Skip to main content

Konmari na delu: Majin orman - Zimske stvari

Moje drugarice Maje i njenog ormana se možda sećate iz ovog posta u kojem sam pisala o sređivanju njene letnje garderobe. U međuvremenu se godšnje doba drastično promenilo, pa mislim da je konačno vreme i za drugi deo priče, o sređivanju zimskih stvari.

Majin orman je već bio sređen po konmari metodi pre početka ovog dela naše akcije, tako da nema svrhe ponovo prikazivati fotografije pre sređivanja. Naš jedini zadatak ovom prilikom, bio  je organizacija i pakovanje zimskih stvari. Pa da počnemo...

Pakovanje

Kao i obično, sređivanje smo započele vađenjem ciljne grupe odeće na krevet i njenim raspoređivanjem u kategorije.

Slaganje stvari

Ideja je bila da se napravi malo dodatnoj prostora preslaganjem letnjih stvari koje će biti pomerene na više police, kao i da se zimske stvari poput džempera i džemper haljina koje se ne gužvaju, spakuju u nove kutije.

Evo i kako smo to uradile:

Odložene letnje stvari

Džemperi u dve kutije


Kao što vidite, džemperi su podeljeni u dve kutije, a kriterijum za podelu je bila njihova debljina. Oni topliji za dane mraza koji nas prate u poslednje vreme se nalaze u jednoj, a oni laganiji, pogodniji za jesenje temperature su u drugoj kutiji.

Posteljina i peškiri

Kako nismo imale mnogo posla oko garderobe, iskoristile smo priliku da presložimo deo ormana sa posteljinom i peškirima. Kao što sam već možda pominjala, Maja je veliki pristalica slaganja peškira metodom 'rolanja'. Zaista izgleda lepo i uredno, pa se nadam da će i vama dati inspiraciju da uradite nešto slično.

Šalovi

Najveći izazov u ovom poduhvatu, predstavljali su ni manje ni više nego - šalovi. Maja ih ima puno i koristi ih za sve i svašta - od dekorisanja stana u vreme praznika, pa do njihove standardne namene. To nas je dovelo u situaciju koju možete videti na slici ispod:

Šaloviiiii

Najveći deo posla bio je posvećen upravo prolasku kroz ovu gomilu i odlučivanju šta od ovoga Maja zapravo želi da zadrži. Borba je bila teška i dugotrajna, ali smo na kraju uspeli da svedemo kape, šalove i rukavice na samo jednu kutiju (doduše od čizama :).

Kape, šalovi i rukavice

Sviđa mi se sto smo sve uspele da smestimo na jedno mesto i što je rezultat ispao ovako veseo, kao da vas prosto poziva da se prepustite zimskim čarolijama.

Jedan od komada koji me je ovog puta najviše uveselio u toku sređivanja je Majin grejač za noge od kojeg je pre nekog vremena pokušala da napravi grejač za šolju. Nažalost, ovaj projekat nikad nije dovršen, ali je pola grejača ostalo na gomili zimskih stvari koju ste imali priliku da vidite.

'Vidi šta sam našla'

Krajnji proizvod

Krajnji proizvod ove radne akcije je, naravno, još jedan sređen orman. Isto tako, vrlo sam ponosna što nas je Maja primila u svoj dom po drugi put. Imam utisak da to znači da su joj rezultati postignuti do tada bili korisni i da će nastaviti da koristi ovaj način. Da li ste vi do sada isprobali konmari i šta mislite o njemu?

Majin orman

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...