Skip to main content

Dekoracija venčanja: Kreativne oznake stolova

Istog trenutka kada sam se susrela sa izazovom zvanim dekoracija venčanja, postala mi je jasna jedna stvar - brojevi stolova su dosadni. Barem meni. I mada ne poričem da ih danas možete naći u različitim bojama i dezenima, ja sam ipak želela nešto zanimljivije.

I mogu vam reći da je bilo potrebno dosta mozganja i istraživanja dok nismo pronašli ideju koja je bila istovremeno dovoljno dekorativna, ostvariva i smislena.

Zato je red da je podelim sa vama, jer se možda i vi nalazite pred sličnom dilemom.

Začinsko i lekovito bilje


Naš izbor je pao upravo na začinsko i lekovito bilje. Šarmantno, simpatično, nenametljivo, a opet lepo.

I ne samo da je ova tematika omogućila dovoljno različitih naziva za sve naše stolove, već su same biljčice predstavljale više nego dekorativan prizor na njima.
A kao da to nije dovoljno, savršeno su se uklopile uz našu ideju o dekoraciji koja je pomalo vukla na neki retro/livadsko/ruralni stil. Više o tome možete pročititi i u mom tekstu na temu dekoracije starim čajnicima.
Naravno, neke stvari je lakše reći nego uraditi. I mada ideja o nabavci dvadesetak različitih biljčica ne deluje preterano ambiciozno, pravi trenutak za njihovu nabavku, uslovi čuvanja u našem stanu bez terase i adekvatna briga do same proslave, za mene su bili nepoznanica.

Iako bih jako volela da to budem, ja nažalost nisam nikakav ekspert za biljke. A čak i ono malo zelenila koje uspem da očuvam, brzo nađe svoj put do stomaka Miće Zeca. Iz tog razloga sam konstantno odlagala nabavku samih biljaka i konačnu odluku o njihovom korišćenju na svadbi.

I tako su dani počeli da se nižu, dok sam se ja bavila nekim drugim, bitnijim stavkama samog venčanja. I iako sam duboko u sebi znala da je ova ideja pravi pogodak, verovatnoća i (ne)lakoća njenog ispunjenja je počela da me koleba.

Taman kad sam bila na korak-dva da odustanem, desilo se jedno od onih mini čuda, koja deluju tako spontano, a zapravo predstavljaju splet toliko sitnih okolnosti, da je nemoguće ne poverovati da su nam ih poslale neke više sile.

Jedna Danijela


U pitanju je bio jedan veoma kišan, aprilski dan. Utorak. Osvanuo je i podsetio me da upravo po toj kiši moram da idem čak do Borče, i to prevozom. Posle posla.

Da situacija bude još gora (ili sam bar ja tako mislila u datom trenutku), moj dragi verenik, Nikola, je te večeri morao da radi. Nimalo naivna stvar, ukoliko znate da se te upravo tada odigravala probna večera i detaljni dogovor za sve parove koji u našem restoranu planiraju venčanje u nerednom periodu.

Naravno, nisam želela da idem sama, tako da sam u pomoć pozvala svoju tetku, Miru. (Bitan faktor zapleta.) A onda smo nas dve uspele da napravimo zbrku sa autobusima i da se još malo gubimo i tražimo po Beogradu. 

Ali, ništa zato. Na kraju smo se ipak nekako snašle i obrele u restoranu, gde smo se posvetile isprobavanju različitih specijaliteta i razmatranju koje đakonije da uključimo u svedbeni meni. Onako usput sam konstatovala da i dalje nisam odabrala bidermajer i da iskreno ne znam kako da pronađem idealnu cvećaru bez njene pomoći.

Naime, Mira ima prijateljicu Danijelu, koja je prvoklasni majstor cvećarskog zanata, ali je upravo u trenutku kada mi je bilo najpotrebnije, uspela da zagubi njen broj telefona. A kako nije znala ni tačno ime Danijeline cvećare, nismo imale predstavu kako da je pronađemo.

Ali ne bojte se! Kao i svaka dobra priča, i ova se sprema da doživi veličanstven rasplet. Jer je upravo ta ista Danijela, sve vreme sedela za susednim stolom! Naime, njen brat je spremao venčanje u isto vreme i ona je došla da mu pomogne oko priprema.

I tako smo se nas dve konačno srele, a ja sam konačno znala da imam rešeno pitanje bidermajera i propratne dekoracije.

Ali, srećne okolnosti se tu nisu završile. Nakon nekog vremena sam se obrela u Danijelinoj divnoj cvećari po imenu Anthos Design koja se nalazi na Senjaku, gde sam imala šta i da vidim! Na samom ulazu sam uočila nešto što me je navelo da zastanem u mestu.

Police prepune saksija sa začinskim biljem! Prosto nisam mogla da verujem. Iako sam sama ponekad bila spremna da odustanem od sopstvenih ideja, izgleda da je kosmos znao kako da usmeri ono najbolje na moj put.

Pogađate šta se zatim desilo... Za naš poseban dan, Danijela je izabrala najlepše i najsvežije biljčice. Dodala je malo dekoracije sa motivom jute koja je uvek veliki plus u svetu dekoracija za venčanja. A onda je sve to transportovla u Đurđevdan, gde je ovaj dodatak dekoru bio toplo prihvaćen. Moj doprinos ovom konceptu su bile oznakice sa imenima, u obliku zečeva (naravno). 

I sve je izgledalo zaista prelepo. A kako i ne bi kada sam imala tu sreću da u organizaciji venčanja učestvuju divne osobe, poput Danijele i Aleksandre (o kojoj u svetu beogradskih venčanja odvno više nema šta da se kaže).

Za kraj vam želim da i sami osetite tu energiju dok se kockice sklapaju, i to u trenucima koji su upravo vama bitni. Ja sam imala tu neizmernu sreću da mi venčanje zaista bude jedan od najradosnijih dana u životu, a bez obzira na to da li se tek spremte na ovaj korak, ili ste tom stazom dano prošli, sigurna sam da ne mari da pogledate još par sličica naših biljčica :)

P.S. Kakva greška što ove zeke nisam podelila sa vama pre Uskrsa! Nisu li prosto idelani za tu priliku?


P.P.S. Ovaj post nije sponzorisan ni na koji način. Moj jedini cilj pri kreiranju ovakvih sadržaja je deljenje iskustava i ideja sa vama.

P.P.P.S. Da li su se i vama dešavali ovako čudesni raspleti u bitnim trenucima? Podelite ih sa nama!


***

Podsećam vas na moje prvo darivanje, u kojem poklanjam knjigu 'Magija pospremanja koja će vam promeniti život'. Ukoliko želite da učestvujete, učinite to 

OVDE

***

Nadam se da ćete odvojiti malo vremena kako biste me pronašli i na Facebooku. Kao što već verovatno znate, u okviru FB stranice Kako je lepo živeti lakomoguće je dobiti na poklon stvari koje sam prestala da koristim.
Ukoliko poznajete nekoga kome bi takavi pokloni bili od koristi, molim vas da ga uputite na moju adresu. Hvala unapred!

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...