Skip to main content

Organizacija plastičnih kutija za hranu

U poslednje vreme smo počeli da pratimo donekle komplikovan režim ishrane, koji podrazumeva veći broj manjih obroka. Ovo je super za naše zdravlje i blagostanje, ali zahteva mnogo vremena i organizacije vezane za nabavku, pripremu i pakovanje hrane.

Kako oboje radimo standardno radno vreme, veliki deo ove hrane jedemo na poslu. To znači da moramo da raspolažemo i velikom količinom kutija za hranu. U naslovu sam navela da se radi o plastičnim kutijama, i mada su staklene mnogo bolji izbor, mi se i dalje držimo plastike jer barem deo puta do posla prelazimo u gradskom prevozu. Ovako izbegavamo da vucaramo nepotreban teret, a hranu podgrevamo u posuđu koje imamo u kancelariji, a ne u plastici.

Sad kada smo to razjasnili, možemo da pređemo na stvar, odnosno organizaciju...


Kao i obično, na ovom blogu dobijate necenzurisane fotografije početnog stanja, pa vas molim da me ne osuđujete :) Pre svega vam predstavljam fioku gde smo odlučili da smestimo kutije. Kada smo napravili kuhinju, u nju sam smestila razne ređe korišćene stvari, što je bilo potpuno pogrešno jer su fioke jedan od najkorisnijih organizera, pa ih treba efikasno upotrebljavati.


Obzirom na to, odlučila sam da većinu ovih stvari sa slike relociram. Osim mesoreznice. Ona se u našoj kući, na opštu radost, često koristi.

Sa druge strane, kutije za hranu su se do sada nalazile na najvišoj polici naše mini ostave, gde su bile nepristupačne i u večitom neredu. Na slici ispod je samo deo tih kutija koje su se u datom momentu tu zatekle, dok je velika većina u datom trenutku bila na pranju i sušenju, a neke nisu bile donete sa posla.


Izvadila sam sve kutije iz gornjeg prostora i stavila ih na pult, a zatim sam im dodala sve one koje su bile sveže oprane. To je rezultiralo sledećom situacijom:


Znam da je mnogo ekonomičnije što se tiče prostora da prosto stavimo veće kutije u manje, ali meni se to rešenje nikada nije dopadalo, kao ni ideja da se poklopci čuvaju odvojeno od samih kutija. Nekako bi mi to uvek rezultovalo većim neredom. Zato sam odlučila da kutije držim poklopljene i grupisane po veličini.

Upotrebila sam dve kartonske kutije i jednu plastičnu, da grupišem kutije slične veličine zajedno. Takođe sam ih poređala vertikalno tako da prostor bude maksimalno iskorišćen.


Najveće kutije koje imam sam smestila u jednu kutiju. U trenuku sređivanja, imala sam u kući samo ovu jednu sa zelenim poklopcem, i nekoliko kutija od sladoleda. Kako su sve kutije od sladoleda iste veličine, napravila sam izuzetak i spakovala ih jednu u drugu, zajedno sa poklopcima.


Kutije srednje veličine sam smestila u odvojenu plastičnu kutiju.


Visoke kutije sam smestila sa strane, a najmanje sam takođe spakovala jednu u drugu i grupisala u jednu kutiju za sladoled.


Ovaj sistem za sada lepo funkcioniše, mada se radi o prostoru koji koristimo više puta dnevno i gde držimo stvarno veliku količinu stvari, a sadržaj fioke se vrlo često menja jer stalno nosimo na posao različite kutije. Nadam se da će sistem biti dovoljno fleksibilan da nam omogući da ga koristimo onako kako nama odgovara, a da opet ostane koliko toliko uredan i organizovan.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...