Skip to main content

Komari metod: I kategorija - Odeća: VIII podkategorija - Haljine

Ja znam da nemam puno haljina u odnosu na neke druge devojke. Znam i da nemam tako puno haljina u odnosu na sebe samu od pre nekoliko godina. Ali, kada je odeća u pitanju, ako nečega imam puno, to su sigurno moje voljene, voljene haljine.

Gomilica haljina


Redjala sam ih na razne načine ali nikako nisam uspevala da dobijem inspiraciju za rad. Nekako mi je sve delovalo kao parče moje prošlosti i deo moje ličnosti od kojeg ne treba da se odvojim.

Poređane haljinice

Osnovni razlog iz kojeg sam uopšte želela da izbacim nekoliko haljina je bio taj što sam u poslednjh nekoliko godina od devojke koja voli izlaske, postala zaposlena žena koja voli da provodi vreme kod kuće. Zbog toga, mnoge moje kratke haljine jednostavno nisu imale svrhu u mom životu.
Ali, kako je ovo moja priča i moj orman, ja sam ipak odlučila da im svrhu pronadjem. I tako sam zaključila da je sasvim ok imati posebnu kategoriju samo za haljine koje se nose na letovanje. Pritom ne mislim na haljine za plažu, već na haljine za izlaske. Ali samo na letovanju. Gde me niko ne zna. I gde niko ne zna da sam ja sad jedna ozbiljna žena koja se više ne oblači tako :)

Haljine za letovanje

Ipak, i nakon ovoga, ostala sam sa ove tri haljinice za koje samostalno nisam mogla da odlučim da li su mi premale. Sačekala sam da moj suprug bude prisutan, pa smo zajedno doneli odluku. Kao i svaki muškarac koji zna šta je dobro za njega, on je zaključio da mi sve tri super stoje. Ja sam ipak donela sledeću odluku: bela haljinica na vrhu je postala haljina za more, teksas haljina ispod nje je poklonjena, a crna haljina na dnu je proglašena pristojnom za korišćenje.

Možda haljine

Pored teksas haljine, uspela sam da se odvojim od još jednog primerka, tako da sam poklonila ta dva komada. Ukupno četiri haljine su postale moje morske haljine (što će biti super kada dođe do pakovanja), a sve ostale su vraćene u orman i podeljene na poslovne i specijalne prilike.


Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...