Skip to main content

Početak proleća na našoj terasi

Početak proleća znači ne samo da imamo veću želju da boravimo napolju, već i da za to imamo više energije i elana nego inače. To znači da smo ove nedelje odlučili da se posvetimo malo više uređenju i čišćenju spoljašnjeg u odnosu na unutrašnji deo stana.


Prošle godine sam bila vrlo entuzijastična u vezi uređenja terase, tako da sam nabavila nekoliko saksija i manjih dekoracija za istu. Takođe smo, u ovom periodu pre godinu dana, nabavili i set baštenskog nameštaja. 

Sa krajem zime, došlo je vreme da se skine prašina sa svega ovoga i da se ovaj prostor osveži i procveta.

Na jedan od zidova terase, okačila sam ovu kukicu sa sovom, kako bih na nju mogla da kačim druge dekorativne predmete i eventualno nešto od stvari koje želim da izluftiram napolju. Otud i ova vešalica, koja je trenutno očigledan višak.Kako je dekoracija koja je trenutno tu, veoma prolećna, odlučila sam samo da je lepo okrenem i zadržim. Možda ću je kasnije zameniti za nešto u letnjem fazonu, ali otom potom.Kako nisam naročito uspešna sa biljkama, moje saksije uglavnom zvrje prazne, a u međuvremenu su se sve dekoracije nekako grupisale na prozorskom simsu, i izgledale su potpuno beživotno i prašnjavo. Odlučila sam da sve lepo operem i očistim i da udahnem malo života.Nabavila sam i nove biljčice, i kao i uvek donela odluku da ću da brinem o njima. Nadam se da će mi ovaj put uspeti.Kod glavnog dela terase, najveći problem je bila prljavština, i ostaci zimnice i ostalih zimskih stanovnika ovog prostora.


Odlučili smo da izbacimo višak staklenih flaša odavde, a sve ostalo smo lepo očistili i vratili na svoje mesto. 
Iskreno se radujem provođenju vremena u ovom prostoru u narednim mesecima. Nadam se da i vi uživate u lepom vremenu i da imate svoj kutak gde možete da provedete vreme na prijatan način.


Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...