Skip to main content

Šta se nalazi u mojoj torbi: Sređivanje ženske torbice

Sigurna sam da se sve žene povremeno suočavaju sa torbom prepunom raznih papirića i drugog smeća koje nemaju običaj da blagovremeno izbace napolje. Ja nisam izuzetak od ovog pravila, tako da povremeno moram da radim generalku svoje torbice.

Jedan od načina na koje se borim sa haosom ove vrste je taj da uvek koristim jednu torbu za svaki dan. Pre nego što sam uvela ovo pravilo, uvek sam imala po nekoliko komada koje su se vukle unaokolo polu pune i to me je strašno nerviralo, a ja nisam bila dovoljno odlučna da ih sve redovno praznim.

Torba koju trenutno koristim izgleda ovako:


A njena unutrašnost ovako: Kao i svako drugo sređivanje, i ovo sam započela tako što sam izbacila čitav sadržaj torbice napolje. Bilo je tu svega i svačega, od korisnih portepština do starih računa iz prodavnice.

Upozorenje - u ovom trenutku mi se ispraznila baterija na foto aparatu, a još uvek nisam pronašla kabal nakon selidbe, tako da su slike u daljem tekstu lošeg kvaliteta.


Odmah sam se bacila na sređivanje i grupisala stvari prema vrsti. U mojoj torbici su se tako našli: novčanik, drveni štapići (oni koje doktori korsite kada pregledaju grlo - ne pitajte zašto, ali mi verujte da postoji sasvim racionalno objašnjenje :), gomilica papirića koji su mi potrebni, BusPlus kartica i kartica pomoću koje ulazim na posao, malo šminke, labelo i malo pakovane parfema, interesantna kolekcija lekova, gomilica papira koje treba da bacim, kao i ogledalce, ključevi i olovka.

Sve u svemu, korektna kolekcija predmeta iz tašne.


Osim smeća, drvenih štapića i dela lekova, odlučila sam da vratim nazad sve što sam izvadila iz torbice.

U jedan džepić sam smestila BusPlus i karticu za posao. Ostale kartice držim u novčaniku, ali ove koje vadim svaki dan više volim da držim pri ruci. (Moram da se pohvalim da sam prestala da uplaćujem mesečnu kartu za prevoz jer mi nije potebna otkako živim u novom stanu!)


U džepić pored sam smestila ogledalce, a u zadnji džep sam stavila svu šminku i parfemčić.


Nakon toga je na red došao novčanik.


Neki od papirića koje sam malopre odlučila da sačuvam su našli svoje mesto u njemu, dok su neki zastareli papirići i kartice izbačeni.


Sledeća slika izgleda uzasno haotično i neuredno, ali zbog malog broja stvari koje se nalaze unutra, torbica je zapravo vrlo organizovana. U nju sam, dakle, vratila olovku i nešto lekova na samo dno. Iznad njih su došli ključevi. Ja inače nemam određeno mesto gde držim ključeve ili novčanik jer se uvek trudim da ih vraćam u torbicu

Zatim sam se setila ovog praktičnog blokčeta koje volim da nosim sa sobom i gde volim da zapisujem ideje ili pravim spiskove, pa sam ga vratila na njegovo mesto - nazad u torbicu.


Na kraju sam, naravno ubacila i sam novčanik. Pored njega ima sasvim dovoljno mesta i za telefon, što znači da sam za minut spremna za pokret!


Kao što ste mogli i da predpostavite, ja imam minimalistički pristup tome šta nosim sa sobom i ne volim da se pretrpavam. Ovu količinu stvari smatram dosta proširenom i polu nepotrebnom, ali ako već imam mesta i torba mi nije preteška, dozvoliću sebi malo 'luksuziranja' sa brojem stvari.

Kako vam se čini sadržaj moje torbice? Da li biste vi tu nešto dodali ili oduzeli?

Comments

 1. Ok, sad me zanima kako su se u torbi našli drveni štapići. 😂😂 Ja tako neke random stvari nalazim po džepovima - kamenčiće, bobice, vezice i sve što Sofi pokušava progutati; torba mi je zasad uredna. 😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, lako je mamama kad mogu da se vade na decu :D

   Delete
 2. Ni slucajno nista ne oduzimati! Pa ovo je minimum! A dodala bih papirnate maramice, rezervni higijenski ulozak, zagrebacki melem -ne razdvajam se od njega godinama, zvake da se nadju, slusalice, lepezu za ovo doba godine i turpijicu za nokte. Volim komotno, šta ću :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dobri pedlozi! I ja obično ubacim pakovanje maramica i rezervni uložak, dobro si me sad podsetila! Zapravo sve su baš korisne stvari jedino ja ne volim da žvaćem žvaku, to me užasno umara :)

   Delete
 3. Oduzeti baš ništa. U mojoj torbi uvek ima i vlažne maramice, uložak, kablić za telefon, naočare za sunce i set za nokte koji uglavnom koristim kao alat (turpija umesto šrafcigera, pinceta da se uhvati nešto precizno, makazice da se bilo šta secne...).
  Meni je mučno menjanje torbe pa sam zato uzela 2 koje mogu da se puno kombinuju pa onda obično ne moram svakog dana da menjam a shvatila sam da što manju torbu imam manje gluposti nosim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. E to je prava žena! Ja večito pitam jel ima neko turpiju :)

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...