Skip to main content

Sređivanje ostave - Deo prvi

Iako napokon mogu da se nazovem ponosnom vlasincom ostave, do sad nisam pokušala da je sredim na bilo koji način. Što ne znači da me njeno stanje nije nerviralo, već samo da nisam znala odakle da počnem. Evo i razloga tome:


Sa slike se vidi da su stvari bile razbacane u čudnoj kombinaciji hrane i posuđa bez ikakvog smisla i organizacije, što me je na neko vreme paralisalo u pokušaju da uradim nešto sa ovim prostorom.


Ali kako me je sve to previše nerviralo. odlučila sam da poslušam sopstveni savet koji glasi - ako ne znate odakle da počnete, prosto počnite. A taj savet je obično propraćen i sledećim: prvo izbacite sve napolje.


Tokom ove akcije sam imala samo jednu želju, da grupišem hranu na jednu stranu i sve ostalo na drugu, kako bih mogla da rasporedim stvari na smisleniji način.Gledajući ove dve gomile i ispražnjeni prostor, ponovo sam bila paralizovana. Uplašila sam se da neću moći da pronađem najbolji način da sve sredim i to me je odmah uznemirilo.

A onda sam shvatila da treba da preimenujem ovu akciju u prvi deo sređivanja ostave. I to mi je dalo slobodu da pokušam da napravim napredak umesto da sve savršeno sredim. I tako sam počela sa grupisanjem stvari.

Dve srednje police sam odlučila da zauzmem hranom jer su mi najpristušačnije. Na najvišu policu sam odlučila da stavim stvari koje su a) lagane i b) retko korišćene, dok sam na najnižu policu odložila ostale sudove.

Na najvišoj polici su se našle prazne tegle (u pozadini), jer to očigledno ne koristimo često,  kao i neke rezervne kuhinjske stvari, dok su se u prvom planu našle (sleva na desno) plastične kutije za hranu, posudice za led i zalihe truleks krpa i sunđera.


Na sledećoj polici sam se fokusirala na hranu. U pozadinu su se smestile ređe korišćene stvari poput šećera (mi baš i ne pravimo slatkiše) i rezervi neke hrane.


Ispred sam poređala češće korišćene stvari poput brašna i pirinča.


Pošto se većina stvari našla na gornjoj polici, donja je ostala manje-više prazna. Najkorišćeniji deo je ova mini polica sa desne strane na koju sam smestila svoje zalihe za doručak.


Na najnižoj polici su se našli poslužavnici, plastične posude i ređe korišćene šerpe. Većina ostalih šerpi se nalazi na drugoj lokaciji, ali mi je ovo sasvim dobro mesto za najveće od njih koje se uz to i najmanje koriste.

U prvom planu su i plastične posude i cediljke, kao i rende, što su sve stvari koje koristimo na gotovo dnevnom nivou pa je dobro što su nam lako dostupne. 


A za kraj, evo i konačnog izgleda naše ostave:


Ne znam kako se vama čini moj napredak, ali za sada sam već dobila najveći mogući kompliment od supruga. (Sama činjenica da je primetio i da je zadovoljan :)

Ono što već vidim je da će mi biti potrebni dodatni organizeri na najvišoj polici gde je dosta vertikalnog prostora ostalo neiskorišćeno, kao i da će mi na većini polica trebati nešto čime ću da izdignem stvari koje se nalaze u pozadini. Iako sam se trudila da tamo stavljam samo manje korišćene stvari, ipak bih volela da ne moram ništa da pomeram da dođem do njih. Ali to je već materijal za drugi deo sređivanja ostave :)

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...