Skip to main content

Retro dekoracija venčanja: Stari čajnici!

Kada smo prvi put pomislili na izgovaranje sudbonosnog 'DA', nismo ni slutili koliko nas detalja i planiranja očekuje. Ja lično nisam bila upoznata sa poslednjim trendovima i stilovima i nisam znala šta je to što želim. Jedino što sam sa sigurnošću imala u vidu jeste da treba osmisliti nešto interesantno, prijatno gostima, a opet naše. I iako je dekoracija manje bitan segment ovog svečanog dana, ja sam lično imala najveću motivaciju da se izrazim upravo kroz nju. Mnoge zamisli su analizirane i odbačene, dok konačna slika nije počela da se obrazuje pred mojim očima. I tako je planiranje počelo...Saga o čajnicima

U potrazi za onim pravim detaljem, i zaintrigirana popularnim shabby chick stilom, počevši od silnih ideja sa teglicama, preko raznoraznih vrsta vaza, morala sam da posegnem za neiscrpnim Pinterestom. Detalje koji su mi zapali za oko možete da pogledate na mojoj tabli 'dekoracije za venčanja'. Ubrzo sam shvatila da će glavna zvezda dekora ipak biti starinski čajnici i drugi porcelan. I ne, nisam imala tu sreću da uletim na nečiji tavan i pokupim čitavu kolekciju istih. Mada ne poričem da je brljanje po bakinom tavanu i podrumu donelo izvesne rezultate, ipak sam morala da se upustim u avanturu zvanu 'kupiti 20 starih čajnka po minimalnoj ceni sa limunda/kupinda'. 

I mada mi je kupovina samo jednog komada često oduzimala po nekoliko sati vremena, verujte mi da bih to ponovo uradila. Razlog za to je moje potpuno oduševljenje konačnim rezultatom.

Sam rezultat, naravno, ne bi bio isti, da nije bilo divnog tima dekoratera iz restorana 'Đurđevdan', čiji trud je nadmašio moja najoptmističnija očekivanja i odabrao idealne cvetove koji su se fantastično uklopili u moju viziju. U nastavku možete videti fotografije nekih od stolova, a već u nekom od narednih postova ću vam predstaviti ostale momente u našem dekoru.

Većina fotografija je uslikana po završenom slavlju, dok su neke napravljene sledećeg dana. U svakom slučaju nadam se da vam se dopada opšti utisak i ova ideja, a sigurna sam de će nekima od vas doći u idealno vreme jer se sezona slavlja približava!

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...