Skip to main content

Organizacija nakita u novom stanu


Iako na prvi pogled možda ne deluje tako, i ja gajim standardnu žensku ljubav prema kinđurenju i lepom komadu nakita. Nažalost, mnogo češće ne nosim nakit nego što ga nosim, a razlog tome je uglavnom nepraktičnost ali i nedostupnost istog. 

Već duže vreme (gotovo čitav period života u prethodnom stanu, ali i u ovom), nisam uspevala da nađem neko mesto gde će mi nakit biti lako dostupan a da pritom ne pravi haos  i da se ne mrsi. Zbog svega ovoga sam polako izgubila naviku da ga nosim, ali i da ga vraćam na mesto kada ga jednom stavim. Zbog toga je svrha današnjeg posta da se ovo konačno promeni.Za početak, evo uobičajenog stanja moje komode koja se nalazi u predsoblju. Nekoliko komada nakita obično krase njenu površinu i skupljaju prašinu, jer nemaju neko svoje standardno mesto.


Osim njih, tu negde se krije torbica sa đinđuvama koje sam preselila u njoj, a nikada nisam otpakovala.


Istresla sam njen sadržaj i malo se podsetila svoje kolekcije nakita. Ona je možda mala, ali zato odgovara mojim potrebama. Doživela je tranformaciju prilikom sprovođenja konmari metode, kada sam je posednji put pročešljala. Više o tome na OVOM linku.


U međuvremenu sam dobila nekoliko novih komada, ali nažalost nisam dovoljno koristila to što imam. Iz tog razloga ovog puta nisam ništa izbacivala, već planiram da nosim sve što imam u narednom perodu kako bih utvrdila šta je  i dalje u dobrom stanju, a šta ne.

A kako očigledno volim da ostavljam nakit u predsoblju, odlučila sam da uredim jednu fioku u predsoblju baš za ovu namenu. Fioka je na početku sadržala rezervnu kozmetiku, koju sam prebacila na drugu lokaciju gde se nalaze slični proizvodi.


U samu fioku sam stavila 'organizere' u obliku jedne stare kutije od kaiša i dva poklopca od Ferrero Rocher čokoladica u plastičnoj ambalaži (sigurno već i sami znate da su one odlične za kućnu organizaciju).Kutijice su se gotovo savršeno uklopile, a ovako podeljena fioka će biti mnogo jednostavnija sa korišćenje i održavanje reda.


U dve veće pregrade sam stavila veće komade nakita. Sa leve strane su se našle sitnije ogrlice, narukvice i jedan prsten (koji, kad bolje razmislim, nisam koristila godinama... možda je vreme da ga prosledim).


Sa desne strane se smestio manji broj krupnijih ogrlica:


Gore levo sam smestila svoje minđuše:


A levo broševe:


Iskreno se nadam da će mi ova organizacija i lokacija ovih stvarčica olakšati svakodnevno spremanje, kao i da će me motivisati da malo češće dekorišem svoju malenkost nekom od ovih drangulija. U komentarima nas obavestite o tome kako vi organzujete svoj nakit i ostale sitnice koje život znače. A za baš dobru ideju na temu organizacije ogrlica, posetite Petrin blog!

Comments

 1. Nakit...kod mene to dodje kao bolest, u jednom periodu se kindjurim ko novogodišnja jelka a potom dodjem u situaciju da su burma i sat sve što imam od "ukrasa" na sebi.
  Imam gomilu mindjuša pošto sam jedno vreme i pravila ono što mi treba i kako mi se svidja i skoro sam ih rasporedila u kutiju sa pregradicama. Ogrlice imam 5-6 ali ih vrlo retko nosim, jednostavno ne umem da ih kombinujem, narukvice su našle drugu kutiju i sve je lepo spakovano i čeka novi nalet nošenja.
  Imam i gomilu perlica iz tinejdžerskih dana koje povremeno zatrebaju da se negde nešto upotpuni ili dopravi neki komad za odredjenu kombinaciju.
  Sve u svemu imam ga previše ali nisam sigurna šta bi trebalo da bacim a šta da ostavim pošto ništa nije oštećeno.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa ako sve nosiš, makar i povremeno, ne vidim zašto bi išta izbacivala. Naročito jer si ih tako lepo sredila i organizovala. Ja sam pobacala oštećene stvari i poklonila one koje mi se ne uklapaju u stil, ostalo sam sve zadržala iako ne koristim dovoljno. Ali počeću, obecavam :)

   Delete
 2. Baš si zgodno to složila! Hvala na linku! 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :) To mi je jedan od omiljenih postova sa tvog bloga, baš volim ta jednostavna a praktična rešenja!

   Delete
 3. Tek sada, čitajući tvoj post sam spoznala zašto ne nosim nakit - zbog toga jer ni ja nisam uspjevala da nosim nakit i da nakon toga ne nastane kaos. Zbog toga sam nekako odustala od nakita i radije sam imala sve na svom mjestu. Nakit evo čami u nekoj ukrasnoj kutiji, onoj baš za nakit s pregradicama i svime, u nekom kutku gdje nikad niti ne pogledam. Baš bih mogla pogledati što imam i to nekako organizirati da mi bude dostupno, makar za koji mjesec kad malac ne bude čupao sve sa mene hahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, da, za mlade mame nije paš praktično :D A inače, ona izreka 'Daleko od očiju, daleko od srca' očigledno važi i za stvari. Čim nam malo nisu u vidokrugu potpuno ih zaboravimo. Najteže je naći neko mesto gde će sve biti na dohvat ruke, a da ne bude neuredno.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...