Skip to main content

Organizacija nasleđene odeće za bebu

Buduću mama koja čeka svoje prvo dete ima toliko toga da nauči i pripremi u toku trudnoće, a sve se čini tako novim i nepoznatim. U poslednje vreme, mene kopka koliko stvari mi je zaista potrebno za bebu, pa čak i kako se pojedine stvari uopšte zovu. Internet pomaže, ali mnogi novi nazivi i malene veličine me često zbune.


Na moju veliku radost, imam prijateljice koje su voljne da mi proslede odeću svoje dece kada su bila mala i objasne ponešto o tome, ali na kraju dana se ipak osećam pomalo zbunjeno. A kako su malene stvarčice počele da mi pristižu, odlučila sam da preduzmem ono što je u mojoj moći da ih lepo organizujem kako bih znala čime raspolažem. 
Prva kesa puna divnih malih stvari koje su mi prosleđene je na početku izgledala ovako. Ali meni kao početniku, to nije značilo mnogo.Zato sam ih grupisala na gomilice, po veličinama.


Zatim sam nabavila kutiju dovoljno veliku za sve ove stvari. Kutiju sa fotografije sam uzela u Jumbu i koštala je oko 700 dinara.


Pronašla sam dva velika lista hamera i isekla ga na četvrtine kako bih obeležila veličine. 


Počela sam sa kreiranjem svojih obeleživača od najmanje veličine. Navela sam broj, u ovom slučaju 0 jer su u pitanju stvari za novorođenče, a ispod sam popisala šta sve imam u odgovarajućoj veličini. Sa leve strane su nazivi stvari, a pored je količina kojom raspolažem. A kada ih nabavim ili dobijem još, planiram da prosto dopišem novi broj.


Odmah nakon što sam ispisala ovo parče hamera, shvatila sam da zapravo želim da krenem od većih veličina, tako da mi najveće stvari budu na dnu kutije.


Napravila sam oznake za 18, 12 i 9 meseci i krenula da ređam stvari od većih ka manjima. Za sada imam samo nekoliko stvari u svakoj od ovih veličina, tako da mi nisu zauzele mnogo mesta u kutiji.

Veličine za 6 meseci i 3 meseca su zauzele malo više mesta.A najviše stvari koje imam su za sasvim male bebice. Prvo sam smestila odeću, a preko nje pelenice.
 Ova poslednja kategorija mi je poprilično napunila preostali prostor, tako da je kutija na kraju bila gotovo popunjena, a ja sam je spakovala i sklonila u ćošak svoje spavaće sobe.

Uskoro planiramo da se pozabavimo sređivanjem bebine sobe i organizacijom nameštaja i stvari. Kada trudnoća još malo odmakne, a komodica za bebine stvari bude smeštena u sobu, planiram da operem i ispeglam stvari iz prve ili prve dve veličine i da ih organizujem u taj novi prostor, dok će ova kutija uvek biti namenjena stvarima u nešto daljim veličinama.

Kao i obično, hvala vam na poseti i nadam se da vam se dopada ovaj moj mali projekat.

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...