Skip to main content

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 

Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.


Uprkos mom trudu da održim ovaj prostor u kakvom-takvom stanju urednosti, isti je na početku sređivanja izgledao ovako.Kao što vidite, stvari su stvorile jednu klasičnu planinu haosa u kojoj ništa nisam mogla da pronađem, a iskreno nisam imala ni predstavu šta se sve tu nalazi. Naravno, morala sam da iznesem sve ove stvari napolje kako bih videla čime raspolažem.


Na slici iznad je gomila stvari, od kojih mnoge nisam upotrebila ni videla od selidbe u ovaj stan koja se desila pre dve godine. Iskreno govoreći, verovatno je bilo glupo od mene što se istih nisam rešila još u to vreme. Ali dobro - bolje ikad nego nikad.

Na slici ispod se nalazi kutija u kojoj sam preselila mnoge od tih istih stvari, a sada sam odlučila da neću prestati sa sređivanjem dok je ne napunim suvišnim stvarima.


Ovaj zadatak se pokazao kao lak i ubrzo je kutija bila prepuna starih stvari za reciklažu koje smo, naravno, odneli u H&M.


Pronašla sam i nekoliko stvari koje su otišle pravo u smeće.


Preostale stvari sam rasporedila u nekoliko kategorija, kao što možete da vidite na slici ispod, a zatim sam počela da ih raspoređujem po stanu jer sam za neke u međuvremenu pronašla pravo mesto.


Odvojila sam nekoliko stvari za poklone/donacije (neke od njih su već u svom novom domu).


Takođe sam odvojila i neke od stvari koje za mene imaju sentimentalnu vrednost i smestila ih na isto mesto kao i uspomene iz ovog posta.


A radi lakše organizacije, semetila sam ih u ovu platnenu vrećicu.


Naravno, očistila sam plakar kako bih vratila preostale stvari u čist prostor.


Prvo sam napunila i spakovala 2 velike kese za H&M koje su mi zauzele solidan prostor u ovom delu plakara.


Ali to mi nije mnogo smetalo jer sam znala da će iste uskoro napustiti moj dom.


Pored njih sam smestila preostale stvari. U pitanju su nove stvari, poput posteljina, peškira itd koje sam dobila na poklon i koje planiram da počnem da koristim kada izbacim neke od starihih stvari ovog tipa. 


A za kraj, evo kako je sve to izgledalo na kraju.


Mnogo bolje nego na početku, zar ne? Uz to je očigledno da će veliki deo prostora biti oslobođen izbacivanjem kesa za reciklažu, kao i da su preostale stvari mnogo preglednije.

U budućnosti bih želela da bolje organizujem ovaj prostor tako što ću možda da ubacim neke police kako bih mogla bolje da pakujem stvari. Volela bih da on služi u nekoliko svrha, a pre svega da ovde mogu da odlažem stvari za donacije i reciklažu kako budem nailazila na njih. Nravno, nadam se da ću ubuduće biti ažurnija u tome te da neću imati gomilu kesa, već da ću se sistematski rešavati nepotrebnih stvari.

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...