Skip to main content

Praznični serijal - Ako putujete, nek bude minimalistički

Da li se spremate za neko lepo putovanje u ovim hladnim danima? Mislim da nema potrebe napominjati kako pakovanje u zimskom periodu može da bude veoma nezahvalan posao. Debeli džemperi, teška obuća i sve ostalo što nam omogućava da zimu preguramo na lakši način, predstavljaju problem kada pokušate da ih ugurate u svoj kofer. Iz tog razloga, želim da vam pokažem kako smo se Nikola i ja spakovali za odmor na kojem smo nedavno bili. Putovanje je trajalo sedam dana, i nismo imali opciju da peremo odeću u toku istog.

Kozmetika


Kozmetika i neseseri koje nosimo sa sobom umeju da budu teški i kabasti. Kao što se možda sećate iz ovog posta, pre nekog vremena sam oformila kesicu sa mini pakovanjima kozmetike koja ne zauzima puno prostora i koja je značajno lakša od nesesera punog regularnih pakovanja kozmetičkih proizvoda.

Kesica za kozmetiku


Svoje mesto u ovom pakuovanju su našli svi preparati za osnovne higijenske potrebe, uz dodatak nekoliko kremica koje sam imala u promotivnim veličinama. Sve ono što nije stalo u ovo pakovanje, našlo se u malom neseseru.

Neseser

Ovaj neseser je posebno praktičan jer ima dupli poklopac, sa lastišem. Na gornji nivo sam smestila štapiće za uši i malo tupfera za čišćenje lica, kao i kreon i maskaru. Sa druge strane poklopca, našle su se četkice za šminku, grickalica i gumica za kosu. Mnogo mi se dopalo kako sam sve uspela da zakačim i kako mi je sve bilo pregledno.

U samom neseseru su uglavnom bili Nikolini proizvodi poput dezodoransa, parfema i gela za kosu, dok sam ja nosila samo teglicu svog dezodoransa, čiji način pripreme možete pronaći ovde. Uz kasniji dodatak četkica za zube, ovaj neseser je bio spreman.

Još jedan (veoma) mali neseser koji sam spakovala je bio onaj sa osnovnom šminkom. 

Šminka

Ono što vidite na slici iznad su moje osnovne portebe kada je šminka u pitanju. Tu spadaju puder, korektor, mala paleta senki, rumenilo, olovka za usne, jedan karmin i jedan sjaj. Maskaru i crni kreon ste već mogli da vidite u glavnom neseseru.

I, to je to, što se kozmetike i dekorative tiče. Prelazimo na sam kofer.

Kofer

Prvi sloj stvari u koferu je poređan po konmari principu. Sve stvari su spakovane po toj metodi, a zatim stavljene vertikalno. To nam je omogućilo da spakujemo svu odeću za dvoje u jedan mali kofer.

Kofer - odeća

U poklopac smo smestili manje predmete, poput čarapa.

Kofer - poklopac

A kako stvari nisu zauzele punu visinu kofera kada su spakovane vertikalno, stavila sam nekoliko tanjih komada odeće preko njih, a zatim dodala još jedan sloj stavljajući peškire za plažu na sam vrh.

Drugi i treci sloj stvari u koferu

Mislim da je ovo pakovanje bilo posebno zahtevno jer je obuhvatilo i debelu, zimsku garderobu, ali i kabaste predmete poput bade mantila i velikih peškira. Na kraju je sve stalo u jedan kofer, a glavni razlozi sa to su dobra organizacija prostora i kratak spisak potrebnih stvari. Za sam kraj, evo i par saveta kako da se što lakše spakujete i raspakujete.

Saveti za pakovanje

1. Ja nikada ne nosim više odeće nego što u predviđenom periodu mogu obući. Dakle, pre nego što spakujete sve što volite i što biste možda želeli da nosite, prebrojte dane na putu i spakujte realističan broj stvari.

2. Oblačite se slojevito. Poslušajte čuvenu Nadu Macuru i olakšajte sebi život a i kofer. Ponesite laganije stvari koje su dobre za međusobno kombinovanje jer ćete tako istu stvar moći da obučete više puta.

3. Kupite mala pakovanje kozmetike ili sačuvajte besplatne uzorke za ovakve prilike. Dopunite bočice odmah po povratku, kako bi uvek bile spremne za iznenadni pokret.

4. Imajte spremne stvari po povratku. Ukoliko ponesete sve što imate na putovanje, život će vam biti mnogo komplikovaniji kada se vratite. Ja sam na ovo putovanje, koje je bilo veoma opušteno, ponela svoje najudobnije stvari, dok sam malo poslovnije kombinacije pripremila kako bih odmah mogla da uskočim u poslovni režim.

5. Raspakujte se! Lično sam od onih ljudi koje lako uhvati depresija posle odmora. To znači da sam sposobna da ne raspakujem svoje stvari jako, jako dugo. Naravno, ovo često vodi u potpunu kaastrofu u datom periodu. Dakle, ne budite lenji. Ispraznite kofere, upalite mašinu, vratite čiste stvari na njihovo mesto, rasporedite kozmetiku tamo gde inače pripada i odložite svoj kofer do sledeće lepe prilike.

I ne zaboravite da uživate! Ako ove godine putujete negde, setite se da je najlepše živeti lako, a da su stvari koje imamo i koje ponekad vučemo sa sobom prolazne, dok su iskustva koja stičemo na odmorima tu da nam ulepšaju i obogate život.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...