Skip to main content

Praznični serijal: Heklana jelkica

Za sve ljubitelje heklanja evo jednog prazničnog tutorijala. Za izradu ove jelkice, korišćena je heklica veličine 3.5mm i malo vunice preostale od ranijih projekata.
Krajnji proizvod je visok dvadesetak centimetara, a za izradu mi je trebalo oko dva sata rada.

Tutorjal


Početak: Napravite lančić od četiri petlje. Spojte ga tako da oformi krug.
1. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite 8 stubića sa jednim navijutkom u krug.
2. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledeća tri stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledeća 3. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.
3. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 6 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 6. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.


4. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 9 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 9. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.

5. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 12 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 12. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.

6. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 15 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 15. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.7. red: Uradite 11 mrtvih petlji u sledećih 11 stubića. U sledeći stubić, napravite 2 stubića. U sledećih 7 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 7. Uradite 2 stubića u sledeći stubić.

8. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 10 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 10. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.

9. red: Uradite 9 mrtvih petlji u sledećih 11 stubića. U sledeći stubić, napravite 2 stubića. U sledećih 4 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 4. Uradite 2 stubića u sledeći stubić.

10. red: Napravite lančić od 3 petlje. (Računa se kao prvi stubić.) Uradite još jedan stubić sa jednim navijutkom u prvi stubić prethodnog reda. U sledećih 7 stubića, uradite po jedan stubić. U sledeći stubić, uradite 5 stubića. Uradite po jedan stubić u sledećih 7. Uradite 2 stubića u poslednji stubić.


Zatim sve ovo ponovite, tako da dobijete dve jelkice, a onda ih zakačite jednu za drugu, radeći mrtvi bod oko obe jelkice isovremeno.
Zakačite jelkicu na ukrasnu tračicu i okačite je gde god želite.Konačan rezultat

Evo i konačnog izgleda moje jelkice, sa obe strane:


Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...