Skip to main content

Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.

A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. Prvo - moj suprug je promenio posao i od osobe koja uvek radi u suprotonoj smeni od mene, postao neko ko ima isto radno vreme mom. Pritom je stekao, a zatim u mom društvu nastavio da stiče puno novih i divnih prijatelja, istovremeno imajući mnogo više vremena za mene i za naše stare prijatelje. 

Što praktično znači da smo nakon 5 godina tokom kojih smo imali vrlo malo zajedničkog slobodnog vremena, prešli na full time vreme za nas dvoje i ljude koje volimo.

Dodajmo tome i činjenicu da živimo u gradu gde ne žive ni njegova ni moja porodica, a da su njegovi vikendi prethodnih nekoliko godina bili radni, i shvatićete koliko smo željni da nadoknadimo sve te prilike kada nismo mogli da odemo da posetimo nama drage ljude.

Šta to znači? To znači da vikende radije provodim putujući nego čisteći kuću - jedna od rutina koje sam jedva razvila a za koju sada moram da nađem drugi vremenski okvir.

To znači da ne mogu uvek istog dana da radim jogu i da idem na čas namačkog.

To znači da ne mogu uvek da spremim ručak za sutra i da pogledam omiljenu seriju sa svojim dragim.

I to nažalost znači da ne mogu da ugostim svoje nove i stare prijatelje dva puta u toku naredne dve nedelje, a da nađem vremena i za pisanje ovog bloga, kao i za preduzimanje nekog poduhvata o kome ću da pišem ovde.

Šta više, dok kucam ove reči, ljubav mog života drži prst na daljinskom upravljaču jedva čekajući da zajedno pogledamo finalne epizode naših omiljenih serija. Jer da, sve ovo znači da u poslednjih nekoliko nedelja nismo mogli da postignemo viđanje sa svim tim novim i starim prijateljima, a da pritom ne propustimo najnovije avanture naših omiljenih junaka.

Ovaj blog je moje srećno mesto i jedan od mojih omiljenih hobija. Ali da bih sačuvala zdrav razum i životnu vedrinu, prosto moram da dam sebi dozvolu da ne mislim na njega u naredne dve nedelje. Nadam se da ćete me razumeti i hvala vam na tome :*

Vaša Sofija

Comments

 1. Uživaj u životu, uživaj sa svojim dragim...Nema ništa lepše od toga.
  Bravo i za vaše funkcionisanje u različitim smenama.
  Sve najbolje

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala najlepše, to i radimo :) ) )

   Delete
  2. Svaka cast za organizaciju. Ali, jednog dana, iz perspektive mame, mislices da ti je ovaj sada period bio pun slobodnog vremena. Iz iskustva ;-) P.s. Nadam se da ces tada uspeti da zadrzis ovaj hobi - blogovanje, i pisati o organizaciji vremena dok je tu jedno malo biće koje želi svu tvoju pažnju.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...