Skip to main content

Praznični serijal - Heklane rukavice

Ove sezone, odlučila sam da počastim sebe novim rukavicama. Kako nisam uspela da nađem model koji bi mi odgovarao, rešila sam da ih napravim sama. Ukoliko ste vešti sa iglom i vunicom, predlažem vam da i vi obradujete sebe ili nekog vama dragog ovakvim poklončićem.

Materijal

Rukavice sam napravila koristeći pamučni konac Tango iz proizvodnje St. George-a. Igla koju sam koristila je debljine 4.5mm.
Inspiracija

Inspiraciju sam, kao i obično potražila na Pinterestu, gde sam našla nekoliko zanimljivih uputstava za pravljenje rukavica. Odlučila sam se za ovaj model i počela sa radom.

Realizacija

Počela sam rad sa lančićem dugačkim 40 petlji. Zatim sam u svaku petlju uradila po jedan mrtvi bod, a zatim sam spojila dva kraja i obrazovala krug.
Svaki sledeći red je napravljen od običnih stubića sa jednim navijutkom, a svaki red sam spajala. Probala sam rukavice posle svakog napravljenog reda i po potrebi ih sužavala ili proširivala.


Po originalnom uputstvu, palac bi ostao nepokriven, i ovo ispod na levoj slici bi bila skoro gotova rukavica, ali sam ja želela topliju varijantu. Zbog toga sam počela da pokrivam palac, kao što možete videti na desnoj slici. Palac je urađen mrtvim bodom.


Da se ostali prsti ne bi smrzli, za njih sam napravila kapicu kojom po potrebi mogu da ih pokrijem. Evo kako izgleda moj gotov rad na ruci, sa golim i pokrivenim prstima.
Ukoliko se odlučite na napravite nešto ovakvo, i naiđete na bilo kakav problem, obavezno mi se javite da pokušamo da ga rešimo zajedno.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...