Skip to main content

Bullet journal - Kraj 2017. godine

Polako se približava kraj godine, što sa sobom nosi i grozničavu želju da nova godina bude još uspešnija, organizovanija i bolja od ove. A u mom slučaju to znači da ne mogu da prestanem da maštam o novom bullet journalu za 2018-u. 

Prethodne godine sam se prvi put bavila ovakvim načinom planiranja, i za sada sam potpuno oduševljena. Volim fleksiblnost, kreativnost i lakoću korišćenja koju mi pruža, a imala sam prilike i da puno naučim na ovogodišnjem eksperimentu. To znači da će novi planer biti još bolji, lepši i prakičniji nego ovaj dosadašnji, što nije razlog da se osvrnemo i na njega i da pokušamo da naučimo nešto iz dosadašnjih uspeha i neuspeha...


Ukoliko ste novi na blogu i niste upoznati sa time kako ja koristim svoj bullet journal, možete da posetite sledeće linkove:


U gore spomenutim člancima možete da saznate da sam za svrhe planiranja koristila twister planner by Uređeni Haos. Ovaj planer se sastoji iz dva dela. U prvom se nalazi standardni prostor za beleženje obaveza po danima, a u drugom delu je prostor za beleške koji sam ja koristila kao svoj bullet journal.

Hajde da zajedno pogledamo kako on izgleda nakon godinu dana aktivnog korišćenja. Zbog realnijeg prikaza, slikala sam stranu po stranu, onako kako se nalaze u planeru, tako da u nekim slučajevima stranice nisu tematski organizovane, jer sam ih popunjavala manje-više redom.

Na samom početku se nalazi nekoliko stvari. Planer štednje, praćenje navika za decembar i januar kao i grafikon navka u toku cele godine.


Najinteresantnija stavka sa ove fotografije je možda upravo taj grafikon navika, gde sam svakog meseca obeležavala u kom procentu sam sprovodila svaku od njih u delo, kao i kako se to kretalo kroz vreme. Ovo je sigurno nešto što će se naći i u mom novom planeru. 

Nakon ovoga slede ciljevi, koji su detaljno opisani u sopstvenom postu. Većina ciljeva je uspešno realizovana do sada, i ovo je rubrika kojoj se radujem u sledećoj godini. Planiram da definišem više ciljeva u različitim oblastima života jer su se do sada pokazali kao veliki motivator.Zatim (potpuno nepovezano), sledi jedan od Joga programa koje sam pratila. U pitanju je Yoga Revolution by Adriene, koji toplo preporučujem svim zainteresovanima. Svaka zvezdica označava jedno vežbanje koje sam uspešno realizovala.


Nakon ovoga možete da vidite i moj planer za pakovanje. Sve što obično pakujem je raspoređeno u različite kategorije (hrana, kozmetika, lekovi i ručni prtljag). Nažalost, ove godine ga nisam preterano koristila, ali se nadam da ću sledeće godine da ga usavršim.


Na sledećoj strani imamo još malo ciljeva, ovog puta mesečnih, za novembar i decembar. Ove godine nisam bila baš sjajnau ovome, tako da ne znam da li ću ih uvoditi i sledeće.


Zatim sledi moja polica sa knjigama (jedna od nekoliko stranca koje bih veoma volela da prenesem u sledeću godinu), i Duolingo napredak. Sa slike možete da vidite da sa napredovala za čak 10 nivoa u nemačkom, kao i da sam počela da učim Španski. Izuzetno sam zadovoljna i ovom stranicom i sigurno će se naći i u mom novom bujo-u.


A zatim sledi - još joge! Osim Yoga Revolution-a, uradila sam još i 30 days of yoga i Yoga boot camp programe i u sledećoj godini želim da ih sve uradim ponovo. Ukoliko vas interesuje nešto ovakvo, obavezno potražite YouTube kanal Yoga with Adriene


Sledeća stavka je podrazumevala Loose it or loose it izazov u kome sam želela da potrošim 17 make-up proizvoda. Izazov za sada teče dobro, a do kraja godine ću vas obavestiti o krajnjem rezultatu i planovima za sledeću godinu.


