Skip to main content

Organizacija fioke za čarape

Još od kako smo se preselili, ja maštam o danu kada će sve u ovom stanu da bude savršeno organizovano. I u vezi sa tim me konstantno hvata neki neizdrž, jer stvari nikada nisu bile haotičnije. Većina prostora je samo popunjena gerilskim akcijama pražnjenja kutija o koje smo se saplitali, tako da o nekoj posebnoj organizaciji nije bilo ni govora.

Ali kako me je ta potreba za uvođenjem reda sve više nervirala, poput nekog svraba koji ne uspevam da počešem, odlučila sam da poslušam jedan od svojih davnašnjih saveta: kad ne znaš odakle da počneš, počni od čarapa.

I tako se rodio današnji mini projekat organizacije prve fioke mog novog ormana. Na slici ispod možete da vidite kako je to izgledalo pre i posle, a za više detalja, nastavite sa čitanjem!
Na samom početku bi, dakle, fioka. Ono što sam u startu odlučila je da ovde želim da smestim većinu svog veša i sve vrste čarapa koje jedna žena može da poseduje.

Kao što se može primetiti sa praznjikave slike koja pokazuje gde smo bili pre, ovo nije delovalo kao težak zadatak.


Ali nakon pretrage nekoliko drugih lokacija u stanu, skupljanja čistog veša i pronalaženja gomile čarapa u jednoj od kutija, shvatila sam da je ono što želim da spakujem u fioku, zapravo sve sa slike ispod.


Suočena sa ovom gomilom, posvetila sam se sortiranju i pakovanju. Zahvaljujući tome sam došla do nekoliko većih kategorija stvari koje sam želela da smestim u ovu fioku, poput veša, potkošulja, čarapa i hulahopki. Ove stvari su svoje mesto našle u nekoj od kutija/organizera, dok su ostale ostale van.

Za radoznale, eve objašnjenja šta se gde nalazi...

U kutiji u gornjem levom uglu našle su se sve moje hulahopke i dokolenice, sortirane po debljini, a u gornjem desnom uglu su se našle sve pamučne čarape, sortirane po dužini i debljini (sa leve strane su dokolenice i termo čarape, a sa desne sokne). U donje dve kutije su moje potkošulje i veš.

A evo i šta mi je preostalo van kutijica (gledano u pravcu kazaljke na satu): čarape za bacanje (koje ću možda da recikliram u osveživače cipelarnika: više detalja o tome pronađite OVDE), jedna majica koju sam okačila na vešalicu, neke ne baš omiljene čarape za po kući, nekoliko komada koje nemaju svoj par (njima sam dala malo vremena, bar dok ne raspakujemo sve kutije), kao i dva para Nikolinih čarapa koje su prebačene u njegovu polovinu ormana.

Nakon ovoga je usledilo malo igranja tetrisa, razmeštanja i premeštanja, dok konačno nisam pronašla raspored sa kojim (za sada) mogu da živim. Uspela sam da smestim popriličnu količinu stvari u prvu fioku, a vreme će pokazati koliko je ovaj sistem uspešan. Ono u šta sam sigurna je da mi se dopada više nego pre :) Do sledećeg posta, veliki pozdrav i srećno organizovanje!

Comments

 1. Na ovaj način već godinama organiziram čarape i donje rublje, ali ga ga jakooo volim kupovati imam ga malo hmmm previše :)
  Kod čarapa je dodatna otežavajuća oklonost što imam najmanja stopala u obitelji pa sve koje se stisnu završe kod mene, uopće ne znam koliko pari imam ukupno u svakom slučaju za nekoliko ljudi :o :)
  Super je ovaj savjet kako iskoristiti stare čarape tj. kako napraviti osvježivač :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Znači da bi tebi bila premala ova moja fioka :)
   Ja pokusavam da drzim količine pod kontrolom tako što ne otvaram nove dok ne iscepam neke stare. A osveživač je super, ja ih redovno koristim :)

   Delete
 2. Kada sam pronašla tebe i proučila sve šta si pisala ovo je bila prva stvar koju sam uredila. Moram priznati da mi je od tada fioka uvek sredjena.
  Termo čarape, unihope i ove kraće letnje menjam sa sezonskom garderobom i uvek imam dovoljno mesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš mi je drago da je bilo uspešno sredjivanje sa trajnim rezultatima :)

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...