Skip to main content

Praznični serijal: Pronađite inspiraciju da ove godine živite lako

Ako spadate u one ljude kojima držanje novogodišnjih odluka nije jača strana, ove godine donesite jednu od onih kojih je neobično lako pridržavati se. Odlučite da ove godine živite lako. 

Hajde da ove godine zajedno naučimo važne lekcije o tome kako da živimo sa manje stvari, a više iskustava, kako da napravimo po nešto lepo za sebe i druge, kako da biramo zdravije alternative i kako da se nosimo sa svakodnevnim obavezama i poslovima na optimističniji i efikasniji način.

Moja inspiracija u ovakvim težnjama su do sada bile mnoge vredne i ostvarene žene iz celog sveta, i ovom prilikom želim da podelim sa vama ovu veliku bazu znanja. Pa da počnemo:

Down to earth

Ukoliko tražite inspiraciju za jednostavniji život kod kuće, mnogo mudrih saveta ćete pronaći kod Ronde Hecel, na blogu down to earth. Ova divna gospođa iz Australije vas može posavetovati o štednji, kuvanju, gajenju bašte, šivenju, pletenju i mnogim drugim stvarima. Lično, ja uživam da čitam ovaj blog zbog njenog pozitivnog stava o životu i vođenju domaćinstva. Svaki put kada ostanem vez volje i motivacije da uradim nešto lepo za sebe i svoj dom, ja se okrenem Rondi, i pronađem to zrnce energije koje mi je potrebno da naredni dan učinim boljim od prethodnog.Imperfect homemaking

Keli Oribine je majka šestoro male dece iz Kanade. Pre nekoliko godina je prestala da piše na ovom blogu, ali je arhiva njenih postova više nego dragocena. Tu možete pronaći toliko korisnih ideja o pojednostavljenju životnog prostora, kuvanju ukusnih i pristupačnih jela, jeftinim i prirodnim načinima za dekoraciju, i naravno, porodičnom životu. Za mene je bilo inspirativno da čitam kako ona uspeva da organizuje svoju veliku porodicu, i lično ću uvek primiti savet od nekoga sa tako bogatim životnim iskustvom. A ukoliko vam se dopadne ono što budete pročtali, posetite još jedan blog koji je pisala, The Year of Less.


Small notebook

Small notebook je još jedan blog koji mi je otvrio oči i dao mi ideje kako da živim lakše i bolje. Njegova autorka, Rejčel, je nažalost, morala da prekine sa pisanjem istog, ali to nije razlog da ne uživamo u njenim ranijim postovima. Ona će vam dati inspiraciju kako da živite bolje, jeftinije i lakše čak i ako živite u gradskoj sredini i iznajmljujete stan sa malim detetom. Zbog toga su njeni saveti dragoceni mnogima od nas koji žive upravo takvim načinom života.


Light by Coco

Mlada Koko pleni svojim šarmom, jednostavnim ali lepim stilom i prirodnošću. Imam utisak da su svi članovi naše male zajednice već njeni fanovi, ali ako još niste pogledali neki od njenih kratkih ali slatkih video zapisa, savetujem vam da joj obavezno date šansu. Evo i njene web adrese.

Do it on a dime

Da li želite da saznate kako da organizujete stvari, kuvate, čistite ili ukrasite svoj prostor na najjeftiniji način? Saznaćete to ako budete pratili zanimljive videe uvek vesele Ketrin i njen blog Do it on a dime. Ova žena me inspiriše zato što u njenom životu ima mesta za porodicu, posao, kuvanje, pravljenje domaćih sredstava za čišćenje, pronalaženje najvećih sniženja i još puno, puno toga. Možda uz nju i mi uspemo da postignemo nešto slično.Koji su vaši favoriti?

Ukoliko i sami pratite neke od zanimljivih i poučnih blogova na neku od ovih tema, pomozite nama ostalima ostavljanjem linkova u komentaru. Hajde da nam 2016. bude najlakša godina do sada!

Comments

  1. Pratim Coco i Do it on a dime, ali budem škicnula i ostale preporuke! :)

    ReplyDelete
  2. Mislim da ce ti se dopasti 'Imperfect homemaking' i 'Small notebook' na osnovu utiska koji sam stekla sa tvog bloga.
    I ja sam kod tebe saznala za neke autore koje nisam do sada pratila ali cu im dati sansu cim nadjem vremena. Na primer Melissu Maker sam nedavno otkrila, cini mi se da si je ti spominjala. Zamalo da bacim zavesu za tusiranje kad mi ona objasni kako da je operem (bice post o tome, da ne spojlujem :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...