Slede moj brain dump, gde su se našli neki od mojih generalnih zadataka, kao i planer zaliha, gde pratim koliko čega imam i šta treba da nabavim ako vidim neku dobru akciju.


Nakon planera zaliha se nalazi planer nedeljnih obaveza, poput planiranja menija i brisanja prašine. Nešto što je vrlo praktično i korisno i što će se naći i u mom novom planeru. 


Zatim možemo da vidimo još mesečnih ciljeva, uz pojedine finansijske ciljeve. Sledeće godine bih volela da imam čitavu sekciju posvećenu finansijama u svom planeru.


Nakon toga, ponovo imamo praćenje navika za neke druge mesece...


A tu je i Popsugar Reading Challenge za 2017. Nažalost, postoji previše egzotičnih kateorija koje nisam mogla da popunim, poput audio knjige ili knjige koja će postati film u ovoj godini. Ipak, izazov je odličan i verovarno ću mu se pridružiti i sledeće godine.


Završavamo, naravno, sa još malo navika. Ovo je, zapravo, jedan od najsvetlijih momenata bullet journaling-a. Oduševljena sam postignutim rezultatima i sigurno ću pratiti navike i u budućnosti.


I, to bi bilo to :) Prosot sam nestrpljiva da radim na svom sledećem bullet journal-u, kao i da vam ga predstavim! Planovi i pripreme su u toku, pa se nadam da će 2018. biti najbolja godina do sada! (Mada je i 2017. bila potpuno očaravajuća!)

Comments

 1. Sviđa mi se ova stranica s knjigama. 😍 Mene kod BuJo-a jedino muči to što nikad ne bih znala koliko mi stranica treba za određeni dio pa bih stalno imala dojam da mi je sve zbrkano. 😂😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joj i meni se sviđa, mislim da ću da je izrežem i zalepim u sledeću godinu :)
   U pravu si za ovo drugo, kao što vidiš ni kod mene ne ide sve po redu, samo što sam ja odlučila da se ne potresam oko toga... Za sledeću godinu sam već počela planiranje, tako da bude malo organizovanije, ali spremna sam na to da neće sve biti savršeno!

   Delete
 2. Obožavam bullet journal sistem! Pruža svu fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja sopstvenim potrebama, što je nemoguće naći u unapred štampanim planerima. Svoj koristim za svakodnevno planiranje, ali moram da primetim da nam se neke "rubrike" podudaraju - pratim finansije, nekoliko navika, imam i deo posvećen planiranju obroka i kućnih poslova, ali najzanimljivije otkriće mi je da još neko u svom bullet journalu ima deo posvećen Popsugar reading challenge-u. Svoj izazov lagano privodim kraju, a već uveliko spremam spisak za sledeću godinu! I da, početkom novembra sam se "preselila" u drugi bullet journal i prenošenje nekih sadržaja iz prethodnog mi je dalo priliku da najčešće korišćene stranice rasporedim strateški onako kako ću ih kasnije lakše pronalaziti.
  Za kraj, tvoj blog je divno mesto koje redovno posećujem kada mi zatreba inspiracija i motivacija da se pokrenem u beskonačnim (ali vrednim) organizacijskim poduhvatima! Hvala ti na trudu da zabeležiš sve te svakodnevne borbe i da nas pokreneš da postižemo makar i male pobede nad sopstvenim haosom!
  Pozdrav! Svetlana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Draga Svetlana, hvala, hvala, hvala na ovim rečima podrške. Stvarno mi puno znače!
   Inače mi je Popsugar readin challenge jaaako kul, ne mogu da verujem da mi je prošla cela godina a da nisam pisala o njemu na blogu. Inače mi je ovaj put bio više eksperimentalni, čitala sam šta sam želela i pokušavala da uguram knjige u kategorije... Sledeći put ću malo bolje da se organizujem, ali baš je izazovno i lepo.
   Drago mi je da uživaš u svim blagodetima bullet journaling-a i stvarno bih volela da ovo zaživi i na našim prostorima :)

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...