Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: II podkategorija - Donji delovi

Po konmari metodi, sa odećom treba početi od gornjih delova, a zatim preći na donje. To sam i učinila. Izvadila sam sve suknje i pantalone i započela sa radom. Izvinjavam se na lošoj slici, bila sam nestrpljiva da što pre sortiram stvari.

Svi donji delovi 


Na ovoj slici možete videti moje kategorije - levo su stvari za poklon, trenerka u sredini je namenjena za H&M, a stvari sa desne strane sam odlučila da zadržim.

Analiza

Iskrena da budem, ova kategorija je bila lagana. Stvari koje sam odlučila da izbacim su se već neko vreme vukle po ćoškovima za slučaj da smršm/ugojim se. Sa druge strane, ja sam postala prilično samopouzdana po pitanju toga šta volim, a šta ne, iz ove kategorije. U to spada činjenica da mi uske suknje nikako nisu udobne i da čine da se osećam nesigurno u njima. Isto tako, već neko vreme sam sasvim zadovoljna da posedujem dva para farmerki, sve dok vodim računa da ih perem različitim danima. Generelno, nisam neki ljubitelj ostalih vrsta pantalona, tako da me nije iznenadila činjenica da mi nisu ostale ni jedne pantalone osim farmerki. Osim toga, zadržala sam i nekoliko trenerki.

Suknje i pantalone posle sređivanja

Statistika

Bilans u ovoj podkategoriji je 6 stvari koje odlaze, i 11 koje za sada ostaju, što čini oko 35%.
Samo jedna, prilično stara trenerka, je za sada završila u H&M kesi, dok ću 3 suknje i 2 para pantalona pokušati da poklonim. Razlozi za njihov odlazak iz moga doma su sledeći: 1 suknja i 1 pantalone su mi male, 1 pantalone su mi velike, a 2 suknje me prosto čine nesigurnom kada ih nosim.
Ostala mi je 5 + 1 suknja (koju sam dobila od Jovane). Sve su lepršavog kroja i napravljene od pamuka ili viskoze. Za sada sam zadržala 2 para farmerki, ali jedne od njih želim da zamenim novima. Izgleda da sam konačno izašla iz svoje dugotrajne faze širokih nogavica. 
Srećom, već znam da želim slične ovima koje već imam, samo svetlije, Tako da planiram da uskoro posetim Legend, koji se po ovom pitanju pokazao kao foolproof rešenje za mene. Na kraju, zadržala sam i 3 donja dela trenerke, mada se taj broj možda uskoro smanji na 2. 
Ovo je sva odeća koja mi je ostala, ali sam jedne farmerke premestila u 'sentimentalnu' kategoriju. Sentimentalne stvari su poslednje na listi za declutter, pa ćemo tada saznati šta se sa njima desilo.

Zaključak

Konačna presuda je prilično kratka.
Neophodne su mi jedne malo kvalitetnije helanke, za koje mislim da će mi dramatično povećati kombinatoriku zimskih stvari. Već su mi se dopale jedne u H&M, pa ću možda moći i da iskoristim neki od svojih kupona. Neću ništa bacati kada ih kupim, jer ne posedujem ni jedne helanke trenutno.
Želim da zamenim već pomenute farmerke svetlijim, dubljim modelom iz Legenda.
Želela sam i jednu novu suknju, koju sam u međuvremenu dobila, i uračunala u gornju statistiku.

Jedva čekam da nabavim ove komade i da se za korak približim svom idealnom, 100% 'joy sparkling' garderoberu. Sigurno ću vas obavestiti kada se to desi.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...