Skip to main content

Intervju sa Petrom, autorkom bloga 'Organizirajte se!'

Danas imam veliko zadovoljstvo da sa vama podelim jedan divan blog koji će se dopasti svim ljubiteljima organizacije. U pitanju je blog 'Organizirajte se!', čija je autorka Petra P. Kao što možete da predpostavite, kada sam otkrila Petrin blog, bila sam potpuno oduševljena. Ne samo da su teme o kojima ona piše bliske mom srcu, već ona uspeva da ih prikaže na najbolji mogući način kroz odlično pisanje i korisne savete. Naravno, ubrzo nakon ovog otkrića, nas dve smo ubrzo stupile u kontakt. 

Zahvaljujući tome danas imam priliku da vas bolje upoznam sa Petrom kroz ovaj intervju. U narednih nekoliko pitanja možete se bolje upoznati sa njom i njenim radom.Možeš li nam napisati nešto o sebi?

Moje je ime Petra P., uskoro ću navršiti 28 godina i po struci sam magistra pedagogije. Trenutno sa suprugom živim u Zagrebu, a uskoro će se našoj maloj obitelji pridružiti treći član – djevojčica koja će se zvati, vjerovali ili ne, Sofija (još jedino nismo odlučili hoće li ime biti s j ili bez njega). :)
Ljubiteljica sam organiziranja i svega vezanog uz njega, a kad nešto ne organiziram, onda vjerojatno čitam knjigu ili pratim serije. Volim slovo P, za što su „krivi“ moji podaci na dokumentima (zaista, da ih vidite, mislili biste da sam ih krivotvorila; još samo čekam da moje ime počnu upotrebljavati u reklamama – znate ono, Ivo Ivić). :P

Što te inspirisalo za pisanje bloga?

Hm, nekoliko je razloga. Kao dijete sam bila prilično uredna i organizirana (da, ja sam ta koja je uvijek imala škare i kemijsku viška i od koje su svi posuđivali bilješke sa sata), a to se nastavilo kroz fakultet pa onda i vođenje domaćinstva. 
U međuvremenu sam otkrila blogove/Youtube i shvatila da postoji cijela zajednica koja obožava organiziranje kao i ja. Otuda se onda javila želja da sama pokušam nešto napisati i čitateljima te teme približiti na našem jeziku. Blog mi ujedno služi i kao svojevrsni dnevnik projekata koje sam napravila u stanu.

O kojim temama najviše pišeš?

Najviše pišem o organiziranju, i to svega i svačega, ha ha ha. Budući da se ipak najviše radi o temama vezanim za organizaciju doma, na blogu ima i postova o čišćenju, brzim i jednostavim sezonskim dekoracijama, a na računalo možete spremiti i različite besplatne predloške – recimo, planer za vjenčanje.

I autorima blogova i čitaocima neki se postovi sviđaju manje, a neki više. Koji je tvoj najdraži post? Zašto?

Najdraži post kojeg sam napisala je onaj o izradi planera. Doduše, sveukupno sam ih napisala četiri, ali najdraži mi je onaj zadnji. Obožavam izrađivati planere, a još više ih koristiti. :)

Koja tri bloga/Youtube kanala gotovo svakodnevno posećuješ?

Pratim priličan broj blogova i YouTube kanala, većinom povezanih s organizacijom, čišćenjem, DIY projektima, a u novije vrijeme i minimalizmom. Najčešće posjećujem blog IHeart Organizing te YouTube kanale Clean My Space i Light by Coco. Uživam u Jeninim fotkama, Melissinim savjetima za čišćenje i jednostavnošću minimalistice Coco. Naravno, uvijek pročitam i Sofijine nove objave. ;)

Šta te najviše veseli, a šta najviše ljuti kod blogovanja?

Više me stvari veseli, nego ljuti. :) 
Najviše mi se sviđa mozganje o temama koje bi bile korisne čitateljima, sam rad na nekom projektu i pozitivne reakcije čitatelja, a ljuti me nedostatak svjetla i opreme za bolje fotke.

Budući da najviše pišeš o organizaciji doma, koji bi savet čitataocima preporučila kao najvažniji?

Savjeta je zbilja mnogo, no kao najvažniji bih definitivno izdvojila tzv. pravilo jedne minute. Ne sjećam se više gdje sam prvi put čula za njega, vjerojatno na nekom YouTube kanalu. Radi se o pravilu za izbjegavanje nereda – sve stvari koje koristite, a za koje vam treba manje od minute da ih vratite na mjesto, vratite na to mjesto odmah! Na primjer, kad se vratite s posla, nemojte cipele i jaknu samo baciti na krevet, nego ih vratite u ormar (ili gdje ih već držite). Za to vam zbilja treba manje od jedne minute. :)

Kako te čitaoci bloga mogu kontaktirati?

Svi me zainteresirani, osim na blogu Organizirajte se!, mogu kontaktirati direktno na organizirajte.se@gmail.com. Isto tako, možete me pratiti na Bloglovinu, Google+ i Pinterestu. Slobodno mi se javite s komentarima i pitanjima! :)

...

Nadam se da vam se Petra dopala koliko i meni i da ćete iskoristiti priliku da posetite njen blog. Obećavam vam da ćete tamo pronaći puno praktičnih ideja i da ćete naučiti kako da organizujete prostor ali i svoje vreme. Pored toga, sigurna sam da će vam se dopasti i njene jednostavne i osvežavajuće dekoracije, kao i razni DIY projekti. Ako želite da pročitate moje odgovore na ova pitanja, i to možete naći na 'Orgnizirajte se!' Sve u svemu, dovoljno je dobrih razloga da svakog petka odvojite malo vremena za posetu ovom blogu i pročitate njene nove postove!

Comments

  1. Hvala ti na ovom postu i pozdrav tvojim čitateljima! :) :)

    ReplyDelete
  2. Hvala tebi na divnoj saradnji :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...