Skip to main content

Neuspeh je OK

Ne tako davno sam pisala o demorališućoj strani organizacije, i to nedelju dana nakon što sam se pozabavila temom sređivanja jedne od kuhinjskih fioka. Iz ove perspektive, mogu slobodno da kažem da su ova dva posta više nego povezana.

Žašto je to tako? (Možda se pitate Vi.) Pa zato što se dotična fioka gotovo odmah po sređivanju našla u stanju demorališućeg haosa, čiju vizuelnu prezentaciju možete da primetite na slici ispod.Inspiraciju za ovaj post sam pronašla jutros kada sam se probudila i otvorila dotičnu fioku u potrazi za kuhinjskom krpom. Onako sanjiva sam se zabezeknula videvši nered u kom su se u datom trenutku nalazile moje krpe, pa sam pomislila kako bi trebalo da nađem neku kutiju u kojoj ću da ih stavim kako bi bile urednije.

Odmah mi je pala na pamet kutija za čaše koju uvek nekako zaboravim da bacim i koja mi stalno zauzima prostor u kuhinji. Taman je dovoljne veličine da mi u nju stanu složene krpe, ali i dovoljne dubine da se iskoristi vertikalan prostor u fioci. Brzinski sam izvadila kutiju, isekla poklopac i presložila krpe veoma ponosna na svoje delo.

Odmah nakon toga sam počela da sanjarim o tome na koji način ukrasiti kutiju, pošto mi fali malo estetike u ovoj kompoziciji, mada kod mene estetika uvek dolazi na kraju.

Zadovoljna učinjenim, pomislila sam - stvarno bi trebalo da sredim celu ovu fioku. Možda bih mogla i da napišem post na blogu o njoj. 

I onda me je sustiglo. Pa samo što sam pisala o ovoj fioci na blogu!

Prelistala sam blog i uvidela da sam odmah nakon toga pisala i o demorališućoj strani organizacije i svim svojim frustracijama ove vrste i prisetila se da je ova fioka vraćena u stanje haosa prilično velikom brzinom, te da me je verovatno podsvesno i inspirisala da pišem o tome.

Bilo kako bilo, ova situacija me je podsetila da je neuspeh sasvim ok. Iz ovog mog neuspeha do sada je proisteklo nekoliko stvari koje se (makar meni) čine dobrima.

Za početak, situacija se pokrenula sa mrtve tačke. Na slici ispod možemo da vidimo kako je fioka izgledala pre sređivanja, nakon sređivanja, ali i kako izgleda danas.


Činjenica je da današnje stanje stvarno nije reprezentativno, i da je nivo sređenosti najbolji na srednjoj fotografiji, ali je današnji nivo ipak puno bolji od situacije koju smo zatekli na početku. 

Druga stvar koju sam konačno shvatila je da krpe lako naprave haos u ovako velikom prostoru, te da ih je neophodno ograničiti manjom kutijom, što sam upravo uradila.

Treća stvar je što sam prilikom inicijalnog sređivanja odavde uklonila velike količine hrane i stvari koje sam u tom trenutku premestila u svoju ostavu. I mada one nisu bile sređene u tom trenutku, u mom prošlonedeljnom poduhvatu su i one dovedene u kakav-takav red. Da ih nisam izvukla iz ove fioke, možda ne bi našle svoje mesto u ovoj novoj organizaciji.

Iz ovoga sam još naučila i da svi sistemi sveta ne mogu da funkcionišu ako nisu pravilno iskomunicirani. Primera radi, iako sam ja odlučila da hrana ne treba da stoji na ovom mestu, uspela dam da previdim činjenicu da moj suprug ne može da mi pročita misli, tako da je on uredno nastavio da ubacuje vrećice sa hranom u ovu fioku. Kada sam ga (puna pravednog besa) pitala zašto mi zaboga to radi, dobila sam odgovor da nisam sa njim podelila ovu informaciju :)

Na kraju krajeva, nakon što me je ovaj mini poduhvat vezan za ubacivanje krpa u kutiju toliko razveselio, shvatila sam da bih na sličan način mogla da reorganizujem i ostale delove fioke i sada sam puna ideja i motivacije. Sigurna sam da ću već u sledećem pokušaju imati više uspeha sa ovim prostorom, što i vama želim ukoliko se uopšte upuštate u ovakve poduhvate na ovim abnormalnim temperaturama.

Pišemo se uskoro, a do tada vam želim što više dana provedenih na plaži uz nešto osvežavajuće!

Comments

  1. Ma to nije neuspjeh, to je samo nova prilika za još organiziranja! 😂😂😂

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...