Skip to main content

Plakar u predsoblju - polica sa zalihama

Neki projekti umeju da budu toliko veliki i demorališući da nam deluje da ih nikada nećemo završiti. Ovo često vodi do toga da se ne usuđujemo ni da započnemo. Ali kadac se konačno usudimo, obično shvatimo da nam treba mnogo manje vremena i energije nego što smo na početku mislili. Znam da sam već pomalo dosadna sa svojim projektom plakara u predsoblju, ali sam zaista srećna što konačno nešto radim po ovom pitanju i što ostvarujem spor ali neprekidan napredak. Danas je na redu još jedna polica kojoj je bio preko potreban mali update.


Kao što većina vas zna, ja sam pristalica dobre uštede i uvek volim da kupim više stvari ako mogu da ih nabavim povoljno. Zbog toga cu svom domu uvek imam neki prostor koji je namenjen zalihama svega i svačega što sam kupila. Međutim, između nekoliko većih nabavki, to ume da postane prilično haotično. Početno stanje možete da vidite na slici ispod, a ono je bilo posebno neprihvatljivo jer se suprug spremao za posetu Mađarskoj gde obično obnavljamo zalihe, tako da je trebalo napraviti i dodatnog prostora.E sad, ne znam za vaše mame i njihove omiljene poklone, ali u našoj kući muž i ja uvek dobijamo čarape i veš od naših mama. A pošto nam ne treba baš sve što dobijemo istog trenutka, i te stvarčice često za početak stavljam na ovu policu sa zalihama pa uzimam po potrebi. A kako je polica bila nesređena, samo sam trpala na već postojeći nered pa i nisam videla čime tačno raspolažem.  


Sada sam odlučila da sve ove stvari spakujem u jednu kutiju za cipele tako da mogu da ih lepo organizujem ali i da vizuelno ne prave haos na polici. Pored toga, na ovako zatvorenu i spakovanu kutiju mogu da ređam i druge stvari.


Zatim sam izvadila svu kozmetiku i malo je prerasporedila. Sve proizvode koji su novi i neraspakovani sam ubacila u jednu kutiju.A sve što je načeto u drugu.


Sve čemu je istekao rok ili ne planiram više da koristim sam bacila ili reciklirala...A odvojila sam i nekoliko stvari koje ne pripadaju ovde. Zaboravila sam da slikam i nekoliko proizvoda koje sam donirala jer nama ne odgovaraju.


Na kraju sam ovako organizovala policu. Na kutiju sa početka sam poređala neke sezonske stvari, poput parfema koje trenutno ne koristimo svakodnevno. Levo od toga sam smestila kutiju sa neotvorenim prozivodima, dok sam one otvorene koje treba potrošiti ili baciti ako se ne potroše, stavila u prvi plan. Nove četkice za zube i brijače sam stavila u plastičnu čašu jer mi tako deluju mnogo organizovanije i puno bolje vidim čime raspolažem.


A kad sam se već bavila ovim delom plakara, pregledala sam i nekolikostvari koje se nalaze iznad, gde je uglavnom odeća koja se nosi napolje.


Odlučila sam da oslobodim malo prostora donirajući jedan duks i kardigan koje nisam dugo nosila.


Evo kako ovaj ceo segment izgleda nakon još jedne uspešno sređene police...  


A evo i kako izgleda nakon nabavke koja je usledila:


Sviđa mi se što su proizvodi koji malo duže stoje spakovani u kutiju, pa znamo kojim redom treba da trošimo ove zalihe.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Nedostaje mi ovaj blog

Nisam očekivala da će moja pauza u blogovanju trajati ovoliko dugo. Ali nešto brži tempo života, u kombinaciji sa nedostatkom motivacije i lenjošću je doveo do toga da mi se vreme prosto 'izvuče'. A kada sam jednom ispala iz koleseka, bilo je sve teže da se vratim u njega. Dugo sam osećala grižu savesti jer ne pišem, pa čik i jer ne čitam blogove koje sam ranije pratila... I mada me je taj osećaj krivice stalno opominjao da počnem ponovo, tek kada sam primetila koliko meni fali ovo kuckanje, i koliko mi nedostatak bloga smeta u svakodnevno životu, tek tada sam shvatila da želim da se vratim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...