kada je masa dovoljno vlažna da je možete oblikovati, prebacite je u kalupe.

Ja sam koristila ove silikonske kalupe u kojima inače pravim mini projice.Pažljivo poravnajte površinu svake 'bombice' i ostavite da se dobro osuše. Nakon sušenja ćete moći da ih izvadite vrlo lako i da ih smestite u ambalažu po želji.

Želim vam srećno, lako, prirodno i jeftino čišćenje! Nadam se da ćete uz neke od mojih recepata upravo to i postići.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...