Skip to main content

Organizacija i čišćenje četkica za šminkanje

Nadam se da nisam izuzetak kada je u pitanju mržnja prema čišćenju četkica za šminkanje. Znam da je važno da to uvek radimo na vreme, ali mene taj zadatak prosto izluđuje. Zbog toga sam rešila da pokušam da organizujem svoju malu kolekciju, ne bi li mi bila lakša za korišćenje i ne bi li se manje prljala.

Na slici ispod se nalaze sve moje četkice, koje sam do sada držala u ovoj limenoj kantici. To je prilično nepraktično rešenje jer ja ne koristim tako često sve ove četkice, ali se sve one prljaju i po njima pada prašina. Zato sam odlučila da pročešljam četkice i ostavim napolju samo one koje koristim na nedeljnom nivou.Na fotografiji ispod su sve četkice i prateća oprema koja se nalazila u mom organizeru. 


Nekoliko najčešće korišćenih sam vratila u kanticu, a ostale sam pregledala kako bih eventualno izbacila one koje mi više ne odgovaraju.


U najčešće korišćene četkice sam svrstala Real Tehniques četkice za rumenilo i puder u kamenu, kao i mali set Ecotools četkica za oči. Ovo su moje omiljene četkice koje su mi dovoljne za nanošenje većine mojih standardnih make-up look-ova.


Preostale četkice koje imam su uglavnom starije ili se upotrebljavaju u neku svrhu koja mi je ređe potrebna (četkice za usne, tečni puder ...).


Odlučila sam se da za sada zadržim sve četkice i da vidim da li ću ih koristiti u budućnosti, a bacila sam samo dva predmeta sa fotografije ispod.
Beauty blender sunđer jeste jako koristan i praktičan komad make-up alata, ali kao što rekoh, ja ne volim da perem svoju opremu toliko često. Zbog toga ja prosto izbegavam ovaj sunđerčić koji mora da se čisti posle svake upotrebe. Uostalom, ovaj moj je već bio jako star.
Sa druge strane, odlučila sam i da bacim ovaj rezač za olovke jer od samog početka nije radio kako treba. U pitnaju je Aurin rezač i znam da su mnoge devojke imale super iskustva sa njim, ali ja sam umesto njega kupila novi marke Essence i mnogo sam zadovoljnija.


Sledeće što sam uradila je bilo, naravno, da propisno operem same četkice. Za to sam koristila šampon za kosu i ovaj praktičan silikonski alatić koji je napravljen upravo u tu svrhu. Ja sam svoj kupila kod lokalnih Kineza, a isti je kao ovaj na Aliexpress-u : http://s.click.aliexpress.com/e/ckaEsyos :)


Četkice perem tako što stavim malo šampona na njih, ukvasim ih sa malo vode...


...zatim ih protrljam o za to namenjenu podlogu, sve dok ne zapene.


Na podlozi obično ostane dosta pene, koja se, prirodno, oboji u boju šminke za koju sam koristila tu četkicu.


Ali nakon malo trljanja i ispiranja, vremenom pena postaje bela. 


Za mene je to dovoljan znak da je četkica čista, tako da je nakon toga dobro isperem i stavljam da se suši. 


Pri sušenju obraćam pažnju na to da četkice budu makar pod malim nagibom, kako bi voda curila ka spoljašnjosti, a ne ka unutrašnjem delu četkice jer voda može da ošteti lepak u njima.Na kraju su sve četkice bile oprane. A kada su se osušile, one češće korišćene sam vratila na toaletni stočić, a preostale sam smestila u do tada praznu fioku. A kako ove druge obično ostaju čiste, kada dođe vreme za redovno čišćenje, perem samo četkice koje sam zapravo koristila.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...