Skip to main content

Magični čistač posuđa: Uklonite tvrdokorne fleke bez ribanjaKada sam na blogu One good thing by Jillee otkrila ovaj recept, znala sam da moram odmah da ga probam. Takođe sam znala i da želim da ga podelim sa vama, tako da sam izvadila svoje plehove sa mrljama iz rerne, kako bi vam učinkovitost ovog magičnog sredstva odmah bila vidljiva.

Ubrzo nakon toga, uspela sam da ostanem bez fotografija ovog eksperimanta, a dotični predmeti su već bili očišćeni. Bilo kako bilo, nadam se da je napredak postignut na fotorafijama iznad dovoljna motivacija da pročitate recept za ovaj magični čistač (koji ne morate da koristite isključivo na posuđu).


Pre nego što sam započela eksperiment, fotografisala sam početno stanje. Iskrena da budem, ono nije bilo zastrašujuće, ali je svakako ostavljalo prostora za napredak.I zato sam prionula na posao i napavravila ovo najjednostavnije sredstvo za čišćenje ikada. Osnovni razlozi zašto mi se ono toliko sviđa su:

 1. Ima samo dva sastojka
 2. Jedan od njih je soda bikarbona
 3. Ne zahteva nikakvo ribanje
 4. Drugi sastojak sam već imala i nisam znala za šta da ga upotrebim (do sada)
Dakle, kako ovo funkcioniše? Sve što vam je potrebno jeste soda bikarbona, hidrogen i što više vremena tokom kog će mešavina ove dve supstance odstojati na željenoj površini.

Sodu i hidrogen možete da promešate i nanešete u obliku paste, ili možete da nanesete jedan sloj sode, pa jedan sloj hidrogena i još jedan sloj sode direktno na željenu površinu.


Ja sam pomešala proizvoljnu količinu sastojaka, sve dok nisam dobila tečnu mesavinu koju mi je bilo lako da namažem četkicom. A zatim sam otišla da spavam i pustila da vreme obavi svoje.

Ujutru sam isprala svaki sud, uz minimalno trljanje sunđerom, za još bolje rezultate. 


Bilo kako bilo, rezultati su očigledni - makar na belom tiganju koji više nema uočljive žute mrlje po dnu. Uživo je sve ovo dosta upečatljivije, pa vam predlažem da i sami što pre isprobate ovaj recept i udahnete novi život nekom od starijih komada posuđa!

Comments

 1. Odlicno :) Koji hidrogen da stavim? Koji si ti koristila? Probacu ovo sigurno :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam koristila i neki od 6 i neki od 9%, toga sam imala kod sebe... Mislim da je bolje što jači, ali bolje prvo testiraj ako budeš cistila nešto skuplje :)

   Delete
 2. još kolko večeras probaću ovaj recept. materijala za ribanje ima puno a i sode bikarbone u izobilju.

  ReplyDelete
 3. Pošto koristim plinski šporet šerpe mi se brzo prljaju jer plin nije uvek dobrog kvaliteta.
  Sa jednog tiganja su mi se lepo skinule novije fleke, stare su ostale na istom mestu u istom obimu. Sa šerpe su se lepše skinule, sa malo ribanja sve je nestalo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Žao mi je što nisi uspela sve da skines ali dobro da ima napretka. Nemam iskustva sa plinskim šporetom tako da je ovo korisna informacija za ostale citaoce, hvala ti puno na ovom komentaru!

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...