Skip to main content

Organizacija nasleđene odeće za bebu

Buduću mama koja čeka svoje prvo dete ima toliko toga da nauči i pripremi u toku trudnoće, a sve se čini tako novim i nepoznatim. U poslednje vreme, mene kopka koliko stvari mi je zaista potrebno za bebu, pa čak i kako se pojedine stvari uopšte zovu. Internet pomaže, ali mnogi novi nazivi i malene veličine me često zbune.


Na moju veliku radost, imam prijateljice koje su voljne da mi proslede odeću svoje dece kada su bila mala i objasne ponešto o tome, ali na kraju dana se ipak osećam pomalo zbunjeno. A kako su malene stvarčice počele da mi pristižu, odlučila sam da preduzmem ono što je u mojoj moći da ih lepo organizujem kako bih znala čime raspolažem. 
Prva kesa puna divnih malih stvari koje su mi prosleđene je na početku izgledala ovako. Ali meni kao početniku, to nije značilo mnogo.Zato sam ih grupisala na gomilice, po veličinama.


Zatim sam nabavila kutiju dovoljno veliku za sve ove stvari. Kutiju sa fotografije sam uzela u Jumbu i koštala je oko 700 dinara.


Pronašla sam dva velika lista hamera i isekla ga na četvrtine kako bih obeležila veličine. 


Počela sam sa kreiranjem svojih obeleživača od najmanje veličine. Navela sam broj, u ovom slučaju 0 jer su u pitanju stvari za novorođenče, a ispod sam popisala šta sve imam u odgovarajućoj veličini. Sa leve strane su nazivi stvari, a pored je količina kojom raspolažem. A kada ih nabavim ili dobijem još, planiram da prosto dopišem novi broj.


Odmah nakon što sam ispisala ovo parče hamera, shvatila sam da zapravo želim da krenem od većih veličina, tako da mi najveće stvari budu na dnu kutije.


Napravila sam oznake za 18, 12 i 9 meseci i krenula da ređam stvari od većih ka manjima. Za sada imam samo nekoliko stvari u svakoj od ovih veličina, tako da mi nisu zauzele mnogo mesta u kutiji.

Veličine za 6 meseci i 3 meseca su zauzele malo više mesta.A najviše stvari koje imam su za sasvim male bebice. Prvo sam smestila odeću, a preko nje pelenice.
 Ova poslednja kategorija mi je poprilično napunila preostali prostor, tako da je kutija na kraju bila gotovo popunjena, a ja sam je spakovala i sklonila u ćošak svoje spavaće sobe.

Uskoro planiramo da se pozabavimo sređivanjem bebine sobe i organizacijom nameštaja i stvari. Kada trudnoća još malo odmakne, a komodica za bebine stvari bude smeštena u sobu, planiram da operem i ispeglam stvari iz prve ili prve dve veličine i da ih organizujem u taj novi prostor, dok će ova kutija uvek biti namenjena stvarima u nešto daljim veličinama.

Kao i obično, hvala vam na poseti i nadam se da vam se dopada ovaj moj mali projekat.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...