Skip to main content

Praznični serijal: Pronađite inspiraciju da ove godine živite lako

Ako spadate u one ljude kojima držanje novogodišnjih odluka nije jača strana, ove godine donesite jednu od onih kojih je neobično lako pridržavati se. Odlučite da ove godine živite lako. 

Hajde da ove godine zajedno naučimo važne lekcije o tome kako da živimo sa manje stvari, a više iskustava, kako da napravimo po nešto lepo za sebe i druge, kako da biramo zdravije alternative i kako da se nosimo sa svakodnevnim obavezama i poslovima na optimističniji i efikasniji način.

Moja inspiracija u ovakvim težnjama su do sada bile mnoge vredne i ostvarene žene iz celog sveta, i ovom prilikom želim da podelim sa vama ovu veliku bazu znanja. Pa da počnemo:

Down to earth

Ukoliko tražite inspiraciju za jednostavniji život kod kuće, mnogo mudrih saveta ćete pronaći kod Ronde Hecel, na blogu down to earth. Ova divna gospođa iz Australije vas može posavetovati o štednji, kuvanju, gajenju bašte, šivenju, pletenju i mnogim drugim stvarima. Lično, ja uživam da čitam ovaj blog zbog njenog pozitivnog stava o životu i vođenju domaćinstva. Svaki put kada ostanem vez volje i motivacije da uradim nešto lepo za sebe i svoj dom, ja se okrenem Rondi, i pronađem to zrnce energije koje mi je potrebno da naredni dan učinim boljim od prethodnog.Imperfect homemaking

Keli Oribine je majka šestoro male dece iz Kanade. Pre nekoliko godina je prestala da piše na ovom blogu, ali je arhiva njenih postova više nego dragocena. Tu možete pronaći toliko korisnih ideja o pojednostavljenju životnog prostora, kuvanju ukusnih i pristupačnih jela, jeftinim i prirodnim načinima za dekoraciju, i naravno, porodičnom životu. Za mene je bilo inspirativno da čitam kako ona uspeva da organizuje svoju veliku porodicu, i lično ću uvek primiti savet od nekoga sa tako bogatim životnim iskustvom. A ukoliko vam se dopadne ono što budete pročtali, posetite još jedan blog koji je pisala, The Year of Less.


Small notebook

Small notebook je još jedan blog koji mi je otvrio oči i dao mi ideje kako da živim lakše i bolje. Njegova autorka, Rejčel, je nažalost, morala da prekine sa pisanjem istog, ali to nije razlog da ne uživamo u njenim ranijim postovima. Ona će vam dati inspiraciju kako da živite bolje, jeftinije i lakše čak i ako živite u gradskoj sredini i iznajmljujete stan sa malim detetom. Zbog toga su njeni saveti dragoceni mnogima od nas koji žive upravo takvim načinom života.


Light by Coco

Mlada Koko pleni svojim šarmom, jednostavnim ali lepim stilom i prirodnošću. Imam utisak da su svi članovi naše male zajednice već njeni fanovi, ali ako još niste pogledali neki od njenih kratkih ali slatkih video zapisa, savetujem vam da joj obavezno date šansu. Evo i njene web adrese.

Do it on a dime

Da li želite da saznate kako da organizujete stvari, kuvate, čistite ili ukrasite svoj prostor na najjeftiniji način? Saznaćete to ako budete pratili zanimljive videe uvek vesele Ketrin i njen blog Do it on a dime. Ova žena me inspiriše zato što u njenom životu ima mesta za porodicu, posao, kuvanje, pravljenje domaćih sredstava za čišćenje, pronalaženje najvećih sniženja i još puno, puno toga. Možda uz nju i mi uspemo da postignemo nešto slično.Koji su vaši favoriti?

Ukoliko i sami pratite neke od zanimljivih i poučnih blogova na neku od ovih tema, pomozite nama ostalima ostavljanjem linkova u komentaru. Hajde da nam 2016. bude najlakša godina do sada!

Comments

  1. Pratim Coco i Do it on a dime, ali budem škicnula i ostale preporuke! :)

    ReplyDelete
  2. Mislim da ce ti se dopasti 'Imperfect homemaking' i 'Small notebook' na osnovu utiska koji sam stekla sa tvog bloga.
    I ja sam kod tebe saznala za neke autore koje nisam do sada pratila ali cu im dati sansu cim nadjem vremena. Na primer Melissu Maker sam nedavno otkrila, cini mi se da si je ti spominjala. Zamalo da bacim zavesu za tusiranje kad mi ona objasni kako da je operem (bice post o tome, da ne spojlujem :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...