Skip to main content

Praznični serijal: Tradicionalno pravljenje kolača sa najboljim ženama na svetu

Šta se dobije kada se pomeša sedam neiskusnih domaćica, malo mamurluka, par litara kuvanog vina, rasprava oko gustine i recepta za icing, uz puno prijateljstva i prstohvat prazničnog raspoloženja? Tačan odgovor je - jedna od najlepših prazničnih tradicija!


Naša divna Joca nam je ovom prilikom donela čak 4 flaše vina za kuvanje i raznovrsne čokolade kako bi ovaj praznik bio što prazničniji. Odmah ću da vas razočaram - nismo uspele da popijemo svo ovo vino u jednom danu. Ali ne brinite, kad-tad će se sigurno popiti. Takođe smo imale na meniju i ove interesantne čokolade od kojih se verovatno možete napiti brže nego od samog vina, ali to je već posebna priča.

Elem, okupile smo se tog pretprazničnog vikenda sa samo jednim ciljem, koji se uopšte nije ticao alkohola. Okupile smo se da napravimo svoje tredicionalne praznične keksiće.Kako to funkcioniše

Svake godine se načazimo u stanu jedne od nas, nabavimo sve namirnice i podelimo troškove, a onda sve zajedno učestvujemo u mešenju i pečenju. Na kraju svako ukrašava svoje kolačiće u meri i količini u kojoj voli.

Zašto je to super

Zato što uvek imamo priliku da provedemo neko vreme zajedno tokom praznika, pre nego što se svi razbeže na svoju stranu. 

Zato što nema šanse da bi meni samoj od sebe, palo na pamet da mesim kolače (Nikola i ja nismo neki sladokusci).

Zato što imamo priliku da budemo vesele i kreativne i da sarađujemo. Iako se rasprava oko gustine icinga baš i ne računa u saradnju :)

Zato što je jednostavno, lako, jeftino i kvalitetno.

Pa da počnemo...

Recept za naše keksiće možete pronaći na mojirecepti.tumblr.com, zahvaljujući mojoj divnoj drugarici Maji koja kao i svaka druga moderna domaćica, recepte čuva na tumblru :)))

A recept za super zabavno druženje tokom pripreme kolača, možete pronaći na slikama koje slede...

1. korak: umesite kolače i razvijte testo


2. korak: ispozrajte u kuhinji


3. korak: na blog stavite slike na kojima izgledate izuzetno vredno


4. korak: obezbedite svima prostor za rad


5. korak: pravite se da umete da koristite dekoraciju za kolače


6. korak: sve slikajte iz čudnih uglova kako bi izgledalo lepše


7. korak: divite se svom delu :))))P.S. Sva kritika na račun lepote kolača je usmerena samo ka meni, a sve pohvale ka mojim ženama veštih ruku :*

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...