Skip to main content

Organizacija nove komode sa zalihama + redovni declutter papira

Već neko vreme, naš dom krasi jedna lepa, nova komoda, a ja nikako da vas upoznam sa njom i njenim sadržajem. Danas je došlo vreme da to promenimo, tako da možemo da počnemo.

Za početak, hajde da vidimo kako ona izgleda sa spoljašne strane:U pitanju je, dakle, komda sa šest malih fioka koja se nalazi u našoj kuhinji. Na njenom vrhu, svoje mesto su našli naš toster i mikrotalasna, dok je unutrašnjost, osim jedne fioke rezervisana za namirnice.


Za sada ću preskočiti prvu fioku sa leve strane, da bih vam prvo ispričala šta se nalazi u ostalima.

U prvoj fioci sa desne strane, nalaze se raznorazne zalihe hrane koja još uvek nije otvorena i čeka svoj trenutak. Kao što možda znate, ja sam veliki ljubitelj kupovine proizvoda na akcijama, o čemu ste mogli da čitate OVDE ili OVDE.

A o načinu na koji odlažem te potrepštine, već je bilo priče u ovom tekstu. Međutim, sa nabavkom ove komode, zaključila sam da mi je lakše i praktičnije da prehrambene proizvode držim bliže mestu na kom se oni i koriste, dok sam dosadašnji prostor pretvorila u lokaciju za sve one stvari koje poklanjam na svojoj FB stranici.

Dakle, prva fioka predstavlja malu svaštaru koju možete da vidite na sledećoj fotografiji:Proizvodi koje ovde držim mi obično nisu potrebni u velikoj količini, već ih imam u jednom ili dva primerka. Iz tog razloga sam ih i grupisala na ovaj način. Sa druge strane, postoje neki proizvodi koje kupujem u većim količinama kada su na akciji, i većina njih ima svoju sopstvenu fioku.

Druga fioka sa leve strane, na primer, sadrži sva ulja koja sam u međuvremenu kupila. U njoh ih trenutno ima četiri, a maksimalan broj koji može da mi stane jeste pet. To znači da sledeći put kada vidim proizvod na akciji, ne smem da kupim više od jednog komada, ukoliko do tada ne načnem još neku bocu.Uz ulje, ovde se fino smestilo i jedno pakovanje folije, što je uobičajena količina ovog proizvoda koju mi držimo u rezervi. 

U fioci do ove (drugoj sa desne strane), nalazi se, ničim izazvana, ogromna količina kafe. Iako je vrlo iritantno kada vam ovog proizvoda ponestane, ipak mislim da je jedan kilogram više nego dovoljna rezerva.
Mi smo se, izgleda, pomalo zaneli, tako da smo uspeli da ispunimo celu fioku kesicama kafe. U budućnosti, naravno, planiram da smanjim ovu zalihu i ubacim još neku vrstu proizvoda ovde.

Još jedan proizvod sa kojim sam itekako preterala jesu makarone. Došlo je do greške u porudžbini, pa smo jednom prilikom naručili čak deset komada... Bilo kako bilo, one će se sigurno kad-tad pojesti, a ja ne planiram da ih ikad imam više od pet u jednom trenutku.
Testenina, dakle, zauzima gotovo obe fioke u poslednjem redu, što mi je ostavilo mesta za samo dva kilograma brašna. Meni lično je ova količina nedovoljna, i više preferiram da imam tri ili četiri neotovrena kilograma. Mislim da to svršeno odgovara našim potrebama (i ljubavi prema domaćim koflicama i pizzi), tako da je to jedna od stvari koje ću sigurno da dokupim kada sledeći put budu bile na akciji.

Ovo su prehrambeni proizvodi koje mi najčešće nabavljamo na akcijama. Osim njih, na drugim lokacijama u stanu se nalaze i zalihe hemije i kozmetike, a tačne količine i brendove koje ja volim da kupujem ću možda da podelim sa vama u nekom drugom javljanju.

A sada bih želela da se vratim na onu prvu fioku koju sam na početku preskočila. Moj cilj je bio da u nju smestim sve papire, sveske, čestitke, fotografije i slične stvarčice koje se sada nalaze u nešto većem haosu. Moglo bi se reći da sam u ovom slučaju pala test inteligencije.

Naime, prvi korak, koji mi je bio i najbitniji je neslavno propao. Moja fascikla sa svim potrebnim papirima, koje sam pažljivo declutter-ovala i organizovala je prosto prevelika za ovu fioku. To me je u startu demotivisalo, tako da nisam daleko odmakla sa ovim planom. Uspela sam, međutim, da izbacim veliku količinu papira iz nje iako sam taj proces prošla ne tako davno (u OVOM postu).

Evo odnosa papira koje sam odlučila da zadržim i onih koje sam izbacila:U fascikli je sva moja dokumentacija, dok su papiri desno za bacanje.

A evo i započetog projekta prve fioke. Nadam se da će uskoro biti dosta punija :)Toliko od mene za danas, a vi me obavezno posetite i na FB-u. Do skorog javljanja, vaša Sofija.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...