Skip to main content

Organizacija toaletnog stočića

U nedavnom postu sam spomenula preporuku za toaletni stočić iz jyska koji imam poslednjih godinu dana. Danas vam donosim malo više detalja o njegovom izgledu i tome kako sam ga iskoristila da organizujem svoju make up kolekciju.

Stočić sam smestila u ćošak spavaće sobe, pored prozora gde imam dovoljno svetla za svoju jutarnju make up rutinu.
Sam stočić ima 5 fioka, dve u gornjem i tri u donjem delu.


Odlučila sam da ostavim jednu fioku praznom, jer mi trenutno nije bila potrebna. Koristila sam je da čuvam prazne bočice i da pratim koliko čega mogu da potrošim u određenom periodu. Ali pošto sam zaključila da u toku godine potrošim možda dva tečna pudera, korektora i maskare, odlučila sam da prestanem sa praćenjem :)


Drugu gornju fioku sam odlučila da organizujem tako da u nju smestim šminku koju koristim svakodnevno, ili bar na nedeljnom nivou. Na taj način mi je mnogo lakše da se svakodnevno spremim za posao.

Preostale tri fioke su rezervisane za ostalu šminku i stvari za kosu. U srednju fioku sam smestila sve trakice, šnalice i slično, a levo i desno su fioke sa šminkom.


U levoj fioci se nalaze ređe korišćeni proizvodi za lice (puderi, bronzeri, rumenila...) Za lakšu organizaciju sam nabavila ove zgodne korpice iz Jumba, koje su malo  manje od same fioke.


U desnu fioku sam smestila sve proizvode za oči i usne. Upotrebila sam istu korpicu kao i gore, a u nju sam ubacila kutijicu od Ferrero Rocher kuglica (sigurna sam da je i drugima ovo jedan od omiljenih organizera za sitnice). 

Ovako sam podelila prostor namenjen proizvodima za usne i proizvodima za oči. Ruževi i olovke za usta su smešteni u manju pregradu, a senke za oči i ostali proizvodi su smešteni okolo.


Za lakšu upotrebu, četkice su ubačene u metalnu koficu, takođe kupljenu u Jumbu, koju sam smestila na gornju površinu stola. Sa druge strane se našao samo podmetač za čašu tako da mogu da pijem vodu u toku noći ili u toku šminkanja.


Nadam se da vam se dopada moj stočić i njegova organizacija i da će vas motivisati da organizujete neki deo svog doma tako da odgovara vama i vašim potrebama. Ponekad se zaista isplati odvojiti malo vremena i prostora za nešto u čemu uživamo.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...