Skip to main content

Sređivanje kuhinjskih fioka

U poslednje vreme sam se posvetila obavljanju malih organizacionih zadataka, kako bih se što bolje pripremila za selidbu koja nas (nadajmo se), uskoro očekuje. Obzirom na moje ne-tako-davno konmari iskustvo, ne mogu da kažem da trenutno u stanu imam mnogo toga što treba reorganizovati ili izbaciti. Ali je činjenica da su se najfrekventnije oblasti u poslednje vreme našle u nešto većem haosu nego obično.

Prvo što sam pomislila je bilo da bi trebalo srediti čitavu kuhinju i ormarić u predsoblju, što sam već detaljno radila pre nekih godinu ipo dana. Međutim, nakon letimične analize zatečenog stanja, shvatila sam da su mnogi delovi koje sam ranije sredila, i dalje sređeni. Ormarić sa čašama i tanjirima je u vrlo sličnom stanju kao što je bio kada sam ga poslednji put sređivala. Ali ormarić sa hranom nije. Vrlo brzo mi je postalo jasno da ne moram ponovo da se bavim čitavim ovim oblastima, već treba samo da 'zategnem' kritične delove.

Ono što mi je ovo omogućilo jeste da uvek mogu da iskoristim pola sata tu i tamo da napravim mali ali vidljiv napredak, koji će mi, pre svega, omogućiti da u svoj budući dom unesem samo ono što mi je zaista potrebno i u čemu uživam. A uz to su mi i ovi poslednji meseci u trenutnom prebivalištu manje stresni.

Sve ovo znači, da je nakon sređivanja ormarića sa hranom i fioke sa krpama, ponovo došlo vreme za jedan od mojih mini zadataka iz oblasti kuhinje. Odlučila sam da prvo završim sa svim zadacima iz ove oblasti pre nego što počnem sa traženjem izazova u drugim delovima stana. Stoga su se na redu našle još dve fioke. Pa da pogledamo kako je to izgledalo pre i posle sređivanja...

Prva fioka


U prvoj fioci na kojoj sam radila se od ranije nalaze neke fotografije, jer mi u jednom trenutku ona nije bila potrebna za kuhinjske stvarčice. Međutim, nakon nekog vremena, počela je da se puni raznoraznim kuhinjskim džidža-bidžama, što je delovalo više nego neuredno. A za vreme moje reorganizacije fioke sa krpama, sve stvari koje nisu imale svoje mesto u toj fioci, su prebačene u ovu.Kao što možete da primetite, stvari su postale relativno neuredne. Zbog toga sam odlučila da izbacim sve što nema veze sa kuhinjom odavde i da tim stvarima nađem drugo mesto. Pre nekog vremena, tokom organizacije komode sa zalihama, čitavu jednu fioku u istoj sam namenila upravo papirima i fotografijama, pa sam iskoristila priliku da ove stvari premestim tamo.


Nakon što sam izbacila sve suvišno odavde, ostalo mi je samo da uredno poređam sve preostale stvari nazad, što sam sa zadovoljstvom i uradila. Kako biste stekli bolji utisak, evo i razlike između stanja pre i posle sređivanja:


Druga fioka


Druga fioka koju sam sredila ovom prilikom je jedno od onih mesta koja su praktično uvek u haosu. U njoj čuvamo sve, od baterija do rezervnih sunđera, kao i punu kesu balona. Praktično sve što nema svoje mesto, biva smešteno ovde. I da, s vremena na vreme, ova fioka počne da izgleda kao na fotografiji ispod. 


Kako bih makar malo ulepšala ovu fioku, sva pakovanja sunđera, truleks krpa, žica za ribanje i sličnih stvari su premeštena u komodu sa zalihama u kojoj ima više mesta i koja je upravo i namenjena ovim stvarima. 

Osim toga sam većinu balona popakovala u kutijicu (u plavoj kesi), a razne stvari koje služe za lepljenje i sečenje sam spakovala u staru kutiju od sladoleda. U pozadini se nalazi još jedna kutija u kojoj su organizovane baterije, ali ne može da se vidi od trenutno načetog pakovanja balona.


Sve u svemu, ova fioka će nastaviti da bude pomalo haotična jer se u njoj nalaze razne stvari koje nije lako organizovati. A kako se ubrzo selimo, nisam videla veliku poentu u nabavljanju organizera i uspostavljanju sistema za nju, jer ko zna koje će mesto ove stvari zauzeti u našem budućem stanu.

Ne znam kako se vama čine ove pre i posle fotografije, ali što se mene tiče, spadaju u kategoriju 'dovoljno dobro'.


A da li ste vi nešto organizovali u poslednje vreme? Da li je nekom od vaših starijih projekata potrebno popravljanje?

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...