Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: II podkategorija - Donji delovi

Po konmari metodi, sa odećom treba početi od gornjih delova, a zatim preći na donje. To sam i učinila. Izvadila sam sve suknje i pantalone i započela sa radom. Izvinjavam se na lošoj slici, bila sam nestrpljiva da što pre sortiram stvari.

Svi donji delovi 


Na ovoj slici možete videti moje kategorije - levo su stvari za poklon, trenerka u sredini je namenjena za H&M, a stvari sa desne strane sam odlučila da zadržim.

Analiza

Iskrena da budem, ova kategorija je bila lagana. Stvari koje sam odlučila da izbacim su se već neko vreme vukle po ćoškovima za slučaj da smršm/ugojim se. Sa druge strane, ja sam postala prilično samopouzdana po pitanju toga šta volim, a šta ne, iz ove kategorije. U to spada činjenica da mi uske suknje nikako nisu udobne i da čine da se osećam nesigurno u njima. Isto tako, već neko vreme sam sasvim zadovoljna da posedujem dva para farmerki, sve dok vodim računa da ih perem različitim danima. Generelno, nisam neki ljubitelj ostalih vrsta pantalona, tako da me nije iznenadila činjenica da mi nisu ostale ni jedne pantalone osim farmerki. Osim toga, zadržala sam i nekoliko trenerki.

Suknje i pantalone posle sređivanja

Statistika

Bilans u ovoj podkategoriji je 6 stvari koje odlaze, i 11 koje za sada ostaju, što čini oko 35%.
Samo jedna, prilično stara trenerka, je za sada završila u H&M kesi, dok ću 3 suknje i 2 para pantalona pokušati da poklonim. Razlozi za njihov odlazak iz moga doma su sledeći: 1 suknja i 1 pantalone su mi male, 1 pantalone su mi velike, a 2 suknje me prosto čine nesigurnom kada ih nosim.
Ostala mi je 5 + 1 suknja (koju sam dobila od Jovane). Sve su lepršavog kroja i napravljene od pamuka ili viskoze. Za sada sam zadržala 2 para farmerki, ali jedne od njih želim da zamenim novima. Izgleda da sam konačno izašla iz svoje dugotrajne faze širokih nogavica. 
Srećom, već znam da želim slične ovima koje već imam, samo svetlije, Tako da planiram da uskoro posetim Legend, koji se po ovom pitanju pokazao kao foolproof rešenje za mene. Na kraju, zadržala sam i 3 donja dela trenerke, mada se taj broj možda uskoro smanji na 2. 
Ovo je sva odeća koja mi je ostala, ali sam jedne farmerke premestila u 'sentimentalnu' kategoriju. Sentimentalne stvari su poslednje na listi za declutter, pa ćemo tada saznati šta se sa njima desilo.

Zaključak

Konačna presuda je prilično kratka.
Neophodne su mi jedne malo kvalitetnije helanke, za koje mislim da će mi dramatično povećati kombinatoriku zimskih stvari. Već su mi se dopale jedne u H&M, pa ću možda moći i da iskoristim neki od svojih kupona. Neću ništa bacati kada ih kupim, jer ne posedujem ni jedne helanke trenutno.
Želim da zamenim već pomenute farmerke svetlijim, dubljim modelom iz Legenda.
Želela sam i jednu novu suknju, koju sam u međuvremenu dobila, i uračunala u gornju statistiku.

Jedva čekam da nabavim ove komade i da se za korak približim svom idealnom, 100% 'joy sparkling' garderoberu. Sigurno ću vas obavestiti kada se to desi.

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...