Skip to main content

Jednostavna i kreativna rešenja za pakovanje stvari

Danas bih želela da vam predstavim nekoliko jednostavnih načina na koje ja odlažem određene stvari na lak, brz i jeftin način. Ono što je zajedničko svim ovim primerima je da na ove 'organizere' nisam potrošila gotovo ni malo novca, a uspela sam da uštedim malo prostora i učinim stvari malo jednostavnijim. Nadam se da će vam se dopasti.

Kese iz prodavnice

Postoji puno interesantnih proizvoda koje možete da kupite kako biste na lepši način organizovali svoje kese iz svakodnevne nabavke. Iskrena da budem, iako su neki od tih držača za kese prilično lepi i funkcionalni, zaključila sam da je moguće napraviti ovu organizaciju i bez ulaganja. 

Prosto sam zalepila jednu od onih plastičnih, samolepljivih kukica na unutrašnjost kuhinjskog elementa, i o njega okačila staru kesu za vino. Uz novi način slaganja kesa, koji možete videti na ovom linku, mogu da spakujem puno kesa ovako. A pošto se trudim da koristim cegere za kupovinu kad god je to moguće, zapravo i nemam tako puno kesa u kući.Krpe za prašinu

Krpe dugo nisu imale praktično mesto u našem stanu. Sve dok nisam naišla na jedan interesantan članak na internetu koji spaja moje dve velike ljubavi - heklanje i organizaciju. To me je inspirisalo da napravim jednostavnu heklanu korpicu koja može da se okači u kupatilu i u kojoj sada držim sve svoje krpe.


Vrh veš mašine

Sve ravne, čiste površine, imaju tendenciju da privuku veliku količinu krša na sebe. Naša veš mašina nije bila izuzetak. A kada se uzme u obzir i činjenica da je naše kupatilo jako malo, ne čudi da je ovaj deo našeg stana često bio u haosu.

Ja sam odlučila da iskoristim jednu veliku, belu korpu u kojoj sam dobila cvetni aranžman, da istovremeno organizujem i dekorišem gornju površinu naše veš mašine. Evo kako to izgleda:


U ovoj korpi se nalaze sledeće stvari: omekšivač za veš, kalgon (dok se ne potroši, nećemo ga ponovo kupovati) kao i soda bikarbona koju dodajem pri pranju veša. Tu je takođe smeštena moja četka za kosu i fen, kao i nekoliko rolni toalet papira. Veće zalihe se nalaze na drugom mestu i dopunjavaju se po potrebi.

Rezervne hulahopke

Nakon velikog raščišćavanja ormana i cipelarnika, došla sam do zaključka da postoji nekoliko pari hulahopki koje mi zapravo više ne odgovaraju, odnosno ne slažu se uz ostale stvari koje imam, ali su i dalje vrlo upotrebljive. Odlučila sam da ih zadržim za hladne dane kada mogu da ih nosim ispod pantalona. 

Da se ne bi mešale sa ostalim čarapama koje nosim uz suknje i haljine, odlučila sam se da im dam njihov sopstveni prostor. A kako mi nije bitno koji par ću izvući kada se oblačim, nije mi bitno ni da budu tako lepo organizovane kao moje ostale čarape. Zbog toga sam ih smestila u još jednu heklanu korpicu koju sam odavno napravila. Samu korpicu sam zakačila samolepljivom kukicom na zadnji zid ormana. A evo i kako to izgleda:Budite kreativni!

Ponekad je potrebna samo mala doza kreativnosti ili inspiracije sa interneta da neki kutak u vešem domu zablista. Svi primeri koje sam vam danas pokazala možda deluju sitno i neupadljivo, i možda ćete pomisliti da ne mogu zaista uticati na nivo organizacije u vašoj kući. Ali ako napravite nekoliko ovako malih koraka, doći ćete do velikih rezultata. Posebno ako ih napravite u onim oblastima koji baš vama najviše smetaju.

Ukoliko to još niste uradili, nadam se da ćete odvojiti malo vremena da posetite moju Facebook stranicu.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...