Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: VII podkategorija - Pidžame, stvari za kuću i za plažu

U današnjem postu ću vam predstaviti nekoliko manjih podkategorija odeće koje sam uspešno sredila. U pitanju su raznorazne stvari koje kao da ne pripadaju ni jednoj kategoriji, ali opet stvaraju dar-mar u ormanu.

Kuća i plaža


Prva, brzinska akcija se odsnosila na stvari za kuću i pažu. Na slici ispod možete videti moje majice za kuću sa leve strane, i kupaće kostime sa desne. 

Kupaći kostimi i majice za po kući


Tokom ove akcije ništa nije bačeno, ali je nekoliko stvari bilo na pranju pa nisu na prvoj slici. Ranije ove sezone sam se konačno oprostila sa svojim jedinim, potpuno raspadnutim, dvodelinim kupaćim kostimom, i kupila novi koji je došao na njegovo mesto.

Što se haljinica koje nosim na plažu tiče, one su takođe i moje haljinice za kuću u toku letnjih meseci, tako da je imalo smisla da sredim ove dve kategorije odjednom. U hladnijem periodu, po kući obično nosim trenerke, koje su već sređene zajedno sa ostalim dornjim i donjim delovima.

Ukoliko ste kao i ja poklonik konmari metode, verovatno znate da Mari Kondo savetuje da se u svojoj kući osećamo lepo i doterano. Pritom misli na to da stare stvari ne treba čuvati u ove svrhe. Iako to ima dosta smisla, meni je ipak udbnost na prvom mestu kada je boravak u kući u pitanju. Iz tog razloga, meni su u ovoj kategoriji stvari koje su malo starije i nisu baš u sjajnom stanju, ali su mi udobne i volim ih dovoljno da ih zadržim uprkos svemu.Kompletna kućna garderoba

Spavanje


Ova organizaciona karastrofa koju možete videti ispod, predstavlja dno jednog od naših ormana. Odmah ću da vas razočaram - ovaj prostor je i dalje potpuno nesređen. Ali, to je u redu. Konmari metod kaže da organizacija dolazi nakon izbacivanja. Zbog toga je moj fokus bio samo i isključivo na pročešljavanju pidžama. Na ovoj slici, one predstavljaju ovu gomilu u prednjem desnom uglu.

Dno ormana u hasu

Iznela sam celu gomilu napolje i izvršila kategorizaciju. Dok na gornjoj slici možete videti samo opšti haos, na donjoj slici su razvrstane pidžame. Kao što vidite, sve stvari su podeljene u pet kategorija. U donjem levom uglu je gomilica stvari za reciklažu. Nije naročito velika, ali ranije ove godine sam već izbacila nekoliko bebi dolova, tako da mislim da je to u redu. Iza se nalaze dva donja dela bebi dola. Njih inače ne koristim kao pidžamu, već ih nekad nosim ispod haljina koje se malo provide. Iz tog razloga su sada odvojeni od pidžama i premešteni sa donjim delovima odeće.


Sve pidžame

Sa desne strane, možete videti tri gomilice pidžama i spavaćica za leto, zatim za prelazni period i na kraju za zimu. Sve u svemu, sada imam 5 letnjih spavaćica koje nosim, kao i dva letnja bebi dola koja su još uvek novi i nalaze se u mom šteku za neotvorene stvari. Za prelazni period, sačuvala sam jedan bebi dol i jednu spavaćicu, a za zimu imam jednu spavaćicu, tri cele pidžame i jedan gornji deo (donji deo mi se omalio).

Smatram da je ovo jedna pozamašna količina odeće za spavanje, ali obzirom na to da sve ove stvari volim i da su sve u dobrom stanju, valjda je ok da ih sve zadržim. Naravno, mislim da nema potrebe da planiram nikakvu kupovinu u ovoj oblasti.

Iiiii... to je skoro pa to! Ostale su nam još samo haljine. Kao što možda već znate, njima mesto nije na kraju ove kolone, ali haljine su za mene izuzetno emotivna kategorija, tako da sam ih sačuvala za kraj. Sledećeg ponedeljka ćemo saznati šta se desilo sa njima. A do tada, veliki pozdrav i srećno sređivanje.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...