Skip to main content

Organizacija u kupatilu

Ljudi se, uglavnom, dele na dve grupe (nazovimo ih normalni i nenormalni). Normalni se nerviraju kada vide nered u svom stanu, a nenormalni se raduju što će da bloguju o istom. Jasno vam je kojoj kategoriji ja pripadam :)

Zbog toga sam bila naročito vesela kada sam konačno smislila rešenje problema koji vidite na fotgorafiji ispod.


Stvar je u tome, što kada kupujete stan i nemate baš previše novca, kupatilski nameštaj nije neki prioritet. I ma koliko vaše kupatilo bilo neuredno, druge stvari će vam skoro uvek biti preče od ormarića u kupatilu.

Svesna toga, već dva-tri meseca slažem i preslažem hrpu koju vidite na prethodnoj slici, ali bez većeg uspeha. Nakon dan ili dva, gravitacija i nepažnja čine svoje i ponovo imamo ovu situaciju. Ipak, u trenutku neobične inspiracije, shvatila sam da mogu privremeno da rešim ovaj problem, i to koristeći stari koje već imam!

U pretodnom stanu smo imali ormarić ispod sudopere koji je bio prilično nepraktičan i težak za korišćenje, pa sam još tada nabavila običnu plastičnu policu na nekoliko nivoa, kako bih mogla da držim više stvari u tom prostoru. Ako pratite ovaj blog još iz tog vremena, možda se sećate ovog posta u kom sam pisala o tome.

A za neupućene, u pitanju je najobičnija plastična polica koju možete da kupite u bilo kojoj radnji sa plastikom. Kada je sklopljena, izgleda kao na slici ispod:


Osim što inače nije ovako prljava :) Naša je stajala na gomili kutija nakon selidbe i skupljala prašinu, tako da je njeno čišćenje bilo najveći izazov tokom ovog sređivanja. 

Ako vam ikada zatreba ta informacja, evo šta sam sve pokušala. Prvo sam je premazala sodom bikarbonom i poprskala sirćetom. Mrzelo me je da se bavim detaljnim ribanjem, pa sam se nadala da će se očistiti samo od sebe ako malo odstoji. To se nije desilo. Nakon malo mozganja, odlučila sam se da probam sa vlažnim maramicama (možete koristiti kupovne ili domaće). Posle toga sam je dooobro istuširala i ostavila da se suši.

Zatim sam se setila da sada imam terasu i da mogu da iskoristim ove tropske temperature da ubrzam ceo postupak. A onda sam se neko vreme smeškala u sebi jer imam konačno imam terasu, ali ne i beskorisni kuhinjski element ispod sudopere.

Osušena i sklopljena, polica izgleda ovako:


A onda je usledilo sređivanje. Upotrebila sam korpicu koju sam koristila i u starom stanu da u nju smestim najčešće korišćene krpe. Kao i u starom stanu, okačila sam je na radijator u kupatilu. (Više o tome pročitajte OVDE.)



A ispod radijatora sam smestila samu policu i rasporedila ostatak stvari na nju. Na najnižoj polici su se našle neke manje bitne krpe. Pre nekog vemena sam, naime, izbacila gomilu kuhinjskih krpa (sve o tome, pronađite OVDE), ali ih je moj dragi suprug zadržao u autu kako bi uvek imao neku krpu koju može da iskoristi i baci ako mu se nešto na autu zaprlja. 

A onda smo se preselili i u novom stanu su stalno bili majstori i sve je bilo užasno prljavo pa su nam konstantno trebale krpe, tako da su iste našle svoj put nazad u stan. Ja iskreno mislim da ću ih ponovo proslediti put auta, ali za sada se nalaze na ovoj polici, što je bolje nego da se nalaze na podu kao do sada.

Na srednju policu sam smestila svoj neseser sa svakodnevnim potrepštinama koji sam do sada konstantno premeštala sa mesta na mesto. Možda ovo nije najdostupnija i najzgodnija lokacija za njega, ali opet verujem da je u pitanju napredak u odnosu na stalno pomeranje.

Na vrhu se smestila kula od toalet papira, jer mislim da je najbolje biti fleksibilan kada ja u pitanju ovaj tip stvari. Prosto, nikada se ne zna kada će isti da bude na sniženju, što će u meni da izazove neodoljivu želju da kupim barem tri pakovanja :)


Čak je i ovaj maleni mop za čišćenje nekako skriven, a i konačno može da stoji uspravno, što celu sliku čini mnogo urednijom.

I mada bih najviše volela da imam predivan kupatilski nameštaj sa mnoštvom ormarića i organizera u koje će sve moje stvari da stanu i izgledaju fantastično, i ovaj mali napredak ima ukus pobede za mene. Kako se vama čini?

Comments

  1. super rješenje bez troškova! ja sam na svoj mop za čišćenje stavila komadić špage i sad mi mop visi na samoljepljivoj kukici na zidu :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Nedostaje mi ovaj blog

Nisam očekivala da će moja pauza u blogovanju trajati ovoliko dugo. Ali nešto brži tempo života, u kombinaciji sa nedostatkom motivacije i lenjošću je doveo do toga da mi se vreme prosto 'izvuče'. A kada sam jednom ispala iz koleseka, bilo je sve teže da se vratim u njega. Dugo sam osećala grižu savesti jer ne pišem, pa čik i jer ne čitam blogove koje sam ranije pratila... I mada me je taj osećaj krivice stalno opominjao da počnem ponovo, tek kada sam primetila koliko meni fali ovo kuckanje, i koliko mi nedostatak bloga smeta u svakodnevno životu, tek tada sam shvatila da želim da se vratim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...