Skip to main content

Organizacija i čišćenje četkica za šminkanje

Nadam se da nisam izuzetak kada je u pitanju mržnja prema čišćenju četkica za šminkanje. Znam da je važno da to uvek radimo na vreme, ali mene taj zadatak prosto izluđuje. Zbog toga sam rešila da pokušam da organizujem svoju malu kolekciju, ne bi li mi bila lakša za korišćenje i ne bi li se manje prljala.

Na slici ispod se nalaze sve moje četkice, koje sam do sada držala u ovoj limenoj kantici. To je prilično nepraktično rešenje jer ja ne koristim tako često sve ove četkice, ali se sve one prljaju i po njima pada prašina. Zato sam odlučila da pročešljam četkice i ostavim napolju samo one koje koristim na nedeljnom nivou.Na fotografiji ispod su sve četkice i prateća oprema koja se nalazila u mom organizeru. 


Nekoliko najčešće korišćenih sam vratila u kanticu, a ostale sam pregledala kako bih eventualno izbacila one koje mi više ne odgovaraju.


U najčešće korišćene četkice sam svrstala Real Tehniques četkice za rumenilo i puder u kamenu, kao i mali set Ecotools četkica za oči. Ovo su moje omiljene četkice koje su mi dovoljne za nanošenje većine mojih standardnih make-up look-ova.


Preostale četkice koje imam su uglavnom starije ili se upotrebljavaju u neku svrhu koja mi je ređe potrebna (četkice za usne, tečni puder ...).


Odlučila sam se da za sada zadržim sve četkice i da vidim da li ću ih koristiti u budućnosti, a bacila sam samo dva predmeta sa fotografije ispod.
Beauty blender sunđer jeste jako koristan i praktičan komad make-up alata, ali kao što rekoh, ja ne volim da perem svoju opremu toliko često. Zbog toga ja prosto izbegavam ovaj sunđerčić koji mora da se čisti posle svake upotrebe. Uostalom, ovaj moj je već bio jako star.
Sa druge strane, odlučila sam i da bacim ovaj rezač za olovke jer od samog početka nije radio kako treba. U pitnaju je Aurin rezač i znam da su mnoge devojke imale super iskustva sa njim, ali ja sam umesto njega kupila novi marke Essence i mnogo sam zadovoljnija.


Sledeće što sam uradila je bilo, naravno, da propisno operem same četkice. Za to sam koristila šampon za kosu i ovaj praktičan silikonski alatić koji je napravljen upravo u tu svrhu. Ja sam svoj kupila kod lokalnih Kineza, a isti je kao ovaj na Aliexpress-u : http://s.click.aliexpress.com/e/ckaEsyos :)


Četkice perem tako što stavim malo šampona na njih, ukvasim ih sa malo vode...


...zatim ih protrljam o za to namenjenu podlogu, sve dok ne zapene.


Na podlozi obično ostane dosta pene, koja se, prirodno, oboji u boju šminke za koju sam koristila tu četkicu.


Ali nakon malo trljanja i ispiranja, vremenom pena postaje bela. 


Za mene je to dovoljan znak da je četkica čista, tako da je nakon toga dobro isperem i stavljam da se suši. 


Pri sušenju obraćam pažnju na to da četkice budu makar pod malim nagibom, kako bi voda curila ka spoljašnjosti, a ne ka unutrašnjem delu četkice jer voda može da ošteti lepak u njima.Na kraju su sve četkice bile oprane. A kada su se osušile, one češće korišćene sam vratila na toaletni stočić, a preostale sam smestila u do tada praznu fioku. A kako ove druge obično ostaju čiste, kada dođe vreme za redovno čišćenje, perem samo četkice koje sam zapravo koristila.

Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...