Skip to main content

Dekoracija venčanja: Kreativne oznake stolova

Istog trenutka kada sam se susrela sa izazovom zvanim dekoracija venčanja, postala mi je jasna jedna stvar - brojevi stolova su dosadni. Barem meni. I mada ne poričem da ih danas možete naći u različitim bojama i dezenima, ja sam ipak želela nešto zanimljivije.

I mogu vam reći da je bilo potrebno dosta mozganja i istraživanja dok nismo pronašli ideju koja je bila istovremeno dovoljno dekorativna, ostvariva i smislena.

Zato je red da je podelim sa vama, jer se možda i vi nalazite pred sličnom dilemom.

Začinsko i lekovito bilje


Naš izbor je pao upravo na začinsko i lekovito bilje. Šarmantno, simpatično, nenametljivo, a opet lepo.

I ne samo da je ova tematika omogućila dovoljno različitih naziva za sve naše stolove, već su same biljčice predstavljale više nego dekorativan prizor na njima.
A kao da to nije dovoljno, savršeno su se uklopile uz našu ideju o dekoraciji koja je pomalo vukla na neki retro/livadsko/ruralni stil. Više o tome možete pročititi i u mom tekstu na temu dekoracije starim čajnicima.
Naravno, neke stvari je lakše reći nego uraditi. I mada ideja o nabavci dvadesetak različitih biljčica ne deluje preterano ambiciozno, pravi trenutak za njihovu nabavku, uslovi čuvanja u našem stanu bez terase i adekvatna briga do same proslave, za mene su bili nepoznanica.

Iako bih jako volela da to budem, ja nažalost nisam nikakav ekspert za biljke. A čak i ono malo zelenila koje uspem da očuvam, brzo nađe svoj put do stomaka Miće Zeca. Iz tog razloga sam konstantno odlagala nabavku samih biljaka i konačnu odluku o njihovom korišćenju na svadbi.

I tako su dani počeli da se nižu, dok sam se ja bavila nekim drugim, bitnijim stavkama samog venčanja. I iako sam duboko u sebi znala da je ova ideja pravi pogodak, verovatnoća i (ne)lakoća njenog ispunjenja je počela da me koleba.

Taman kad sam bila na korak-dva da odustanem, desilo se jedno od onih mini čuda, koja deluju tako spontano, a zapravo predstavljaju splet toliko sitnih okolnosti, da je nemoguće ne poverovati da su nam ih poslale neke više sile.

Jedna Danijela


U pitanju je bio jedan veoma kišan, aprilski dan. Utorak. Osvanuo je i podsetio me da upravo po toj kiši moram da idem čak do Borče, i to prevozom. Posle posla.

Da situacija bude još gora (ili sam bar ja tako mislila u datom trenutku), moj dragi verenik, Nikola, je te večeri morao da radi. Nimalo naivna stvar, ukoliko znate da se te upravo tada odigravala probna večera i detaljni dogovor za sve parove koji u našem restoranu planiraju venčanje u nerednom periodu.

Naravno, nisam želela da idem sama, tako da sam u pomoć pozvala svoju tetku, Miru. (Bitan faktor zapleta.) A onda smo nas dve uspele da napravimo zbrku sa autobusima i da se još malo gubimo i tražimo po Beogradu. 

Ali, ništa zato. Na kraju smo se ipak nekako snašle i obrele u restoranu, gde smo se posvetile isprobavanju različitih specijaliteta i razmatranju koje đakonije da uključimo u svedbeni meni. Onako usput sam konstatovala da i dalje nisam odabrala bidermajer i da iskreno ne znam kako da pronađem idealnu cvećaru bez njene pomoći.

Naime, Mira ima prijateljicu Danijelu, koja je prvoklasni majstor cvećarskog zanata, ali je upravo u trenutku kada mi je bilo najpotrebnije, uspela da zagubi njen broj telefona. A kako nije znala ni tačno ime Danijeline cvećare, nismo imale predstavu kako da je pronađemo.

Ali ne bojte se! Kao i svaka dobra priča, i ova se sprema da doživi veličanstven rasplet. Jer je upravo ta ista Danijela, sve vreme sedela za susednim stolom! Naime, njen brat je spremao venčanje u isto vreme i ona je došla da mu pomogne oko priprema.

I tako smo se nas dve konačno srele, a ja sam konačno znala da imam rešeno pitanje bidermajera i propratne dekoracije.

Ali, srećne okolnosti se tu nisu završile. Nakon nekog vremena sam se obrela u Danijelinoj divnoj cvećari po imenu Anthos Design koja se nalazi na Senjaku, gde sam imala šta i da vidim! Na samom ulazu sam uočila nešto što me je navelo da zastanem u mestu.

Police prepune saksija sa začinskim biljem! Prosto nisam mogla da verujem. Iako sam sama ponekad bila spremna da odustanem od sopstvenih ideja, izgleda da je kosmos znao kako da usmeri ono najbolje na moj put.

Pogađate šta se zatim desilo... Za naš poseban dan, Danijela je izabrala najlepše i najsvežije biljčice. Dodala je malo dekoracije sa motivom jute koja je uvek veliki plus u svetu dekoracija za venčanja. A onda je sve to transportovla u Đurđevdan, gde je ovaj dodatak dekoru bio toplo prihvaćen. Moj doprinos ovom konceptu su bile oznakice sa imenima, u obliku zečeva (naravno). 

I sve je izgledalo zaista prelepo. A kako i ne bi kada sam imala tu sreću da u organizaciji venčanja učestvuju divne osobe, poput Danijele i Aleksandre (o kojoj u svetu beogradskih venčanja odvno više nema šta da se kaže).

Za kraj vam želim da i sami osetite tu energiju dok se kockice sklapaju, i to u trenucima koji su upravo vama bitni. Ja sam imala tu neizmernu sreću da mi venčanje zaista bude jedan od najradosnijih dana u životu, a bez obzira na to da li se tek spremte na ovaj korak, ili ste tom stazom dano prošli, sigurna sam da ne mari da pogledate još par sličica naših biljčica :)

P.S. Kakva greška što ove zeke nisam podelila sa vama pre Uskrsa! Nisu li prosto idelani za tu priliku?


P.P.S. Ovaj post nije sponzorisan ni na koji način. Moj jedini cilj pri kreiranju ovakvih sadržaja je deljenje iskustava i ideja sa vama.

P.P.P.S. Da li su se i vama dešavali ovako čudesni raspleti u bitnim trenucima? Podelite ih sa nama!


***

Podsećam vas na moje prvo darivanje, u kojem poklanjam knjigu 'Magija pospremanja koja će vam promeniti život'. Ukoliko želite da učestvujete, učinite to 

OVDE

***

Nadam se da ćete odvojiti malo vremena kako biste me pronašli i na Facebooku. Kao što već verovatno znate, u okviru FB stranice Kako je lepo živeti lakomoguće je dobiti na poklon stvari koje sam prestala da koristim.
Ukoliko poznajete nekoga kome bi takavi pokloni bili od koristi, molim vas da ga uputite na moju adresu. Hvala unapred!

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...