Skip to main content

Konmari na delu: Majin orman - Zimske stvari

Moje drugarice Maje i njenog ormana se možda sećate iz ovog posta u kojem sam pisala o sređivanju njene letnje garderobe. U međuvremenu se godšnje doba drastično promenilo, pa mislim da je konačno vreme i za drugi deo priče, o sređivanju zimskih stvari.

Majin orman je već bio sređen po konmari metodi pre početka ovog dela naše akcije, tako da nema svrhe ponovo prikazivati fotografije pre sređivanja. Naš jedini zadatak ovom prilikom, bio  je organizacija i pakovanje zimskih stvari. Pa da počnemo...

Pakovanje

Kao i obično, sređivanje smo započele vađenjem ciljne grupe odeće na krevet i njenim raspoređivanjem u kategorije.

Slaganje stvari

Ideja je bila da se napravi malo dodatnoj prostora preslaganjem letnjih stvari koje će biti pomerene na više police, kao i da se zimske stvari poput džempera i džemper haljina koje se ne gužvaju, spakuju u nove kutije.

Evo i kako smo to uradile:

Odložene letnje stvari

Džemperi u dve kutije


Kao što vidite, džemperi su podeljeni u dve kutije, a kriterijum za podelu je bila njihova debljina. Oni topliji za dane mraza koji nas prate u poslednje vreme se nalaze u jednoj, a oni laganiji, pogodniji za jesenje temperature su u drugoj kutiji.

Posteljina i peškiri

Kako nismo imale mnogo posla oko garderobe, iskoristile smo priliku da presložimo deo ormana sa posteljinom i peškirima. Kao što sam već možda pominjala, Maja je veliki pristalica slaganja peškira metodom 'rolanja'. Zaista izgleda lepo i uredno, pa se nadam da će i vama dati inspiraciju da uradite nešto slično.

Šalovi

Najveći izazov u ovom poduhvatu, predstavljali su ni manje ni više nego - šalovi. Maja ih ima puno i koristi ih za sve i svašta - od dekorisanja stana u vreme praznika, pa do njihove standardne namene. To nas je dovelo u situaciju koju možete videti na slici ispod:

Šaloviiiii

Najveći deo posla bio je posvećen upravo prolasku kroz ovu gomilu i odlučivanju šta od ovoga Maja zapravo želi da zadrži. Borba je bila teška i dugotrajna, ali smo na kraju uspeli da svedemo kape, šalove i rukavice na samo jednu kutiju (doduše od čizama :).

Kape, šalovi i rukavice

Sviđa mi se sto smo sve uspele da smestimo na jedno mesto i što je rezultat ispao ovako veseo, kao da vas prosto poziva da se prepustite zimskim čarolijama.

Jedan od komada koji me je ovog puta najviše uveselio u toku sređivanja je Majin grejač za noge od kojeg je pre nekog vremena pokušala da napravi grejač za šolju. Nažalost, ovaj projekat nikad nije dovršen, ali je pola grejača ostalo na gomili zimskih stvari koju ste imali priliku da vidite.

'Vidi šta sam našla'

Krajnji proizvod

Krajnji proizvod ove radne akcije je, naravno, još jedan sređen orman. Isto tako, vrlo sam ponosna što nas je Maja primila u svoj dom po drugi put. Imam utisak da to znači da su joj rezultati postignuti do tada bili korisni i da će nastaviti da koristi ovaj način. Da li ste vi do sada isprobali konmari i šta mislite o njemu?

Majin orman

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...