Skip to main content

2 in, 2 out: Farmerke i cipele + proglašenje dobitnika 'Magije pospremanja koja će vam promeniti život'

Moram da priznam da je u poslednje vreme moja antipatija prema šopingu dostigla svoj konačni vrhunac. Naime, gotovo svakoj kupovini koju obavim, prethodi onaj 'e sad stvarno nemam šta da obučem' momenat. A onda nekako uspem da se provučem sa još nekoliko nedelja kombinovanja i stilskog mozganja, pre neo što se u potpunosti predam.

Ali nemojte misliti da sve to radim zato što živim u ubeđenju da ću biti 'bolji' minimalista, ukoliko limitiram svoj izbore do krajnih granica. Postoji jedan drugi razlog za ovu moju naviku, i zove se lenjost. Posebno kada je šoping u pitanju.
1. Farmerke


Farmerke su jedan od najNEekološkije (ako je to reč, a nije) proizvedenih predmeta koje svi mi imamo u svojoj kući. Osnovni razlog za to je strahovito velika količina vode koja se potroši pri uzgoju pamuka potrebnog za njihovu proizvodnju. Pored toga, i sam proces proizvodnje nije baš lagodan za našu planetu. 

Ovo je osnovni razlog iz kog se ja trudim da nikada ne posedujem više od dva para farmerki. Nedavno je taj broj opasno zapretio da se spusti na 1, što je nažalost ipak premalo za moje svakodnevne potrebe. Ono što mogu da kažem u svoju odbranu je da su farmerke koje izbacujem iz upotrebe, sada podobne samo za reciklažu. Drugim rečima, mislim da sam ih dovoljno iznosila.
Na gornjoj slici, nove farmerke se nalaze levo, a stare desno. Mislim da je očigledno da je moja ljubav prema širokim nogavicama, konačno prestala, i da sam se ipak vratila nešto klasičnijem kroju.

Za mesto kupovine sam odabrala Legend, i to iz nekoliko razloga. 

Prvi i najbitniji od njih je prethodno zadovoljstvo njihovim modelima. Prosto imam utisak da je svaki par koji sam kupila kod njih bio dobro iznošen i redovno korišćen, pa verujem da će tako biti i ubuduće.

Drugi razlog je lakoća pronalaženja odgovarajućeg modela. Generalno mi se čini da im je ponuda relativno popunjena, a etikete sa navedenim osobinama (dubina struka, tip nogavica...) su prilično olakšanje prilikom izbora. A kako ja volim da mi izbori budu brzi i jednostavni, omiljeni tip prodavnica su mi one u kojima znam da ću pronaći ono što želim, a uz to mi je i samo biranje olakšano.

Treći razlog je postojanje outlet prodavnice u Immo centru, zahvaljujući kojoj mislim da dobijam odgovarajući kvlitet po pristojnoj ceni.

Četvrti i poslednji je, naravno, pokušaj da kada je to moguće kupujem domaće proizvode (uprkos činjenici da Legend konkretno bije loš glas da neku odeću nabavljaju iz Kine, za šta se iskreno nadam da nije istina).

Sve u svemu, pretpostavljam da vam se moj proces odabira farmerki, zasnovan na ovakvoj analizi, čini komplikovanim. Ja vas uveravam da je zapravo suprotno od toga. Mislim da je lojalnost određenom brendu jedna od onih pretpostavki koje život čine jednostavnijim i lakšim. Tako sam uvek u situaciji da odaberem komad koji želem, na mestu na kom znam da ću ga pronaći, u rekordnom roku i po ceni koju smatram prihvatljivom.

2. Cipele


Kao i svaka žena, ne mogu da kažem da me čuvena kolekcija cipela Keri Bredšo ne hipnotiše i ne oduševljava. Nisam sigurna šta je to što nas toliko impresionira kada su one u pitanju, ali činjenica je da imaju to dejstvo na čitav nežniji pol.

