Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: IX podkategorija - Obuća

Konačno je došao i taj dan. Poslednji post u prvoj kategoriji konmari procesa. Obuća. Kada bih vam pričala svoju sagu o bacanju obuće, to bi verovatno potrajalo. Jer je u pitanju proces koji je trajao godinama. I godinama.

Sigurno bih vam rekla i da sam ja jedna od onih žena koja krene u šoping da kupi udobne cipele za svaki dan, a vrati se sa potpuno nefunkcionalnim i neuklopivim parom visokih potpetica. I onda na posao ide u patikama. Sigurno bih vam rekla da sam pri prvom sređivanju izbacila četiri para čizama. Ali da sam ipak uspela da zadržim jedne koje nikad nakon toga nisam obula. Njih sam poklonila četiri godine kasnije. To je bilo pre par meseci.

I ipak, nakon svega toga, naš ormarić za obuću izgleda kao na donjoj slici. Neuredno.



Sva naša obuća

Iskrena da budem, osećala sam se vrlo nemoćno na početku ovog zadatka. Iznela sam sve stvari napolje, ali nisam znala šta dalje sa njima. Gledala sam ih i uporno mislila 'ne znam, ne znam, ne znam'. A onda sam rekla sebi: 'Sofija, saberi se. Da li te čini srećnom, ili ne?'. I počela sam da uzimam stvari redom. 'Da, ne, ne, da, ne, ne, ne...'


Sve cipele na podu

Očistila sam ormarić i počela da vraćam odabrane stvari unutra. Uzela sam nekoliko kesa i u njih ubacila stvari koje nisu bile u dovoljno dobrom stanju da se nekom poklone. Izdvojila sam i dva-tri para za poklon.

I vrlo brzo, zahvaljujući tom jednom jednostavnom pitanju, uspela sam da donesem odluku i da zadržim samo stvari koje nosim i koje volim. Ponekad se previše trudim da ista stvar zadovolji oba kriterijuma. Ovog puta sam dozvolila sebi da volim svoje visoke štikle i da ih obučem samo par puta godišnje, ako i toliko. Dozvolila sam sebi i da nekim stvarima kažem 'dosta je bilo'. Dosta odlazaka obućaru, dosta grčeva i žuljeva. To me ne čini srećnom. I tako sam završila sa punim kesama na slici ispod. U nekima od njih su neupotrebljive cipele, a u nekima prosto raznorazno đubre koje se tu nakupilo. Ali sada je otišo iz moje kuće.



Dosta je bilo

A evo i jedne sličice posle sređivanja.


Sređen ormarić

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...