Skip to main content

5 pan projekat i make-up wish lista

Moj prvi PAN projekat je konačno stigao! Kako sam dugo bila na režimu ne kupovini šminke, nisam imala prilike da ranije uzmem učešća u ovom projektu. Verujem da ste upućeni u njegova pravila, pa ću ih navesti u najkraćim crtama.Radi se o izazovu u kom ne treba kupovati šminku dok ne potrošite, ili ne dotaknete dno na određenom broju proizvoda. Uobičajeni broj je deset, a ja za sada počinjem sa skromnih pet. Pre svega zato što imam samo toliko proizvoda koje želim da dovršim i ne vidim poentu da se silim u pogledu ovog broja.

Ako ste čitali moje postove u kojima se osvrćem na svoju kolekciju i želje vezane za istu (PRVI i DRUGI deo), već znate da ima nekih proizvoda koje želim da dokupim, promenim ili bolje istestiram. Upravo to je svrha ovog projekta.U mom slučaju, navela sam nekoliko proizvoda koji mi nedostaju ili bih volela da ih promenim. Svi oni će se naći na wish listi koju ću vam predstaviti na kraju posta. Ovo su proizvodi koje smem da kupim u toku trajanja projekta. Takođe imam i listu proizvoda koje apsolutno ne smem da kupim do kraja trajanja projekta. Ostali proizvodi se nalaze u sivoj zoni i verovatno ih neću kupovati ako mi se baš baš ne dopadnu.

Ali za početak, hajde da vidimo pet veličanstvenih koje sam pripremila za vas.

1. I 2. PODLOGE


Već sam govorila da posedujem dve podloge koje mi se više ne dopadaju i da planiram da ih zamenim nečim drugim čim ih potrošim. Evo prilike da se to i ostvari. U pitanju su Benefit-ov Hello Flawless, i Max Factor-ov Face Finity, koje uglavnom koristim u kobinaciji.

Na slici ispod možete da vidite liniju kojom sam obeležila trenutnu količinu proizvoda u ove dve bočice. U nedostatku trajnog markera, oznake sam stavila običnim eye liner-om, tako da su mi ove slike najbolji podsetnik za merenje budućeg napretka.Sa slike je jasno vidljivo da mi je ostalo više od pola od oba proizvoda, a kako ih koristim kombinovano i ne tako često, ovo može da bude pravi izazov za mene. Videćemo :)


3. RUMENILO


Rumenilo koje planiram da potpuno potrošim je ono marke Deborah, koje spada u red mojih omiljenih, ali i najstarijih rumenila. O tome svedoči i slika na kojoj se jasno vidi da je velika većina proizvoda potpuno potrošena, i da se preostalo rumenilo nalazi isključivo u jednom uglu pakovanja.

Videćemo da li ću uspeti da ga potpuno dokrajčim. Ne znam da li se slažete, ali postoji posebna vrsta uzbuđenja rezervisana za završetak jednog ovakvog proizvoda koji može da traje godinama.
Na ovoj slici, deo koji pokusavam da potrošim je orjentisan ka 'severozapadu' oboda pakovanja. Nadam se da ste me razumeli :)


4. I 5. RUŽEVI


Dva ruža koja sam odabrala za ovu priliku spadaju u nešto starije, potrošenije i lako uklopive proizvode, tako da se ne mislim da će mi biti veliki problem da ih uključim u svakodnevnu rutinu (koju inače nemam - moje šminkanje je često koliko i pun mesec :)


L'orealov ruž je gotovo sasvim gotov, dok je Aurin kandidat pun otprilike do gornje ivice slova M na pakovanju. Ali se i lakše troši jer ga ja koristim kao podlogu mnogo čemu. Verujem da će i zajedno lepo funkcionisati na mom (trenutno) preplanulom licu.

Svi odabrani proizvodi mogu da se koriste svakodnevno i fino funkcionišu zajedno, što je vrlo bitna prednost kod pan izazova. S tim u vezi mislim da sam dobro izabrala.

PRAVILA


Zadržavam diskreciono pravo da bilo koji od proizvoda prosto bacim ako se pokaže da mi na bilo koji način smeta ili očajno stoji, mada ne očekujem da se to desi.

Rok za realizaciju projekta je 1. 1. 2017. Ukoliko se ovi proizvodi ne potorše do tada, prosto ću objaviti neuspeh i nastaviti dalje :)

Do kraja projekta, ne smem da kupujem proizvode sa moje BAN liste, a poželjno je da kupujem proizvode sa moje WISH liste. Ponovo, zadržavam pravo da kupim neki od banovanih proizvoda, ako u potpunosti ostanem bez te vrste šminke. Dotične liste su predstavljene ispod.

BAN lista

 1. Tečni puderi
 2. Rumenila
 3. Bronzeri
 4. Maskare i eye line-ri
 5. Senke za oči

WISH lista

 1. Bela olovka za oči
 2. Korektor(i)
 3. Highlighter
 4. Primer
 5. Fixer
 6. Kameni puder
 7. Crvena olovka za usne

Update kolekcije


U cilju potpune transparentnosti kada je moja kolekcija u pitanju, obaeštavam vas i da je u odnosu na prethodne postove, došlo je do tri manje promene u mojoj kolekciji šminke: 

1) zamenila sam nude/roze olovku za usne novom, i onu prikazanu u predhodnim postovima bacila
2) zaključila sam da mi najtamnije rumenilo koje imam ne odgovara ni nakon povratka sa mora, tako da sam i njega bacila
3) kupila sam četkicu za blendanje koju ranije nisam imala.

OVDE možete videti moj napredak nakon dva meseca korišćenja


***

Da li ste i sami nekada učestvovali u pan projektu? Kakvi su bili rezultati? Imate li i sami neke proizvode koje jedva čekate da potrošite? Da li planirate svoju kolekciju pažljivo ili prosto kupujete sve što vam se dopadne? 

Javite nam svoje utiske u komentarima, a ja ću vas uskoro obavestiti o postignutim rezultatima!

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...