Skip to main content

Godišnje sređivanje i reorganizacija lekova

Ukoliko niste novi na blogu, već ste se susretali sa mojim postvima sličnog naziva. I verovatno se pitate šta nije u redu sa ovom ženom, zašto stalno ima neuredne lekove. Kao što znate, neki ljudi su hipohondri. A neki od nas moraju da žive sa njima. Dodajte tome i jednu trudnocu i imaćete punu, neurednu fioku.


Jedan od mojih planova vezan za dečiju sobu jeste da prebacim u nju komodicu sa slike ispod u kojoj se, između ostalog, trenutno nalaze naši lekovi. Kako želim da je koristim za bebine stvari, prvo moram da je ispraznim i da sve postojeće stvari premestim na drugo mesto.


Na slici iznad, možete da vidite našu fioku sa lekovima sa desne strane. U ovom postu pročitajte više o organizaciji cele komode, pa i ove fioke. Kao što vidite, lekovi su počeli da se prelivaju i van granica postojeće organizacije, a bilo ih je i na drugim mestima u stanu. Odlučila sam da ih sve izvadim i vidim čime raspolažemo. Naravno, ovo je jedna od najlakših kategorija, jer je stare lekove super lako izbaciti. Ne služe ničemu, samo nam odmažu da pronađemo nešto što bi nam možda trebalo.


Od prošlog raščišćavanja, imala sam više od nekoliko njih kojima je istekao rok, ali i po neku praznu kutiju. Sve to zajedno je izgledalo ovako. Dakle, sve sa slike ispod je za bacanje.


Što me je ostavilo sa sledećom gomilom lekova za reorganizaciju.


Odlučila sam da ih spakujem u ova dva organizera. 


Ono što koristimo svakodnevno,poput mojih prenatalnih vitamina, smešteno je u manju korpicu.


A sve ostalo sam smestila u veći organizer. Na kraju mi je u njemu ostalo mesta i za manju korpicu, koju sam ipak zadržala kao vizuelnu granicu između onoga što se stalno koristi i treba malo češće da se organizuje i ostalih stvari kojima se mnogo ređe pristupa.


Cela kutija je smeštena u plakar u predsoblju o kom sam već pisala. Konkretno se nalazi u jednoj od dve fioke koje sam ispraznila za ovu namenu, u jednom od prethodnih postova.


Meni deluje da je sve mnogo lepše sređeno nego što je bilo, i nadam se da će nam nova lokacija za lekove biti odgovarajuća, kao i da ćemo u budućnosti bacati i kupovati što manje istih.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...