Nažalost, nakon dužeg procesa eleiminacije nekorišćenih stvari, shvatila sam da sam polako zakoračila u ono doba života u kom se uglavnom okrećem obući koja mi te korake čini udobnijim. Priznajem, estetika je izgubila na značaju, a kvalitet i udobnost su preuzeli primat.

Tako sam prošle godine uradila ono što sam smatrala nemogućim. Kupila sam svoje prve baletanke. Odlučila sam se za model iz kolekcije Shoestar-a. Ovu odluku sam zasnovala na činjenici da su mnoge moje drugarice bile zadovoljne njihovom ponudom kada su čizme u pitanju. Ne bas najpovezanija tematika, priznajem. Ali u nedostatku sopstvenog iskustva, odlučila sam se da poslušam savete i da pazarim baletanke upravo na ovom mestu.

Ova odluka se pokazala kao izuzetno loša. Baletanke su se rašile na delu koji ide oko stopala nakon samo nekoliko nedelja nošenja. Do kraja sezone, pukle su na jednom mestu, deo jedne mašnice se odlepio, a broj ogrebotina je postao upečatljiv. Drugim rečima, postale su potpuno neupotrebljive. I tako smo došli do još jedne prolećne kupovine.

Jedan problem koji nema nikakve veze sa pomenutim brendom, jeste taj da ja zaista nisam osoba za baletanke. Zbog toga ovogodišnja zamena, iz kolekcije brenda Tamaris ima malu platformu.

Do sada sam imala samo jedne sandale iz njihovog asortimana, koje su se pokazale kao odličan spoj kvaliteta i udobnosti, što je bila dovoljna preporuka da im pružim još jednu priliku. Za sada su najveće zamerke na ovaj model nešto jača cena, koju će nadam se opravdati, za razliku od svojih prethodnica, kao i malo tvrđa koža koja zahteva duži period privikavanja, dok se iste razgaze. 

Iskreno se nadam da će se ovim završiti moja potraga za idealnim brendom cipela, i da će neke naredne kupovine samim tim teći glatko i brzo.

U komentarima nam javite kakve su vaše šoping navike, i da li volite da eksperimentišete ili se držite oprobanih varijanti.

POBEDNIK DARIVANJA 


Za kraj vam ostajem dužna još samo informaciju ko je dobio knjigu 'Magija pospremanja koja će vam promeniti život' autorke Mari Kondo.

Ovo pitanje je rešeno uz pomoć sajta random.org, a dobitnik je učesnica broj 3, sa nadimkom Belgradesa.

Ovom prilikom bih želela da se od srca zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj igri. Radost koju izazivaju vaše reči podrške je neopisiva, a ja se nadam da ćemo uskoro imati prilike da se ponovo igramo.

Zamolila bih dobitnicu da mi se javi porukom na email adresu sofija.c.88@gmail.com.

Comments

 1. Čestitam dobitnici :)
  Ja obožavam šoping, gledanje, isprobavanje, otkrivanje, uklapanje... U meri da mi je san da mi zanimanje bude "kupac po porudžbini", da drugima, koji ne vole, pomažem, olakšavam i tome sl :)
  Divne su ti Tamaris cipelice.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno! Ja bih najvise volela da se idealni komadi samo stvore u mom ormanu i da ne moram da mislim o tome...

   Delete
 2. Ni ja ne volim šoping, mislim da bi mi trebao netko kao Sandra da ide sa mnom. 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meni bi najvise odgovaralo da ja ne moram da idem, samo da mi stigne na adresu :)

   Delete
 3. Petra, Sofija, sve može <3
  Sofija, u perspektivi je i to ideja - treba ti bela košulja, pošalješ mi sliku kakvu si zamislila, veličinu, mere, cenovni rang. Ja ti odaberem i donesem tri, ti probaš, uzmeš-ne uzmeš, platiš uslugu i to je to :D

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...